woensdag 27 augustus 2014

Partyfood, casinostyle part 2

Eerder deze week postte ik al een berichtje met enkele recepten voor lekkere, eenvoudige hapjes voor tijdens een feestje. Ik beloofde toen nog meer recepten en belofte maakt schuld, dus hier zijn nog enkele receptjes van hapjes die afgelopen weekend verorberd werden op het casinofeestje. Deze post zal volledig gaan over bladerdeeghapjes. (Met dank aan mijn schoonzusje voor het delen van deze lekkere receptjes)

Links zie je de "hapjes" staan.
Ze moesten nog aangesneden worden.
Als eerste was er bladerdeeg gevuld met spinazie en geitenkaas. Daar heb je het volgende voor nodig:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 grote zak verse spinazie
  • 1 rol geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1el olijfolie
  • 1 eierdooier
Verwarm de oven voor op 180°. Was de spinazie en stoof ze in 1el olijfolie. Prik het gepelde teentje look op een vork en roer daarmee door de spinazie. Dat geeft een heerlijk aroma aan de spinazie zonder een overheersende looksmaak te geven. Kruid de spinazie af met zout, peper en een snuifje nootmuskaat. Laat vervolgens de spinazie even uitlekken. Rol het bladerdeeg open en leg in het midden enkele schijfjes geitenkaas. Kruid deze met een snuifje peper. Leg hier op de spinazie en dan de rest van de geitenkaas. Plooi dan de ene helft van het bladerdeeg over de vulling zodat de randen op elkaar liggen en er een halve cirkel ontstaat. Sluit het bladerdeeg door ze uiteinden naar binnen te rollen. Klop de eierdooier los en strijk het bladerdeeg in met een dun laagje om een goudgele korst te bekomen. Bak gedurende 20 minuten op 180°. Snij daarna in kleine stukjes en voila, een eenvoudig en superlekker hapje!

Tijdens het kokkerellen bleek dat ik van sommige ingrediënten wat te veel had ingeslagen, dus verwerkte we die ook maar in bladerdeeg-lekkernijen. Zo maakten we eentje met courgettes en feta.
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 plak feta
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • de rest van de eierdooier
Verwarm de oven voor op 180°. Schil de courgette en snij ze in kleine blokjes. Snij ook de ui in kleine blokjes. Fruit de ui en de courgette in 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Rol het vel bladerdeeg open en verdeel de courgettes en ui over 1 helft van het deeg. Verkruimel de feta over de courgette. Plooi het bladerdeeg toe en rol de zijkanten op. Strijk het bladerdeeg in met eigeel en bak gedurende twintig minuten op 180°.

Als laatste maakten we eentje met een klassieke combinatie: tomaat en mozarella. Hiervoor heb je nodig:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 bol mozzarella
  • een handvol rode en een handvol gele kerstomaten
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper en zout
  • restjes van de eierendooier
Verwarm de oven voor op 180°.  Snij de kerstomaatjes in de helft en de mozzarella in kleine blokjes. Rol het bladerdeeg open en verspreid de tomaat en mozzarella over 1 helft van het bladerdeeg. Leg er enkele blaadjes verse basilicum bij en kruid met peper en zout. Plooi het bladerdeeg dicht en rol de uiteinden op. Strijk het bladerdeeg in met eigeel en bak voor 20 minuten op 180°.

Deze bladerdeeglekkernijen waren allemaal heel simpel en snel om klaar te maken en ze waren ook allemaal snel opgegeten! Ideaal partyfood dus!

Smakelijk,
Miss Pixie

P.S.: Sorry dat deze post amper foto's bevat, maar het was een heel drukke dag met als gevolg dat we vergaten foto's te nemen tijdens het koken. Volgende keer beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten