maandag 25 augustus 2014

Partyfood, casinostyle part 1

Afgelopen weekend werd er hier thuis gefeest. Mijn vriend verjaarde vorige week en ik besloot om hem te verrassen met een feestje. Omdat hij graag pokert, besloot ik dat het een casino-feestje moest worden. Zo gezegd, zo gedaan. Via facebook enkele vrienden opgetrommeld om te helpen bij mijn plan (nog eens SUPERHARD bedankt mannekes!), uitnodigingen verstuurd, dresscode opgesteld, op pinterest leuke decoratie-tips gezocht en een bestelling voor cupcakes geplaatst bij Sweet Emily's. (Meer hierover kan je in de loop van deze week lezen)

En als er gefeest wordt, moet er natuurlijk ook eten voorzien worden. Omdat onze pokertafel de helft van de woonkamer innam, was er helemaal geen plaats om gezellig aan tafel te eten. Dus voorzag ik een hele hoop fingerfood om zowel de veggie-vrienden als de carnivoren onder ons tevreden te stellen en de hongerige maagjes te vullen terwijl er gepokerd werd.



Om het feestje te beginnen waren er dipgroenten met hummus en guacamole en chips. Ook waren er glaasjes met couscoussalade. Hiervoor heb je volgende ingrediënten nodig:
  • zakje couscous
  • olijfolie
  • 1/2 rode paprika
  • een handvol rozijnen
  • verse kruiden naar keuze (Ik gebruikte munt)
  • 1 el citroensap
  • peper, zout, 1tl ras el hanout en 1 tl paprikapoeder
Open het zakje couscous en doe het in een kom. Voeg zout, peper, ras el hanout en paprikapoeder toe alsook 1 el olijfolie. Goed mengen en zet dan de couscous onder met kokend water. Leg een deksel op de kom en laat 10 minuten staan. Snij de paprika en de verse kruiden fijn. Als de couscous gaar is, meng je de paprika en verse kruiden eronder. Werk af met de rozijnen, citroensap en een scheut olijfolie. Schep alles in glaasjes of potjes en laat afkoelen. Enkel nog een lepeltje en het eerste hapje was klaar om op te dienen.

Toen het grootste deel van de gasten er was, zette ik nog spiesjes met kerstomaatjes en mozarella op tafel en begon ik aan mozarella-broodjes. (Jullie beginnen het waarschijnlijk al te merken.. Er was héél véél eten.) Mijn schoonzus en ik hadden ons een hele middag beziggehouden met verse hapjes te maken die we dan enkel nog opnieuw moesten opwarmen. Zo maakte ik ook nog mini-pizza's. Voor ongeveer 24 pizza's heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 2 vellen pizzadeeg
  • 1 potje rode pesto
  • 1 zakje geraspte mozarella
  • Naar keuze: spekblokjes, salami, kerstomaatjes, pijnboompitjes, ...
  • Verse basilicum of oregano
  • Peper en zout
  • Extra benodigdheden: muffin-bakvorm
Twee schotels met vlees en dan waren er ook nog twee veggie-schotels.
Verwarm de oven voor op 200°. Rol het pizzadeeg open. Neem een glas (Nutella-glazen zijn de perfecte grootte hiervoor) en steek rondjes uit het deeg. Ik kreeg er 10-11 uit 1 vel pizzadeeg en kneedde het dan opnieuw, daarna kreeg ik er nog 2 uit. Leg de rondjes in de muffinvorm en bestrijk met de pesto. Kies nu een garnituur (Spek, salami, tomaatje, pijnboompitjes, ...) en leg deze op de pesto. Strooi daarna mozarella en werk af met de basilicum of oregano en een snuifje peper en zout. Tien minuutjes in de oven op 200° en smullen geblazen! Ook lekker koud en je kan ze ook nog even kort opnieuw opwarmen.

En dat je met muffin-bakvormen nog meer leuks kan doen, bewijst het volgende receptje voor mini-omeletjes. Voor ongeveer 24 omeletten heb je deze ingrediënten nodig:

  • 12 eieren
  • 1/2 zakje geraspte mozarella
  • 1/3 van een kleine courgette (in kleine blokjes gesneden)
  • 12 kerstomaatjes, in de helft doorgesneden
  • Als extra: spekjes
  • Peper en zout
Verwarm de oven voor op  180°. Breek de eieren in een kom en kluts ze tot een mooi geel mengsel. Voeg al onmiddellijk flink wat peper en zout toe. Verdeel de eieren over de bakvorm. Vul elk bakje voor iets minder dan de helft (Anders heb je een kans dat de vormpjes overlopen en je gigantische omeletten hebt in plaats van de mini-versie). Leg in elk vakje enkele blokjes courgette en een halve tomaat. Als je graag spekjes hebt, voeg je die ook nu toe. Werk af met mozarella en bak deze omeletjes goudbruin in de oven (+/- 15 minuten op 180°).

Mhm, van al dat schrijven over eten heb ik honger gekregen! Dus ik zal maar eens aan het avondeten beginnen (met restjes van dit weekend ^^). Meer over dit casino-partyfood volgt later deze week samen met een gastblog van Sweet Emily's over haar heerlijke poker-cupcakes!

Groetjes,
Miss Pixie

2 opmerkingen:

  1. mmm ik krijg er ook honger van! Wel leuk die kleine hapjes, dat ga ik onthouden, dat komt hier zeker nog eens van pas :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er komen nog meer receptjes aan deze week :)

    BeantwoordenVerwijderen