maandag 10 november 2014

Lekkers in een kopje: 5 muggin recepten om van te smullen!

Je hebt zo van die momenten dat je zin hebt in iets lekker en niet het geduld kunt opbrengen om lang in de keuken te staan. En dan zijn deze recepten echt hemels! Ik ontdekte het concept 'muggin' op (hoe kan het ook anders) Pinterest. Een muggin is een cakeje in een koffiemok die je klaarmaakt in de microgolfoven. De ingrediënten zijn vaak zaken die je standaard in keuken hebt en de recepten zijn eenvoudig. Alles mengen in de koffiemok en dan wachten op de 'TING' van de microgolfoven en smullen maar!

Recept 1: Banaan-kaneel muffin

Dit was het eerste muggin-recept dat ik uittestte en ik was onmiddellijk fan! Heel snel klaar, vol met healthy goodies en dus het perfecte ontbijt! Het recept vind je hier terug.


Recept 2: De 2-minuten-Nutella-Brownie

Nutella, mijn grote liefde! Het kon dan ook niet anders dan dat ik deze lekkernij zou gebruiken voor een muggin. Dit receptje testte ik uit op vraag van het vriendje die een dessertje wou, liefst iets met Nutella. En het was een schot in de roos! Dit heb je nodig voor 2 van deze overheerlijke brownies:
  • 30 g zachte boter
  • 1 el cacao
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gr bloem
  • 35 gr suiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 4 (grote) eetlepels Nutella
  • 1 ei
  • een snuifje zou
  • 1 el lauw water
Meng de zachte boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg hierbij de vanille, cacao en het ei en meng tot het een homogeen mengsel is. Voeg dan eetlepel per eetlepel de Nutella toe en meng deze steeds goed onder het deeg. Voeg tot slot de bloem, het bakpoeder, het zout en het water toe. Als het deeg goed gemengd is, verdeel je het over 2 koffiemokken. Die zet je dan gedurende 2 minuten in de microgolfoven en klaar! 


Recept 3: Chocolate chip cookie

Chocolate chip cookies, dat zijn zo van die dingen die hier thuis niet lang overleven. En dat ligt vooral aan mij. Eens ik daar aan begin, stop ik niet tot alles op is. Dus deze cookie in a mug is voor mij een ideale oplossing: 1 koekje per keer ;) Dit heb je nodig voor 1 portie:
  • 1el zachte boter
  • 1el kristalsuiker
  • 1el bruine suiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • snuifje zout
  • 1 eigeel
  • 50g bloem
  • 2 eetlepels chocolade parels
Meng in je koffiemok de boter, suiker, vanille en zout. Voeg dan het eigeel toe en meng tot een egaal mengsel. Voeg de bloem toe en roer deze onder het deeg. Tot slot voeg je de chocolade toe en meng je deze ook onder het deeg. Zet je koffiemok gedurende ongeveer 1 minuut in de microgolfoven en geniet van een overheerlijk chocolate chip cookie!


Recept 4: Kaneel-cakeje

Mhm kaneel, de geur en de smaak van de Sint en van Kerst en dus van december. Om te verorberen op een koude avond waarbij je de verwarming lekker hoog zet of een haardvuur aansteekt en de hele kamer volstaat met kaarsje. Een ideale herfst- of winter-avond! Voor 1 kaneel-lekkernij heb je het volgende nodig:

  • 2el appelmoes of compote
  • 1 el waloten- of amandelolie
  • 1 el melk
  • 50 gr zelfrijzende bloem
  • 2,5 el lichtbruine suiker (of zoals ze bij ons zeggen: kinnekes-suiker)
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 3/4 tl kaneel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • een snuifje nootmuskaat
  • een snuifje zout
Alles goed mengen in een kopje en dan gedurende 2 à 3 minuten in de microgolfoven plaatsen. Laten afkoelen en genieten! (En genieten dat deed ik. Zo hard zelfs dat ik vergat om een foto te nemen. Sorry daarvoor!)

Recept 5: Wentelteefjes

Uitgetest, niet door mezelf maar door een kennis, en goedgekeurd! Een ideaal snel ontbijt of tussendoortje om lekker van te genieten. Op je eentje of om te delen. Voor 2 porties heb je het volgende nodig:
  • 2 sneden brood in stukjes gesneden (vierkantjes van ongeveer 1 cm)
  • 1 ei
  • 3 - 4 el melk
  • een snuifje kaneel
  • 1/el suiker
  • 1/2 tl vanille-extract
Verdeel het brood over 2 kopjes. Meng in een apart kopje de melk, het ei, de suiker, de vanille de kaneel. Verdeel het mengsel over de 2 kopjes. Roer een beetje zodat al het brood doordrongen is met het ei-mengel. Zet de kopjes gedurende een anderhalve minuut in de microgolfoven en check dan even of het brood al krokant is. Zo niet zet je de microgolfoven nog eens 30 seconden aan. Afwerken met wat bruine suiker of maple syrup en smullen maar!

Maakten jullie al eerder muggins? Welke dan? Receptjes zijn zeker welkom! Probeerde je deze hier uit? Welke was je favoriet?

Liefs,
Miss Pixie

Oh ja, je kan me nog steeds volgen op Bloglovin door op het +je te klikken hier rechts op de homepage!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen