Miss Pixie's blog-enquête: de resultaten en de blogplannen voor de komende maanden

Enkele weken geleden lanceerde ik naar aanleiding van mijn 2e blogverjaardag een enquête over mijn blog. Er is hier de afgelopen maanden op de blog al heel erg veel veranderd, maar ik wil blijven veranderen en verbeteren om dit voor mij en jullie een leukere plek te maken (heb ik jullie ooit al verteld dat ik perfectionistisch ben?). En laten we eens kijken wat jullie reageerden.
Volgens de enquête (en mijn Facebookstatistieken) bestaat 100% van mijn lezerspubliek uit vrouwen. No surprises there met al dat roze hier enzo ;) Het overgrote deel van mijn lezers valt in de leeftijdscategorie 21 - 30 jaar gevolgd door dames tussen 31 en 40 jaar. En mijn lezers komen uit alle provincies (behalve Wallonië) die België rijk is en ook in Nederland heb ik enkele lezers.
De meeste lezers zijn nog redelijk nieuw op de blog en volgen mij minder dan een half jaar. Een groot aantal volgt mij ongeveer een jaar. Geen enkele lezer die me sinds het begin van mijn blog volgt, maar dat verbaast me niet zo omdat ik in het begin ook niet echt heel actief blogde of betrokken was op sociale media. 

Ik heb wel heel betrokken lezers! Bijna 80% komt bij elk nieuw bericht lezen en laat regelmatig een reactie na. Anderen komen 1 of meerdere keren per week lezen. Dus nog eens: jullie zijn fantastisch!

Bloglovin en Facebook zijn de meest gebruikte kanalen om me te volgen. Niet zo veel lezers volgen me via Instagram (en dat hoewel ik daar de meeste volgers heb, weird :p) en Twitter en Google+ blijken de minst populaire sociale media. 


En dan (voor mij toch) de belangrijkste vraag: waarom komen jullie hier lezen? De populairste antwoorden:
 • Voor de naaisels en DIY.
 • Om inspiratie op te doen.
 • Voor de leuke schrijfstijl (bloosbloos)
 • Voor de variatie in de berichten.
 • Leuke onderwerpen.
 • Mooie lay-out.
 • Persoonlijk en creatief (dat blijk een goede mix te zijn).
Dat mijn lezers houden van variatie vind ik super! Het blijkt nog eens uit hun antwoorden op de vraag welke categorie van berichten ze het liefst lezen. De categorieën persoonlijk, naaisels, DIY, recepten en interviews scoren goed bij alle lezers. Reviews en Miss Pixie Ruilt scoren iets minder, maar toch zijn er nog een aanzienlijk aantal lezers die ook deze rubrieken graag lezen. 

Jullie zijn heel tevreden met de frequentie van de berichten en hoe ik de verschillende categorieën afwissel. Maar in de volgende categorieën mag er van de lezers wel wat meer verschijnen:
 • Persoonlijk en dan vooral over het hoogsensitief zijn en over het suikervrij leven.
 • Over mijn weg naar en leven als zelfstandige in bijberoep.
 • DIY en naaisels in alle soorten en maten (en ook vaker over mijn juweeltjes).
 • Reviews en interviews.
En tot slot de werkpuntjes en opmerkingen die jullie me gaven:
 • De links zijn niet altijd even duidelijk in het roze of het blauw.
  Die opmerking kreeg ik onlangs nog eens, dus ik ga daar het komend weekend eens aan prutsen.
 • Ik moet me niet schuldig voelen als ik het eens een weekje te druk heb om te bloggen.
  Oké, ik doe mijn best ;) Maar dat is wie ik ben, moeilijk om af te leren :p
 • Mijn blog ziet er in Safari minder mooi uit dan in andere browsers.
  Euhm.. Super dat je dit laat weten, want ik had daar geen flauw idee van! Ik schakel het vriendje in voor hulp, want zo technisch onderlegd ben ik nu ook weer niet :p
 • Ik kan in Bloglovin niet je volledige bericht lezen en moet doorklikken naar je website. Waarom is dit?
  Wel, dit is heel bewust zo gedaan en heeft te maken met het aantal views en lezers dat ik krijg. Als je in Bloglovin leest dan komt dat niet in mijn statistieken terecht maar wel bij die van Bloglovin. Op het einde van de maand kan dat heel wat pageviews schelen. Dus vandaar dat ik het heb aangepast ;)Wat mogen jullie nu de komende maanden hier verwachten op de blog?
 • Op dinsdag blijft het vaste rubriek-tijd al zal ik hem wel afwisselen. De ene week zal je een bericht uit de categorie #projectblogboek kunnen lezen (en dat om meer in te gaan op het persoonlijke aspect van mijn blog), de week erop "Mijn vijf..." waarin ik telkens meer vertel over 5 dingen. Dat kunnen mijn 5 favoriete films zijn, 5 recepten die ik graag klaarmaak, 5 leuke naaitutorials, ... Heel gevarieerd zoals jullie het graag hebben ;) Suggesties voor deze nieuwe rubriek zijn zeker welkom!
 • Meer verhalen over mijn hoogsensitiviteit en alles wat daar uit voortkomt en er mee te maken heeft. Mijn verhaal heeft veel losgemaakt bij heel wat mensen en dat heeft me kracht gegeven om er meer over te delen met jullie.
 • Vorige maand startte de nieuwe rubriek Do what you love als een soort blik achter de schermen Die werd heel positief onthaald en zal de komende maanden regelmatig verschijnen. Een echt vast moment heb ik hier niet voor voorzien.
 • Naaisels! En hopelijk veel ervan! En ik heb enkele leuke verrassingen in petto voor jullie op gebied van naaien (als in tutorials, gratis patronen, ...). Wordt vervolgd!
 • Ik heb nog enkele praktische blog-tutorials gepland staan omdat ik merk dat hier toch wel vraag naar is. Als jullie met vragen of problemen zitten: mail me en ik probeer alles te bundelen in enkele blogposts ;)
Nog eens heel erg bedankt voor het invullen van de blog-enquête. Het lezen van de reacties deed echt deugd. Zo veel zelfs dat ik er met plezier nog eens 2 jaar bij doe.

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Zagen jullie het al? Ik zette de workshopkalender online. Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt. Reacties

 1. Heel leuk om te lezen en heel benieuwd naar de toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je blog even snel geopend in Google Chrome, maar dat ziet er precies toch niet anders uit dan in Safari. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees hier graag mee en ben benieuwd naar de toekomst!!Jij bent in elk geval super goed bezig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag! 'k Ben benieuwd naar wat er hier nog allemaal zal verschijnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten