Slapeloze nachten en zombie dagen

Woensdagnacht, 3 uur. Ik zucht en draai en keer en kijk voor de miljoenste keer op de klok. Naast mij ligt mijn vriend zachtjes te ademen en gelukzalig te slapen. Zijn hoofd lag nog niet op het kussen en hij sliep al. Ik heb van pure jaloezie en frustratie zin om hem uit het bed te duwen. Ik wil ook slapen! Al twee weken word ik geplaagd door slapeloosheid en slaap ik maximum 3 uur per nacht. Doodop ben ik. Ik dacht dat het vannacht zou lukken, maar dus niet. En dus nam ik stilletjes mijn gsm en opende de Blogger-app en begon te schrijven. (Eens iets anders dan was plooien of de vaat doen).


Ik ben eigenlijk al van kindsaf aan een slechte slaper. Elke familiegelegenheid krijg ik het te horen: over dat mijn mama met mij toertjes moest rijden om me in slaap te krijgen en dat ik begon te krijsen vanaf het moment dat ze me uit de Maxi-Cosi haalde. Ik kan me zelf herinneren dat ik tijdens de lagere school vaak 's nachts het bed uit sloop om te lezen. Maar de soort slapeloosheid die ik nu ervaar die stak het eerst de kop op ergens op het einde van het middelbaar. Ik was voortdurend gestresst en deed niet anders dan piekeren waardoor ik niet in slaap geraakte. En eens ik dan in slaap raakte, kon ik niet doorslapen. En dat probleem gaat door en door tot op vandaag.

Pas op, er zijn periodes waarop het beter gaat. Waarop ik wel kan inslapen en zelfs doorslaap. Zoals tijdens mijn suikerdetox. Of vlak nadat ik enkele maanden geleden crashte. Toen sliep ik 10 uur per nacht en kon ik overdag gemakkelijk 4 of 5 dutjes doen en dan 's avonds zonder probleem gaan slapen. Ergens in november begonnen het piekeren terug en ontdekte ik op een slapeloze nacht de wondere wereld van slaap-apps. En die begeleidde meditaties en rustgevende geluiden hielpen me echt! Meestal haalde ik het einde van de opname niet.

Naast die het gebruiken van die apps las ik ook heel wat over slaapproblemen en daar leerde ik heel wat uit. Zo stelde ik voor mezelf een avondritueel op om ervoor te zorgen dat ik rustiger zou zijn eens ik ga slapen. Zo ziet mijn avondritueel er uit:

 • Ik zet de TV uit op het moment dat ik me moe begin te voelen.
 • Ik zet mezelf een tas pure kamille- of valeriaanthee.
 • Terwijl de thee afkoelt doe ik enkele yoga-poses en/of mediteer ik.
 • Ik leg alles klaar voor mijn Miracle Morning (update daarvan volgt volgende week!)
 • In bed luister ik naar een van mijn apps.
Maar dat kon allemaal niet baten de afgelopen twee weken. Toen ik dit deelde op mijn persoonlijke Facebook kreeg ik heel wat interessant advies waarvan ik al heel wat had uitgeprobeerd zonder succes: de 4-7-8 ademhalingstechniek, valeriaansupplementen, sporten, ... (Maar toch bedankt voor de lieve reacties!) Het probleem is dat mijn hoofd vol zit. Zo ontzettend vol met zowel piekergedachten als met leuke,creatieve ideeën. En het probleem bij mij is dat ik niet gewoon 1 gedachte heb, maar dat elke gedachte uit 10 andere bestaat en die dan ook weer ... Een beetje zoals dit, maar dan maal 1000:
Soms helpt het om te luisteren naar mijn vriend zijn ademhaling, soms helpt het als hij mijn hand masseert, soms helpt het om in de zetel te kruipen met een van zijn hoodies aan met mijn hoofdtelefoon op en de kap omhoog helemaal weggenesteld in een hoop dekens, ... Maar nee, wat ik ook doe, ik lig wakker. En wanneer ik slecht slaap dan kom ik terecht in een slechte cyclus waar het heel moeilijk is om uit te komen: 
 • Te weinig slaap zorgt ervoor dat ik prikkelbaar ben en het zorgt ervoor dat ik naar cafeïne grijp. 
 • Wanneer mijn maag vol cafeïne zit dan heb ik geen honger en eet ik slecht (te weinig en voornamelijk brol). 
 • Omdat ik slecht eet, heb ik geen energie en hang ik lusteloos in de zetel. 
 • Door lusteloos in de zetel te hangen, is mijn lichaam niet moe en mijn hoofd ook niet en dus begint het piekeren als van voor ik naar bed ga. En ja, dan is de cirkel rond.
Ik deel dit niet om te zagen (ok, misschien wel een klein beetje) of om negatief te zijn of om aandacht te krijgen. Ik deel dit omdat het de realiteit is. MIJN realiteit. En ik weiger me er over te schamen. Mensen veroordelen zo snel. Ze zien dat ik terug blog (zonder de blogs grondig te lezen), naai en foto's post op Instagram. Dus gaan ze er van uit dat ik genezen ben en vragen zich af waarom ik dan nog thuis ben. Wel, omdat deze momenten er ook zijn en die niet zichtbaar zijn. Het staat inderdaad niet op mijn voorhoofd gedrukt eh (niet dat ik daardoor op meer begrip zou kunnen rekenen). Maar het blijft verdomd zwaar! (En nu hoor ik die veroordelende mensen al denken: "Anders moet je eens overdrijven?".)

Slapeloze nachten, zombie dagen. Het huishouden is een puinhoop en mijn humeur is al even wispelturig en grijs dan het weer. Mijn concentratie is gelijk aan die van een goudvis en alles duurt tien keer zo lang. En van alles wat ik doe of onderneem, voel ik de weerslag en moet ik recupereren. Een namiddagje afspreken met een vriendin? Leuk! Maar dan ben ik 's avonds geen zak meer waard. Uit eten en daarna naar de film? Gezellig! Maar de dag erna blijf ik in de zetel en ben ik tot niet meer in staat dan Netflix-bingewatchen.

Bon, het is ondertussen bijna 4 uur en de zachte ademhaling van mijn vriend is overgegaan in licht gesnurk. Nu heb ik nog meer zin om hem uit het bed te duwen. Maar in plaats daarvan ga ik me dicht tegen hem leggen en hopen dat ik nog een paar uurtjes slaap.

Liefs,
Miss Pixie


You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.

Snapchat --> MissPixie1990

Update: Ik viel inderdaad na enkele minuten in slaap en sliep gelukzalig tot 12 uur deze middag (no shame there!). Ik deed mijn best om deze namiddag geen dutje te doen en hoop vanavond rustig te slapen. Misschien is schrijven wel de oplossing om in te slapen ;)

Reacties

 1. Bij mij is het lezen! Licht uit, ereader op, lichtje vd ereader aan (want dat schijnt over het "blad" en niet in mijn gezicht, zaaaaaaaaalig), lezen tot ik de slaap voel opkomen, ereader uit, slaapmasker op, oordoppen in en ik ben weg. Of toch meestal. Als ik in een heel stressvolle periode zit, helpt het niet altijd even goed, maar toch, het helpt om mijn hoofd even stil te krijgen en dat is een zalig gevoel! Ik leef met je mee! Heb zelf een half jaar geleden ook een periode gehad van 3w met maar enkele uren slaap per dag, maar ik ging dan overdag wel nog naar de les en zo, je kunt je inbeelden dat ik daar soms half slapend zat :( Ondertussen al heel lang goed, en hopen dat het zo blijft! En ik hoop dat jij ook snel uit je vicieuze cirkel geraakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel om je ervaring te delen. Lezen helpt niet echt bij mij, want ik blijf gewoon doorlezen eens ik begin ;p
   Heb vannacht gelukkig wel wat kunnen slapen.

   Verwijderen
 2. Moeilijk in slaap geraken is o zo herkenbaar! Ik heb er een hele tijd last van gehad (meer dan een jaar) voordat het wat beterde. Het is nog steeds niet optimaal: ik lig af en toe toch nog een à twee uur wakker voor ik inslaap... Ik heb wel het geluk dat wanneer ik eindelijk in slaap val ik niet meer wakker word de rest van de nacht. Maarja, de frustratie is er toch ook wel hier als het weer niet lukt om in te dommelen en je iedereen in huis hoort snurken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel om je verhaal hier te delen.
   Goh ja, dat moeilijk inslapen is eigenlijk het vervelendste. Met het niet doorslapen kan ik nog leven.

   Verwijderen
 3. Gelijk heb je. Hoogtijd om dat slaaptaboe te onderbreken. Die vicieuze cirkel begrijp ik heel heel goed. Te goed want daar zit ik dus ook in. Ik slaap al meer dan 10 jaar slecht en neem nu slaappillen die voor geen meter meer werken maar waar ik nu dus niet meer zonder kan. Dus als ik je 1 gouden tip mag geven. Afblijven die handel! Voor de rest proberen toch wat beweging te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de gouden tip. Ik heb het niet zo op medicatie begrepen dus slaappillen zijn hier geen optie. Hoop dat jij ook snel uit je vicieuze cirkel geraakt. Sterkte!

   Verwijderen
 4. Ai, niet leuk.
  Als het een troost kan zijn, je bent niet alleen. Ik heb dat ook dikwijls.
  Overdag veel te moe om productief te zijn en toch niet kunnen slapen.
  Om dan nog meer te piekeren om alle werkjes die je nog moet doen.
  Ik heb helaas ook geen pasklare oplossing.
  Hopelijk betert het snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel om je verhaal te delen. Dat vat het mijne mooi samen. Afgelopen nacht toch wat geslapen. Hopelijk gaat het vanaf weer beter. Jij ook veel sterkte met je slaapprobleem.

   Verwijderen
  2. Bedankt.
   Ik wou eigenlijk ook nog zeggen dat het misschien niet slecht is om toch eens af te spreken met je vriendin, ook al ben je daarna moe. Je hebt toch voor enkele uurtjes eens je zorgen kunnen opzij zetten en ik kan daar dan achteraf wel van genieten. Thuis blijven betekent voor mij ook blijven piekeren. Eens weggaan kan de sleur soms wel doorbreken. Mij helpt het soms wel.

   Verwijderen
  3. Dankjewel voor de tip :)
   Ik probeer dat echt wel te doen. Maar soms vraagt het wat overtuiging van de andere partij om me buiten te krijgen ;)

   Verwijderen
 5. Bij mij gaat het slapen zo erg in periodes! Herken hier wel deels wat van! Hopelijk slaap je snel weer beter. Vooral het piekeren is bij mij een ding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Piekeren, dat is de ziekte van deze tijd vrees ik :(
   Vannacht toch al ietsje meer geslapen. Thx voor de reactie.

   Verwijderen
 6. Doodmoe zijn en je als een zombie voelen is niet leuk. Punt. Dan mogen ze nog nog tegen je zeggen dat je niet alleen bent of met tig aantal tips afkomen, als je zo moe bent wil je alleen maar een paar uurtjes bijslapen en rust.
  Blijven luisteren naar je lichaam meisje en voor je zelf zorgen. En yup, het komt wel weer goed, mijn kleine tip ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik zal je vanavond een slaapwelkusje toeblazen, het moest maar eens helpen ... xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft gewerkt ;)
   Vannacht al wat meer geslapen. Hopelijk blijft het zo evolueren.

   Verwijderen
 8. Ik hoop dat er gauw een oplossing komt voor je slaapprobleem. Het is een vicieuze cirkel. Gelukkig kan ik er niet van meespreken. Meestal Lig ik na 5 minuten te slapen maar ik snurk... tot grote ergernis van mijn man die een slechte slaper is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, de omgekeerde wereld dus. Ik begrijp je man volledig ;)

   Verwijderen
 9. Ik heb ook wel periodes dat ik slecht slaap maar gelukkig voor mij niet zo erg als jij,niet dat je daar wat mee bent ;) In elk geval begrijp ik je maar ik kan je jammer genoeg geen tip geven...bij mij werkt(soms) het om te lezen of diep in en uit te ademen op een bepaald ritme en in hele slechte periodes schreef ik ook alles op wat me dwars zat(privé in een soort dagboek).Knuffeltje x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx voor de lieve reactie.
   Tot nu toe lijkt schrijven toch wel iets te doen. Lezen is geen goed plan, want eens ik begin lees ik gewoon door ;)

   Verwijderen
 10. Now THE feeling, een vriendin van mij heeft in jette een slaap cursus gevolgd en het heeft haar goed geholpen. Ze hebben het mij ook al aangeraden maar hij is heel intensief en ik zie dat met de drie kids niet zitten. Welke slaap aps heb je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is mij ook al aangeraden, maar is momenteel gewoon te veel voor me. En met 3 kids lijkt me dat al helemaal niet te doen.
   Ik gebruik er verschillende en ben het meest met Isleep Easy en Mindify. Zijn wel betalend, maar je hebt er ook gratis versies van. Ik plan eens een blogpostje over die apps met wat meer uitleg ;)

   Verwijderen
 11. Ik ben ook al van kindsbeen af een door en door slechte slaper, know what ur taling about. Het is rot! En dan moeten gaan lesgeven met amper 3 u slaap, verschrikkelijk. Ik ben momenteel in redelijke periode, maar k ga het niet te hard roepen... Kijk eens bij CM: ze geven een cursus relaxatie in onze regio, St P Leeuw dacht ik. Interesseert me wel, maar volg helaas intussen een andere cursus op woensdagavond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaan werken na zo een korte nacht is echt de hel!
   Thx voor de tip.
   Ik volg momenteel yoga en daar hoort ook relaxatie en meditatie bij ;)

   Verwijderen
 12. Zo herkenbaar! Ik zie iedere nacht ieder uur op de wekker. Pfoeh, soms zit er maar een kwartier tussen.. Mijn manier om mijn hoofd leeg te maken is tuinieren, maar helaas zit dat er nog niet in... Misschien heb ik wel wat veel hooi op mijn vork genomen, wie zal het zeggen? Bouwen en doorgroeien op het werk; is een lastige combinatie. Ach.. Binnenkort kan ik wel weer in die tuin werken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, te veel hooi op je vork nemen is nooit goed en al zeker niet bevorderend voor je slaap. Ik spreek uit ervaring. Hopelijk wordt het snel beter weer zodat je kan tuinieren ;)

   Verwijderen
 13. Dingen van je afschrijven kan soms helpend werken... Ik ken het probleem en heb ook al vanalles geprobeerd en blij vanalles proberen... maar soms heb ik ook het gevoel dat hoe meer je focust op de dingen die je moet doen om te kunnen slapen je al in een "ahja, want ik heb last van slapeloosheid, dus eens benieuwd of dit wel werkt"-modus brengen. En dat helpt dan ook niet natuurlijk :p Ja, zo werkt mijn brein dan... maar je doet goeie dingen hoor, en soms zal het helpen en soms niet... als je echt een moeilijke slaper en piekeraar bent, is er geen gemakkelijke oplossing helaas...

  Trouwens, ik jaag me minder op sinds ik niet meer kan zien hoelaat het is... want dat zorgde alleen maar voor meer frustratie en tellen hoeveel uurtjes er nog over zijn... Ik val er niet sneller door in slaap misschien, maar minder opjagen is ook al goed.

  (nog eentje die ik meekreeg, nooit langer dan een halfuurtje wakker in bed liggen, gewoon even eruit, iets saai doen, bijv in het duister wat gaan zitten in de zetel, ... en dan pas terug je bed in...)

  *dikke knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn brein werkt hetzelfde jammer genoeg ;) Ik heb mijn wekkerradio al verzet, maar kan het me af en toe niet laten om op mijn gsm te kijken. Slechte gewoonte..
   Die tip kreeg ik ook al en pas ik ook toe. Meestal plooi ik dan de was of doe ik de vaat ofzo ;)

   *dikke knuffel terug*

   Verwijderen
 14. Jij slaapt zo weinig als jonge ouders, geen wonder dat je je een wandelende zombie voelt. Ik kom soms ook nog in zo'n pieker/geen slaap cyclus terecht, mij geeft het vaak rust door alles op te schrijven. Maar sinds er kindjes zijn lig ik zelden nog te piekeren zonder concrete aanleiding, waardoor ik veel sneller in slaap val dan vroeger. Inderdaad, daar ben je nu helemaal niks mee. Maar hou het in je achterhoofd voor als je ooit een kinderwens voelt kriebelen, je hart al volledig overtuigd is maar je verstand nog niet mee wil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx voor de tip ;)
   Goh ja, ik zal de afgelopen weken dan beschouwen als training ;)

   Verwijderen
 15. Ik lees je blog en het is bijna gelijklopend met mijn leven nu. Nu een week vakantie voorbij waar ik naar snakte, maar mijn batterijen zijn niet opgeladen. Ik had dat gehoopt. Opruimen gestart, niet klaar, weer gepieker. Het hoofd blijft vol. Ik slaap meer uren dan jij, maar zie elk uur op de klok passeren. Ik knars, ik droom heftig... Je zaagt niet. Het geeft mij moed om er ook voorzichtig mee naar buiten te komen. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt niet zo fijn Joke :(
   Ben blij dat mijn verhaal je moed geeft. Ik hoop dat je een oplossing vind voor je slaapprobleem en dat je batterijen opgeladen raken.
   Knuffel!

   Verwijderen
 16. Ik heb niet alle reacties gelezen, dus met kans op een dubbel advies, waag ik het er maar op... Bij mij helpt een blocnote en pen op mijn nachtkastje. Want iets dat in je hoofd zit, moet er ook uit, of je blijft er aan denken. Dat zijn meestal dingen die ik nog moet doen, maar kunnen ook frustraties zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx voor de tip.
   Ik doe dagelijks een piekeroefening waarbij ik 20 minuten al mijn piekergedachten neerpen. Als ik op een ander moment een piekergedachte krijg moet ik normaal het afblokken maar 's nachts heb ik daar meer moeite mee dan overdag. Dus misschien toch maar terug doen zoals jij en een blocnote naast bed leggen.

   Verwijderen
 17. Oh dat lijkt me echt verschrikkelijk... Ik heb wat je vriend heeft. Een minuut lig ik in bed en ik slaap gelukzalig tot de volgende ochtend. Maar nu ik zwanger ben, lig ik toch steeds vaker wakker en moet ik vaak opstaan om mijn toilet een bezoekje te brengen. Dus ik kan je tips (en die in de reacties) de laatste tijd wel gebruiken. In ieder geval veel succes met slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx voor je reactie.
   Ja, hoor dat vaak van zwangere dames dat slapen dan niet meer zo evident is. Ben blij dat je iets hebt aan de tips hier :)

   Verwijderen
 18. ik lees dat je geen slaapmedicatie wil gebruiken. Maar ook geen homeopatische middelen dan? Een paar nachten goed slapen kan het patroon doorbreken en je een andere kijk op de dingen geven? Ik hoop dat je eruit geraakt want niet slapen is echt WEL een probleem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen fan van slaapmedicatie omdat ik in mijn opleiding en stages te veel heb gezien wat dat met iemand kan doen.
   Voor homeopathische middelen sta ik wel open. Maar ik probeerde al Sedistress, metarelax, sedinal, valeriaan, ... zonder succes :( Dus weet niet goed wat ik nog kan uitproberen qua homeopathische middelen?
   (En thx voor je bezorgdheid)

   Verwijderen
 19. Van dat piekeren ken ik wel, maar ik slaag er op een of andere manier wel in om te zeggen, nu niet, dat is voor morgen, en dan kan ik die gedachten wel wat wegduwen (lukt niet altijd). Ik heb ook een soort van fantasie die ik dan bovenhaal. (Het lijkt mij super om op een boot te kunnen wonen, ik begin die dan helemaal in te delen en in te richten, met veel aandacht voor de slaapkamer. Mijn boot is nog steeds niet af. Ik heb deze wel niet veel meer nodig gehad de laatste maanden.) Ik slaap sinds ik zwanger ben nog is eens zo veel. Ik heb wel wat schrik voor de onderbroken nachten en het effect ervan op mij, ik vrees dat ik daar heel slecht ga tegen kunnen . Ik zou zeggen, slaapwel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super dat je dat kan!
   Dat van die boot (maar dan wat anders) ga ik eens proberen. Thx voor de tip.

   Verwijderen
 20. Jee, vervelend! Ik kan me voorstellen dat je je als een zombie voelt. Slaap is echt wel nodig. Ik heb de tips hier ook al gelezen en het opschrijven van alles dat in mijn hoofd zit werkt over het algemeen ook wel. En soms is het zo druk daarboven dat slapen echt minder wordt. Het gekke is dat ik dat niet alleen heb bij dingen waar je stress van hebt, maar ook bij alle leuke dingen die me bezig houden.

  Succes en sterkte! En goed van je dat je het gewoon opschrijft. Ik geloof er niks van dat het bij iedereen altijd zonneschijn is en dan alleen bij jou niet. Mensen delen het alleen niet. Hoog tijd om dat wel te doen, dan kunnen we elkaar toch helpen / steunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben van nature ook een echte piekeraar. En associatief denken daar ben ik ook kampioen in.
  Van thee drinken moet ik naar het toilet dus dat was ook geen optie. Geleide meditaties... nope mijn hersenen hadden al honderd andere dingens bedacht tegen dat de volgende zin kwam.
  Het enigste dat wel helpt (buiten een pilletje) is de 5-4-3-2-1 methode.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb wel interesse in de 5-4-3-2-1 methode. Wat is dat precies?

   Verwijderen
 22. Pfoe, ik kan alleen maar hopen dat de afgelopen nachten al wat beter waren! Ik ben tegenwoordig gelukkig van het type "hoofd neerleggen en in slaap vallen", maar zeker tijdens mijn studie lag ik vaak nog 1 à 2u wakker voor ik in slaap kon vallen. Lezen, rustige muziek beluisteren... soms hielp het, soms totaal niet. Waarom ik tegenwoordig wel beter slaap weet ik eigenlijk niet goed, want piekeren kan ik nog altijd als de beste vrees ik :) Als het toch eens gebeurt, probeer ik wat te mediteren: enkel "in" en "uit" denken op het ritme van mijn ademhaling. Bij mij helpt dat meestal, maar ja, je zult zoiets ook wel al geprobeerd hebben waarschijnlijk.

  En dat "ah, je naait weer en je post weer blogs, dus je bent weer beter", dat is zo herkenbaar! Hier zo ook ooit te horen gekregen dat als ik in het weekend kon gaan wandelen in de Alpen, dat een sollicitatiedossier samenstellen dan toch ook wel moest gaan. Jah, nee dus he, die Alpen, die ontspannen mij, dat solliciteren bracht alle stress naar boven. Tegenwoordig zeg ik soms niet eens meer dat die studie die ik doe niet voltijds is, gewoon om geen commentaar te krijgen op het feit dat ik er niet meer bij werk. Want nope, ik heb die combi geprobeerd en ben er weer aan onderdoor gegaan. En neen, dat is niet dezelfde vermoeidheid als 15km lopen wat wel lukt. Zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is intussen ietsje beter.
   Goh ja, het is zo jammer dat heel wat mensen zo small-minded zijn en daardoor geen begrip kunnen opbrengen voor dergelijk zaken.
   Er is een groot verschil tussen thuis in je jogging op je eigen tempo kunnen bloggen/naaien/of eender wat of op het tempo van de maatschappij meedraaien in vanalles :(

   Verwijderen
 23. Vele mensen hebben een probleem om in slaap te vallen wanneer ze in hun bed liggen. Sommigen liggen een hele nacht te draaien en te woelen. Dit is zeer vermoeiend, ik spreek uit ervaring! Net zoals bij veel andere problemen is er meestal een onderliggende reden voor slapeloosheid. Stress is dikwijls een oorzaak, gelukkig zijn er een aantal eenvoudige oplossingen die je kunnen helpen. Een slaappil zoals Zolpidem is een van hen. Je vindt er hier meer over: https://onlineapotheek.co/product-categorie/slapeloosheid/. Ook kan je voor een natuurlijke variant zoals Melatonine gaan. Melatonine is een hormoon dat geproduceerd wordt in je hersenen dat mee je slaap reguleert. Syntetische melatonine is een mild supplement en kan je helpen om in slaap te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten