5 inzichten die ik kreeg door loopbaanbegeleiding (deel 2)

Afgelopen vrijdag vertelde ik jullie over mijn ervaring met loopbaanbegeleiding. Ik leerde ontzettend veel bij over mezelf en de eerste drie puntjes konden jullie al lezen:

 1. Ik heb nood aan een eigen werktempo.

 2. Ik werk beter individueel of in een klein team dan in een grote structuur.

 3. Mijn persoonlijkheid speelt een belangrijke rol bij het soort job dat bij me past.

  Vandaag deel ik de laatste twee inzichten die ik opdeed tijdens de loopbaancoaching.
 4. Waarden en normen.

  Een van de opdrachten die ik thuis moest maken, ging over waarden en normen. Er was een hele lijst en ik moest aanduiden welke voor mij belangrijk waren. Daarna moest ik een top 5 maken. Tijdens de daaropvolgende sessie ging de loopbaancoach met mij na welke van deze waarden en normen op mijn huidige job van toepassing waren. 

  En tot mijn verbazing waren er dat maar 2 van de 5.  Ze zei me dat vanaf het moment dat er 3 of minder overeenkomen je er mag van uit gaan dat je daar niet op de juiste plek zit. Dat was toch echt wel een eye-opener.

 5. Droom wordt een plan.

  Al die inzichten waren mooi, maar betekenen niets als je er niet mee aan de slag gaat. Mijn huistaak voor de laatste sessie was het opstellen van een plan. Ik kreeg daarvoor een gigantische bundel om in te vullen die daarna kan dienen als de basis voor een C.V. en waarvan je een stappenplan kan maken.

  Op basis van de testen die ik deed en de gesprekken die we hadden, waren er een drietal jobs die me aanspraken en voor elk van hen maakte ik zo een plan. Maar er was maar 1 van de 3 waarbij ik een onstuitbaar enthousiasme voelde. En dat was ... copywriter :)

  Mijn stappenplan hangt boven mijn bureau en ik kan tevreden zeggen dat ik toch al enkele stappen heb kunnen doorstrepen. Ik volg momenteel een opleiding in avondonderwijs. Het plan is om daarna een halftijdse job te zoeken en in bijberoep mijn eigen copywritingsbedrijf te starten.Want stiekem heb ik het altijd wel al geweten. Er is maar 1 ding dat ik echt wil doen. En dat is schrijven.

Liefs,

Miss Pixie

P.S.: Ik wil mijn loopbaancoach enorm bedanken. Voor het begrip. Voor de goede begeleiding. En voor de aanmoediging. Zonder haar had ik de moed niet gehad om te herbeginnen met Miss Pixie's Blog of om een nieuwe opleiding te starten. Dankjewel!
Reacties

 1. Zo leuk om te lezen! Mij heeft het nergens gebracht, die loopbaanbegeleiding, maar ik vind het leuk om te lezen dat het sommigen wel kan helpen. Waar volg je die cursus eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het Centrum voor avondonderwijs in Gent. Maar die hebben ook een afdeling in Antwerpen ;)

   Verwijderen
 2. oh leuk dat het je zo geholpen heeft
  welke twee andere jobs waren het als ik dat mag vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleuterjuf in het ervaringsgericht onderwijs en ervaringsdeskundige/coach voor mensen met een burnout.

   Verwijderen
 3. Goed dat je je doel gevonden hebt. Ik wens je veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat je er zoveel aan gehad hebt! Veel succes met de opleiding en wat daaruit gaat volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof om te lezen! Ik ben namelijk zelf van plan om loopbaanbegeleiding te gaan volgen. Mijn eerste stap is de infoavond in juni :-) Ik heb voorlopig geen flauw idee wàt ik wil, ik weet alleen dat ik mijn huidige job niet meer wil! Heel leuk om te zien hoe dat bij jou gegaan is. Weet jij trouwens of dat een algemeen scenario (die bundels en dergelijke) is? Of hangt dat van de loopbaanbegeleider af?

  Ik kijk uit naar je verdere stappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel succes met het opstarten van je eigen bedrijfje.
  Grappig om te zien dat je allemaal dezelfde opdrachten hebt gekregen als ik bij mijn eerste psycholoog.
  Ik kijk alvast uit om hier je volgende stappen te mogen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goed dat je die inzichten hebt verworven door de loopbaanbegeleiding. Ik weet alleszins welke jobs ik zeker niet zou willen uitvoeren, maar zo eens een paar weken enkele verschillende jobs "meevolgen" zou toch ook een leuke introductie zijn denk ik in de arbeidswereld

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Stephanie,
  Ik ben zo blij met jouw blog en zo blij dat ik een blogpost terug vond over loopbaanbegeleiding. In het voorjaar heb een ferme waarschuwing van de huisarts gekregen ( oververmoeid, uitputting, doe zo verder en je zal een burn-out krijgen). Sindsdien ben ik zoekende, naar wat dat weet ik eigenlijk niet. Vrijdag start ik met mijn eerste sessie loopbaanbegeleiding. Hier heb ik gigantisch veel schrik voor maar na het lezen van je blog hier kan er met een rustiger gemoed naar vertrekken. Het vinden van jouw blog was voor mij een groot geschenk. Hier heb ik al veel inspiratie gevonden en ook al een klein beetje geleerd dat het oké is om jezelf te zijn...
  Bedankt Stephanie voor de vele mooie, leuke en ontroerende teksten.
  Het voelt soms echt een beetje als thuiskomen.
  Vele groetjes van een naamgenootje
  Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten