Made by Miss Pixie: het verhaal achter de webshop

Een webshop met handgemaakt moois. Dat was mijn droom vanaf het moment dat ik begon te naaien. Vorig jaar, voor mijn burnout, was ik al begonnen met de voorbereidingen er van. Ik zou spulletjes verkopen én workshops geven om mensen allerlei handgemaakt moois te leren maken. Maar ja, toen ik eindelijk op de rem ging staan en naar mijn lichaam luisterde was dit geen optie meer. De creativiteit was trouwens ook ver te zoeken in de eerste maanden dat ik thuis was.

Toen het beter begon te gaan, kwam de zin om te naaien en te knutselen terug. Gelukkig maar. Het leek enkele maanden alsof ik een deel van mijn identiteit kwijt was. Ik begon mijn maaksels te delen op Instagram met de hashtag #MadeByMissPixie. Toen ik in september een nieuwe job vond, besloot ik tegelijk een bijberoep te starten en een webshop te openen. En de naam die kwam er eigenlijk vanzelf, zonder ik er moest over nadenken.

Ik had voor mezelf 1 voorwaarde gesteld bij de opstart: het moest plezant zijn en geen stress. Ik deed dit omdat ik het graag wou en het was niet de bedoeling dat ik er terug ziek van zou worden. Oké, ik had het werk om op te starten misschien een beetje onderschat, maar tot nu toe lukt het me om er vooral van te genieten.

Ik vond het ook belangrijk dat de webshop 100% mij zou zijn en verkoop daardoor vooral spullen die ik zelf leuk vind en die ik zelf ook zou kopen. Misschien niet de beste marketingsstrategie ooit, maar het werkt. Trouw blijven aan mezelf is het laatste jaar zo ontzettend belangrijk geworden dat ik niet anders kon.

En dus ging ik van start met het online zetten van een heleboel juwelen van Harry Potter, Star Wars, Disney, ... en was zo blij dat die in de smaak vielen. In mijn eigen zoektocht naar spulletjes van deze fandoms kwam ik vaak uit op Amerikaanse of Chinese shops met torenhoge verzendkosten en ik miste een Belgisch alternatief. Ik hoop dat ik met Made by Miss Pixie hier aan tegemoet kan komen.Verder zijn er hier nog een heleboel naaisels die de webshop nog niet gehaald hebben, wegens te slecht licht om te fotograferen en ook omdat ik net iets meer spullen heb dan ik dacht. Maar het is dus een work in progress. Die spulletjes gaan trouwens wel mee naar de marktjes en homeparties ;)

Over de workshops heb ik even getwijfeld. Ik was bang dat het me te veel zou worden. Maar toen ik dan ergens een oproep zag waarbij er workshops gezocht werden, kriebelde het toch. Het is jammer genoeg op niets uitgedraaid, maar ik heb er wel iets positief uitgehaald. Ik maakte een overzichtje van mijn aanbod en besloot er zelf mee aan de slag te gaan: • Juwelen maken met restjes stof (volwassenen en kinderen)
 • Juwelen maken met eigen tekeningen (kinderen)
 • Omkeerbare tas naaien + versieren met flock (beginners en kinderen vanaf 10 jaar)
 • Setje keukenspulletjes naaien: schortje, handdoek, mandje, ovenlap/ovenwant (volwassenen)
 • Workshop babycadeaus naaien: slab, deken, knuffeldoekje (volwassenen)
 • Workshop babycadeaus versieren
 • Workshop "Start een Blogger-blog" 
Momenteel doe ik de workshops enkel op aanvraag (in Ninove of op verplaatsing), maar ik ga er snel werk van maken om enkele data in te plannen waarop je gewoon kan inschrijven.

Ziezo, dat is het korte verhaal achter Made By Miss Pixie. Mijn droom die werkelijkheid is geworden en waar ik elke dag met plezier aan werk.

Wil je meer weten over de workshops (volledige uitleg van het aanbod) of wil je graag een homeparty organiseren? Stuur dan gerust een mailtje naar madebymisspixie@gmail.com ;)

Liefs,
Miss Pixie

PS:

Adres van de webshop: www.etsy.com/shop/MadeByMissPixie
Shop je liever in het echt dan op het internet? Goed nieuws dan! Je kan ons ook vinden op marktjes doorheen het land. Dit is de voorlopige kalender:
 • 26/2/2017: Let's LousART - Gent
 • 29 & 30/4/2017: De bonte fabriek - Sint-Niklaas
 • 2 & 3/09/2017: Jaarmarkt Ninove

Reacties

 1. Zo leuk dat je je droom alsnog hebt kunnen waarmaken. You go, girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen en heel bewonderenswaardig! Stiekem wel een beetje jaloers, want ik twijfel ook al lang over een webshop, maar heb het lef niet. Plus, ik denk dat ik te veel stress zou hebben om die te vullen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat je er voor gegaan bent! Dat het een groot succes mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten