Review "Bullet journaling. Zo doe je dat" van Lona Aalders + Kruidvat shoplog




Dat het hip is, Bullet Journaling, kan je niet meer ontkennen. Grote ketens spelen er op in, net als uitgeverijen. Eerst waren er de schriften van Mus, gevolgd door hun Crash Course boek. Onlangs verscheen de Bullet Journal Handleiding van blogster Kelly Deriemaeker. En het boek van de Nederlandse Lona Aalders, "Bullet Journaling. Zo doe je dat", mocht ik vorige week ook toevoegen aan mijn collectie.




Korte inhoud:

Een praktische handleiding die het Bullet Journal systeem van Ryder Carrol toelicht en een hoop tips geeft voor een creatieve aanpak ervan.

Dit vond ik geweldig aan het boek:

  • Mooie vormgeving en duidelijk geschreven
  • Echte foto's van pagina's uit haar Bullet Journal. En dan nog eens heel mooie foto's ook!
  • Het hoofdstukje met ideeën wat je kan doen aan foutjes in je BuJo
  • De tutorials voor handletterring, doodles, banners, ... 
  • Geschikt voor beginners en mensen met ervaring met het systeem
Dit vond ik minder goed aan het boek:
  • Waar bij Kelly haar boek de focus op het plannen en organiseren ligt, is dat bij dit boek op het creatieve er van. Dat is natuurlijk dé reden waarom een BuJo zo populair is tegenwoordig. Maar ik ben altijd bang dat het net heel wat mensen gaan afschrikken om er aan te beginnen dan zoals ik hier al zei. Het is en blijft allereerst een heel flexibel plannersysteem.



Conclusie:

Een heel fijn en mooi boek met heel wat inspiratie in. Als je op zoek bent naar een boek ter inspiratie om creatief aan de slag te gaan met je BuJo dan zou ik dit echt aanraden! De tutorials zijn bondig en duidelijk én met mooi resultaat. En de foto's van de spreads geven je zin om aan de slag te gaan. Ben je op zoek naar de uitleg van het systeem? Dan zo ik eerder opteren voor een andere bron. Zoals mijn gratis e-book bijvoorbeeld ;) Of de officiële site van Ryder Carrol himself.

Score: 8/10

Je kan het boek kopen op Bol.com voor €14,99.

Hoewel ik altijd predik dat je in principe kan BuJo'en met een schrift en een balpen en ook dat je helemaal niet creatief hoeft te zijn, ben ik zelf ook wel gek op stickers, washitape, stempel, ... En kan ik er soms ook moeilijk aan weerstaan. Deze week kan je bij Kruidvat suuuuuuuuuperleuke spullen kopen van ontwerpster Diana Leeflang. En hoewel ik enkel een fles water nodig had voor mee te nemen naar het werk, ging ik met een zak vol planner goodies naar huis. Oops! 

Een kleine shoplog speciaal voor jullie:





Jaarplanner 2018 (Filofax + vulling) - €3,99

Set stempels - €2,99
Set van 5 rolletjes washitape - €1,99
Stickervellen (2 stuks) - €0,49



De jaarplanner kocht ik om te gebruiken voor mijn hoofdberoep. Daar gebruik ik een aparte agenda en enkele aparte schriften vanwege privacy en gevoelige dossiers. De rest van het materiaal is voor mijn BuJo. Ik denk dat ik in september voor een cactus-thema ga.

Als je ook interesse hebt in de spulletjes zou ik me echt haasten want zowel in Geraardsbergen als in Ninove was alles al bijna uitverkocht. Naast wat ik kocht, zijn er nog leuke schriften, een handletteringsset, ... 

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

  1. Wat een mooi boek, die bullet journal. Mijn schoonmoeder is er ook helemaal fan van hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zelf doe ik nog niet mee met de bullet journal trend ik vind mijn huidige planner systeem zo al prima maar het is altijd leuk om te zien bij anderen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me interessant boek, ik hou van de creativiteit in een BuJo. Ik vind het leuk als het er mooi uitziet :)
    Wat leuk die spullen van het kruidvat, vooral die stickers en washi-tape <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben altijd zo jaloers op mensen die goed kunnen plannen, het ziet er altijd zo mooi en georganiseerd uit! Ik wil dit ook graag doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Persoonlijk ben ik gek op notitieboekjes. Plannen etc is bij mij allemaal digitaal. Ik heb al jaren geen paper agenda meer maar leef met mijn digitale personal assistent (mijn iPhone) haha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er een leuk boek uit! Morgen ben ik in de stad, ik ga dan even zien naar die spulletjes bij Kruidvat maar ik vrees dat ik te laat ga zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik probeerde eergisteren al te reageren maar het was me niet gelukt! Poging nummer 2 dus .. ik ben niet zo van dat bullet journaling maar ik vind je blog leuk geschreven en dat pakketje van het Kruidvat heel leuk, ik ga straks zelfs even koekeloeren bij het Kruidvat hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het er wel een leuk en interessant boek uitzien. Als ik het ergens tegen kom/zie liggen ga ik het zeker eens bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oooh, die washitape met die plantjes, zo mooooi! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten