Naais to meet you-tag

Evelien van Sewbidoo organiseerde Naais to meet you. Een namiddag waarbij naaiend Vlaanderen zich kon kandidaat stellen als gastvrouw waarbij andere naaisters dan gezellig konden langskomen om samen te naaien. Daarbij gaat er in naaiend blogland een stokje rond met leuke vragen. Ik werd getagd door de lieve Anske van de blog Stoffenspulletjes en neem de tag met plezier aan.
Wat was het eerste stuk dat je maakte en voor wie?

In 2014 - een jaar nadat ik mijn eerste naaimachine cadeau kreeg - schreef ik een post over mijn naaievolutie. Ik moest eventjes teruggrijpen naar die blog om te weten wat die eerste naaisels waren. Het bleken een portemonneetje en gsm-hoesje te zijn. Ik maakte die voor mezelf. De stofjes daarvoor haalde ik bij Kruidvat.

En als ik er nu op terug kijk dan denk ik "omg, wat eens misbaksels". Niet zo heel recht, niet gevoerd, de randen niet mooi afgewerkt, ... Maar - nog steeds fier op - ik zette wel direct een rits in zonder problemen. Wel met wat hulp van de mama die me overigens ook leerde hoe ik mijn naaimachine moest inrijgen.


En van goeie foto's nemen wist ik toen ook nog niet veel.

Op welk genaaid stuk ben je het meest trots?

Daar moest ik eventjes over nadenken. Ik ben een handtassen-madam en ik naaide al enkele exemplaren waar ik nog steeds fan van ben en heel vaak gebruik. Uiteindelijk zijn er 2 tassen waar ik wel echt trots op ben en toeval wil dat ze beide met een patroon van Zwoon zijn.

Eerst en vooral mijn Dorothy Day Tripper. Ik maakte die in een workshop bij Madeline de Stoffenmadam gegeven door An van Jace did it. Het prachtige vogelstofje kocht ik nog bij Liesellove en het blijft een van mijn allerlievelingsstofjes allertijde. Ik gebruik deze tas nog bijna elke dag naar het werk.


Omg, mijn fotoskills waren toch nog niet daar op dat moment.

De tweede is de Blanche Barrel Bag die ik ook maakte bij Madeline de Stoffenmadam. Deze keer was het Nancy zelf die de workshop gaf. Het was de eerste keer dat ik nepleer gebruikte. Heel wat gezwoeg, maar met een topresultaat. Ik gebruik deze tas ook nog regelmatig, maar deze is wel eens toe aan vervanging wegens niet zo tas-vriendelijk-gebruik.


Hier zijn de fotoskills al beter he?

Welke naaister/blogger/You tuber/Instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Via workshops en blogmeets heb ik het geluk gehad al heel wat leuke naaidames te leren kennen. Ook online heb ik heel wat contact met naaiende blogdames. Zo leerde ik Hanne Vandersteen kennen via de Facebookgroep Team Tuttefrut, maar had ik nog niet de kans om haar IRL te ontmoeten. Dat zou wel eens leuk zijn.

Mijn beurt om het stokje door te geven! En dat doe ik aan Flaflinko, Liesellove en Jongens Toch. Dames, het is een uitnodiging en geen verplichting

Reacties

 1. Leuk om te lezen!!! Ik kreeg het stokje zelf ook al eens, dus mijn antwoorden kan je al raadplegen ergens op mijn blog. Die Blanche is subliem trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dat wist ik niet. En dankjewel, vind ze zelf ook nog altijd heel leuk.

   Verwijderen
 2. Fijn om op deze manier meer te weten over je.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten