Book review: Opgeruimd leven. Een roadmap naar tijd en balans. - Eva Brumagne
Auteur: Eva Brumagne, algemeen directeur bij Femma en blogster op Eva maakt schoon

Uitgeverij: Van Halewijck

Thema's: organiseren, plannen, minimaliseren, zelfzorg, selfimprovement, ... 


Mijn nachtkastje de laatste weken

Korte inhoud: 

Opgeruimd leven gaat over meer dan een opgeruimd huis. Het gaat over hoe je een balans kunt vinden in je leven. Over hoe je tijd maakt voor wat jou gelukkig maakt. En dat gaat enkel als leert om prioriteiten te maken en je leven te organiseren. 

Dit vond ik geweldig aan het boek:
 • Heel duidelijke opbouw en structuur
 • Mooie, overzichtelijke lay-out (Ik kan daar zo blij van worden van mooi gelayoute boeken)
 • Hoewel het boek opbouwt, kan je de 3 grote delen in het boek (orde in je huis, ruimte op je werk en ruimte in je hoofd) ook perfect los van elkaar lezen en er uit pikken wat voor jou het meest van toepassing of nodig is.
 • Heel veel nuttige en concrete tips die je onmiddellijk kan toepassen
 • Speelt in op huidige trends zoals bullet journaling, minimaliseren, ...
 • Het is een doe-boek. Het zet je echt aan tot actie en om aan de slag te gaan met jezelf en je eigen doelen

Dit vond ik minder goed:
 • Ik kan eerlijk gezegd echt geen negatief punt vinden aan het boek. Misschien enkel dat het geen boek is om in 1 ruk uit te lezen doordat het zo veel informatie bevat. Mensen die niet zo houden van veel theoretische kaders zullen het soms wat lastig hebben.

Bron: Pixabay


Conclusie:

Eva zelf raadde me aan eerste het boek gewoon te lezen en daarna te herlezen met een markeerstift en schriftje in de aanslag. En ik ben het helemaal met haar eens, want het is een hoop informatie om te verwerken en toe te passen. Maar ik vind het boek een aanrader voor iedereen die vindt dat hij/zij te weinig tijd heeft om dingen te doen die je graag doet. 

Het is volgens mij een perfect cadeau voor onder de kerstboom omdat je het boek kan gebruiken als leiddraad om van jouw goeie voornemens voor 2018 echt doelen te maken. En zo kan je van 2018 een jaar in balans met tijd voor wat jou gelukkig maakt.

Score: 9,5/10

Nieuwsgierig naar het boek? Je kan het als paperback op Bol.com bestellen voor €19,99 of als e-book voor €12,99. Nog een extra duwtje in de rug nodig na het lezen van het boek? Bij Femma kan je vanaf 1 januari de workshop "Jouw jaarplan voor meer tijd en geluk" volgen. Die is geïnspireerd op het boek dat Eva schreef en is een praktische vertaling er van. In 2 sessies van 2 uur ga je samen met een lesgever aan de slag om jouw eigen jaarplan te maken.

Interesse? Neem dan contact op met jouw lokale Femmagroep en vraag hen om deze workshop op de agenda te plaatsen. Als het in regio Oost-Vlaanderen/Vlaams-Brabant is dat je woont heb je kans dat ik degene ben die de workshop komt geven ;)

Zijn er hier nog lezers die Eva haar boek al lazen? Wat vinden jullie er van?

Reacties

 1. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik ben er wel nieuwsgierig naar. Ik dacht eerst dat het ging over opruimen maar het is vooral om je tijd beter/anders in te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is echt geen opruim-boek, maar gaat over zinvol leven eigenlijk.

   Verwijderen
 2. Ik ga het kopen voor een.vriendin denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan het zeker aanraden :) Is een boek dat ik ook graag cadeau zou krijgen als ik het nog niet had.

   Verwijderen
 3. Ik heb het boek onlangs ook gelezen, en vond het ook een goed boek! Er stonden heel veel bruikbare, praktische tips in, ook al ben ik zelf al vrij gestructureerd. Vooral het hoofdstuk over werk vond ik heel boeiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ben ik nog al tegengekomen in blogland, ik heb het bij deze gereserveerd in de bib se, laat maar komen die tips, ik kan het gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten