5 podcasts die de moeite zijn om te beluisteren

De laatste tijd luister ik steeds vaker naar podcasts. Dat zijn audioprogramma's over een bepaald thema. Een beetje zoals van die ouderwetse radioprogramma's, maar waar je dan kan naar luisteren wanneer je wilt. Ik luister er naar in de trein, terwijl ik een bad of douche neem, tijdens het werken, in de fitness, ... Zowat overal! Als je een smartphone hebt en oortjes of een koptelefoon dan ben je voorzien van al het nodige materiaal. Wifi of 4g kan ook handig zijn. Intussen heb ik al enkele favorieten en vandaag deel ik met jullie 5 podcasts die de moeite zijn om te beluisteren.
 1. Werk & leven - Kelly Deriemaeker & Anouck Meier

  Laat me beginnen met talent van eigen bodem. Ik volg Kelly en Anouck al eventjes als blogger en ondernemer en ben echt helemaal weg van hun podcast. Hun podcast is ook de reden dat ik steeds meer naar podcasts ben gaan luisteren.

  Zoals de titel doet vermoeden gaat het over het zoeken naar evenwicht tussen werken en leven. Het is voornamelijk gericht op ondernemers, maar ook als werknemer kan je zeker aan de slag met wat de dames te vertellen hebben. In hun 1e seizoen gingen ze aan de slag met dogma's en in het 2e seizoen slaan ze Pinterest-tegeltjes aan diggelen. En dat sappig West-Vlaams accent kan ik ook best wel smaken. Meer van dat dames, meer van dat!
 2. The Minimalists - Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus 

  Ja, dat zijn die zelfde Minimalists dan van die #minsgame challenge die ik nog steeds aan het doen ben. Ik was al fan van hun docu (kan je bekijken op Netflix!), boek  en blog dus het verbaasde me niet dat ik ook fan was van hun podcast.

  Het thema is ruimer dan puur minimalisme. Het gaat over thema's die betrekking hebben tot het leiden van een betekenisvol leven. Ze nodigen ook vaak gasten uit en beantwoorden telefoontjes van volgers. Hun episodes duren vaak een uur, dus ideaal voor tijdens een lange rit of een bad. Plus, die gasten hebben echt allebei een zeer ontspannende stem.

 3. The Merriweather Council

  Ik zit al eventjes in de Facebookgroep van The Merriweather Council en lees ook graag haar blog. Sinds ik ontdekte dat ze ook een podcast heeft ben ik gretig aflevering aan het bingen. Voor wie is deze podcast? Voor alle creatieve, small business owners en Etsy-shopowners die zichzelf willen blijven verbeteren.
 4. Mugglecast

  Dit postte ik onlangs al eens in mijn IG-stories en kreeg daar veel leuke reacties op van  Belgische Potterheads die niet wisten dat er zo iets bestond. Nochtans bestaat Mugglecast al sinds 2005 en mogen ze zichzelf echt wel zien als de pioniers van Harry Potter-podcasts. Ze hebben wekelijks nieuwe afleveringen waarin ze de boeken bespreken, de films, bekende theorieën en onlangs waren er ook heel wat afleveringen over de nieuwe Fantastic Beast film.

  Kleine waarschuwing: niet naar luisteren tijdens het werk, want die gasten zijn hi-la-risch. Ik ben een aantal keer luidop beginnen lachen zonder dat ik het doorhad. Dus sindsdien luister ik enkel nog thuis. Er is al heel wat opgeruimd met hen op de achtergrond.

 5. Fantastic geeks and where to find them

  Deze podcast is nog vrij nieuw, net toe aan zijn 2e seizoen en zit vol enthousiasme. Het gaat over verschillende fandoms, maar Harry Potter en Fantastic Beasts komen wel het vaakst aan bod. Er zijn toffe rubrieken zoals het sorten van celebs in de Hogwarts Houses; Snog-Marry-Crucio, ...

  Het enige dat me stoort is dat een van de 2 dames een heel vervelende lach heeft :p Maar verder echt een zalige, ontspannende podcast!


Nog 1 kleine tip: ik gebruik de gratis app Stitcher om naar podcasts te luisteren :)

Luisteren jullie ook wel eens naar podcasts? En wanneer luister je er naar? Hebben jullie tips voor mij? 

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Jullie hebben de winnaar van de Blue Monday actie nog te goed... 


Proficiat Delphine! Stuur je me een mailtje op misspixiesblog@gmail.com?

Reacties

 1. Ben al een paar keer aan een podcast begonnen, maar het kan mijn aandacht precies toch niet vast houden. Audiobooks daarentegen hebben mij helemaal voor zich gewonnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wauw leuk om te lezen dat ik gewonnen heb, ik stuur je een mailtje
  wat podcasts betreft, ik luister ernaar tijdens het fitnessen (tenzij ik mijn oortjes vergeet) en dan heel graag naar: de 10 meest gegoogelde vragen van maarten en dorothee van q music, een leuk en ontspannen interview met een bekende vlaming

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk! Ik ben nog maar pas naar Podcasts beginnen luisteren. Die twee laatste spreken me als Potterhead zeker aan. Ik ga ze eens opzoeken. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klara heeft de mooiste podcasts: Venezia, De Brontes, ... Ik beluister verschillende podcasts: de volksjury, terrible thanks for asking, by the book, ... Zelfs fictie: homecoming (ondertussen verfilmd in een serie met Julia Roberts), Sandra, ... Ik kan blijven doorgaan. Bob blijft 1 van mijn favorieten en natuurlijk Werk en Leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb alleen nog maar naar Werk en Leven geluisterd en best wel fan. Voor de rest heb ik al een paar abo’s op andere podcasts maar nog niet de tijd gehad om ze te beluisteren. Ik wil ze te aandachtig beluisteren waardoor ik te weinig tijd heb om te luisteren. Ik wil constant tegelijk iets anders doen maar dat gaat dan weer niet natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die van Alex Agnew vind ik zalig :D. Ik luister vaak podcasts via spotify.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten