#nononsonsmomsmins: the end?

Op 1 januari zette ik koers naar een minimalistisch 2019. Ik besloot om deel te nemen aan de #nononsonsmomsmins challenge die gebaseerd is op de #minsgame van The Minimalists. Het doel van deze challenge is om gedurende 30 dagen te ontspullen. Op dag 1 doe je 1 item weg, op dag 2 zijn het er 2, ... tot op dag 30 waarop je dan 30 items wegdoet. Als je de hele challenge volhoudt en uitspeelt dan heb je in totaal maar liefst 465 items weggedaan. Benieuwd naar hoe ik het er van afbracht?
Miss Pixie zou Miss Pixie niet zijn als er bij zo een opdracht niet wat geplan en bij voorkeur ook een bullet journal aan te pas kwam :) Ik keek begin januari ook de hele Tidying up with Marie Kondo-reeks op Netflix uit en besloot dat ik niet gewoon wat zou ontspullen, maar echt alles dat didn't spark joy zou buiten kegelen. Ik maakte een pagina in mijn bullet journal waarbij ik alle zone's van het appartement neerschreef en per zone het aantal kasten/opbergruimtes/... Zo kon ik mijn vooruitgang tracken. Niet helemaal de Konmari-methode, maar wat een mishmash aan opruimtechnieken.

En dan nu het belangrijkste! Heeft dat geplan geholpen om de #nononsonsmomsmins tot een goed einde te brengen? Het antwoord daarop is ... ja :) Gisteren was dag 30 en liep de challenge af. Ik ruimde de berging, keuken en woonkamer op. Soms sloeg ik een dag over en haalde ik dat de dag erna in. Op sommige dagen ruimde ik op zo veel op dat ik de dag er na wat kon uitrusten.
Er zijn dagen geweest waarop ik veel meer weg deed dan het voorziene aantal items voor die dag. Zeker op de avond dat ik mijn keuken uitmestte en op de dag dat ik knutselkast 1 aanpakte. Wil je graag curieuzeneuzen en kijken naar wat er allemaal de deur uitging? Neem dan een kijkje bij mijn Instagram Highlights, ik maakte er eentje speciaal voor deze challenge!

In de Facebookgroep verbonden aan de challenge vroeg An afgelopen week welk item het moeilijkste was om te laten gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel 2 keer heb moeten slikken toen ik mijn doos met 4 jaargangen van Flow Magazine dropte in het postpunt. Maar op zich is er niets geweest waar ik het moeilijk mee heb gehad om het weg te doen. De spullen die nu aanwezig zijn, zijn ook echt spullen die me blij maken.

Het opruimen gaf me ook ruimte om een aantal items aan te schaffen die al lang op mijn wishlist stonden en die echt zorgen voor dat spark joy gevoel. Zo kocht ik een Raskög-karretje bij Ikea en vulde dat met (bijna) al mijn bullet journal spullen. Mijn versleten waterkoker (die nog dateerde van toen ik op kot zat) werd vervangen door een nieuw exemplaar met grotere inhoud. Maar seg, jij gaat ontspullen en koopt dan allerlei nieuwe dingen. Awel ja, want minimalisme dat draait er ook om dat de spullen die je bezit een meerwaarde hebben en je gelukkig maken :) En dat karretje en die waterkoker doen dat.


Wat ik deed met alle spullen die voor mij geen joy meer sparkten? Er werden heel wat vuilniszakken en dozen karton gevuld en ook bezoekjes gebracht aan het containerpark. Maar het grootste deel kreeg een 2e leven via de Kringloopwinkel, weggeef groepen op Facebook of verkocht ik op mijn Instagram-account Miss Pixie Ruimt Op.

En wat nu? Is het nu gedaan met minimaliseren en ontspullen? Helemaal nog niet! Ik heb nog 3 ruimtes te gaan waarbij ik volgens mij gerust nog eens de challenge mee kan uitspelen. Dus vanaf 1/02 verzetten we de teller en doen we verder met ontspullen. Maar dan in omgekeerde volgorde: van 30 naar 1 :) En we beginnen met de badkamer en daarna volgen nog de slaapkamer en de garage. 

Wie deed er nog mee aan de challenge? Hoe liep het bij jullie? Geraakten jullie tot dag 30? Wat deden jullie met alle items die de deur uit mochten?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: In februari ga ik niet enkel door met fysiek ontspullen. Ook digitaal is er werk aan de winkel. Denk maar aan die smartphone vol apps, uitpuilende mailboxen, foto's die je niet meer terug vindt, ... Speciaal daarvoor lanceerde ik de Digital Declutter February challenge!

Wil jij ook graag deelnemen aan deze challenge? Schrijf je dan in via onderstaande link! Je krijgt dan een mailtje met een link naar de Facebookgroep waar ik 4 weken lang opdrachten in post om ook digitaal te declutteren.

Reacties

 1. proficiat! Ik raakte voorlopig tot aan dag 22, er kruipt toch best wel wat tijd in opruimen en die had ik niet altijd. Ik probeer wel door te doen om zo tegen eind februari aan dag 31 geraakt te zijn, maar het is dus op een ietsje trager tempo. Ik word ook gewoon af en toe zot van alles dat in huis rondslingert als je aan het opruimen bent, want het wordt altijd eerst erger voor het beter wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er kruipt inderdaad veel tijd in. En ja: opruimen zorgt inderdaad voor rommel :p

   Verwijderen
 2. Proficiat. Ik deed ook mee, en ben op den duur gewoon gestopt met tellen wat ik allemaal wegdeed. Ik werd er gewoon misselijk van hoeveel ik had dat ik niet of nauwelijks gebruikte. De meeste items gingen gewoon naar de kringloopwinkel, en sommige dingen (zoals te kleine kleertjes van mijn zoontje en lapjes stof) staan te koop. Ik schreef me alvast in voor de digitale challenge. Dat is hier ook hoognodig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gedaan! Ik heb ook niet heel goed geteld, maar denk dat het al eerder tegen de 500 items zal zijn. Succes met de challenge in februari ;)

   Verwijderen
 3. Ik deed al een grote opruimronde in december, dus liet het nu aan mij voorbijgaan. Maar ik geniet nog steeds van de ruimte in huis en vooral in mijn hoofd. En sindsdien ga ik ook bewuster om met aankopen. Win-win-win

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joepie, goed bezig!
  Ik deed (nog) niet mee, omdat de start van het jaar wat hectisch is verlopen. Maar ik ben van plan later op het jaar ook te starten.
  Tijdschriften geef ik na het uitlezen meteen door aan mijn mama of aan vriendinnen, nadat ik er soms iets uit scheurde. Zo blijven er geen stapels liggen.
  En dat karretje van Ikea, dat staat ook al even op mijn verlanglijstje. Maar eerst even opruimen dus, en dan pas de 'beloning'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook je Flow-magazines? Was echt wel even slikken bij mij :p

   Verwijderen
  2. De specials bewaar ik meestal wel, en ik haal er wel de goodies uit, of ik scheur bepaalde artikels of mooie foto's / papiertjes eruit... Het is een gewoonte geworden, om tijdschriften niet te laten opstapelen :-)

   Verwijderen
 5. Ook ik heb de smaak zwaar te pakken.... Ben nu over de helft van ons huis, maar de lastigste ruimte - de berging - moet nog komen. Het is zo fijn om een leger huis te hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten