How I bullet journal: 2019 setupEen nieuw jaar, dat wil zeggen dat het ook tijd is voor een nieuw bullet journal. Het werd tijd. Ik was blij dat ik afscheid kon nemen van het vorige schrift dat vol zat met koffievlekken van mijn koffiebeker die uitliep in mijn rugzak. Meestal heb ik moeite om afscheid te nemen van een vol bullet journal, maar dit keer dus niet. 
Ik was enorm geïnspireerd door het boek The bullet journal method (klik hier voor mijn review) van Ryder Carrol en zijn lezing tijdens de boekvoorstelling en keek er naar uit om al deze inzichten te verwerken in een nieuw bullet journal. Ik evalueerde mijn bujo's van 2018, schrapte wat niet werkte, dacht na over wat ik wou en nodig had en scrolde door Pinterest. Zoals altijd maakte ik een schema van mijn nieuwe setup in mijn huidige bujo voor ik aan slag ging.

Ik koos opnieuw voor een Mijn bullet journal van Mus Creatief. Dit keer eentje met een minder bonte omslag, maar het was wel liefde op het 1e zicht. Waar ik met mijn vorig schrift de pech had eentje te hebben uit het lot met het slechte papier, is deze weer met papier van topkwaliteit, net zoals mijn 1e schrift. Ik maakte achteraan een pentest-pagina en had amper last van ghosting met alle stiften die ik wou gebruiken. Ik koos voor blauw als hoofdkleur voor mijn setup en gebruikte daarvoor de Stabilo pastelmarker en de metallic stift van Stabilo.
Ik begon met een quote die ik uitknipte uit het "Mijn bullet journal scrapboek cut-outs" boek: "just start", omdat ik dat steeds als tip geef aan nieuwe bullet journalers. Ik twijfelde een hele tijd over dit boek, want al dat knippen en plakken is wel tijdrovend, maar dan herinnerde ik me hoe graag ik vroeger collages maken, dus kwam hij mee naar huis van op de Boekenbeurs. Ik maak geen key meer omdat ik na al die tijd mijn bullets en signifiers vanbuiten ken. 

Daarna volgt mijn index, verspreid over 2 pagina's, meer dan dat heb ik nog nooit nodig gehad. Intussen heb ik ook ontdekt hoe veel ruimte ik moet laten om pagina's te noteren: de linkerkolom voor onderwerp is 10cm breed en die voor de pagina's 5cm.


Dan volgt mijn jaarkalender. Ik moet hem nog invullen, maar dat is een ideaal werkje voor op de trein. Hier duid ik de dagen op aan wanneer ik afspraken heb, vakantie, ... Hierop volgt mijn future log die 2 spreads in beslag neemt. Ik heb bijna altijd mijn pagina's horizontaal verdeeld hiervoor, maar sinds mijn vorige bujo ben ik begonnen met verticale kolommen en ben er helemaal fan van. Ik ging aan de slag met de stickers uit het "Mijn bullet journal stickerboek" voor deze pagina's zowel voor de header als de kalenders en de versiering.

Het is de 1e keer dat ik die kalendertjes gebruik voor mijn future log, maar vind het wel handig als ik afspraken maak en noteer ik kan zien op welke dag die datum valt. En die kleurtjes zorgen voor een heel vrolijke spread waarbij alles toch bij elkaar past. Ik besloot zo veel mogelijk de stickers te gebruiken, want dat zorgt er voor dat je setup snel vooruit gaat. Plus, zoals ik al zei, alles past mooi bij elkaar.
Ik stelde mezelf opnieuw doelen op 3 gebieden in mijn leven: persoonlijk, gezondheid en bijberoep en maakte daar mijn 1e spread van. Gevolgd door de My level 10 life spread waarin ik deze doelen verder uitspit en omzet in meetbare werkpunten. Ik scheurde de voorgedrukte cirkel uit mijn schrift omdat die niet op de juiste plek stond voor mij en kleefde hem hier terug in met washitape die ook uit de collectie van Mus Creatief komt. Echt verliefd op deze washi. Ik stond in twijfel om het blauwgroene schrift met de gouden pluim te kopen ipv die dat ik nu heb, maar toch blij dat ik het niet deed en nu kan ik me uitleven met de washi.
De volgende spread is die met mijn Miracle Morning routine. Euhm, je wat? Miracle Morning routine. Ik las het boek intussen 3 jaar geleden (en je kan mijn ervaring hier lezen), maar stopte met het toe te passen toen ik mijn nieuwe job startte. Vanaf vandaag wil ik het een nieuwe kans geven en maakte daarvoor ook een tracker. Ook bij deze spread zie je heel wat stickers uit het stickerboek van Mus. Dan volgen enkele lijstjes die ik wel nuttig vond om te behouden: mijn bucketlist, wishlist, 2019 bookchallenge, films die ik nog wil zien, cadeaubonnentracker (zo nodig na de feestdagen), online cursussen, diepvriesinventaris (die ik nog moet invullen), ...
Een van mijn doelen dit jaar is om meer rust en tijd te hebben en ik denk dat een goede, haalbare routine me daarbij gaat helpen. Dus ik stelde een "ideaal weekschema" op als leidraad. De komende weken ga ik een aantal dingen uitproberen en aan de hand daarvan ga ik het weekschema invullen.

Een van de redenen dat ik dit doel stelde, is omdat ik echt meer evenwicht wil tussen hoofdberoep, bijberoep en vrije tijd. Niet simpel. Om het allemaal wat georganiseerder en overzichtelijker te maken, voegde ik enkele pagina's toe enkel en alleen voor mijn bijberoep:
 • een overzichtpagina voor marktjes: waar, wat, wanneer, ben ik ingeschreven, is die inschrijving bevestigd, kreeg ik de factuur al, ...
 • een tracker voor cijfers: blogbezoekers, IG volgers, aantal verkopen op Etsy, ...
 • blog ideëen
 • een overzichtspagina voor het 1e kwartaal: kleine meetbare doelen, wat er op de planning staat, samenwerkingen die ik moet opvolgen en andere to do's
 • contentplanner voor het 1e kwartaal
 • overzicht van bestellingen voor de webshop voor het 1e kwartaal
Dan volgt er nog 1 pagina voor ik aan de setup van januari begon en dat was een pagina die ik "get organized" noemde. Wie me volgt op IG zal misschien al gezien hebben dat ik aan het opruimen geslagen ben. Iets tussen the minsgame (en dat is haar schuld) en iets Konmari-achtig in. In ieder geval, het hele appartement moet er aan geloven en om overzicht te bewaren maakte ik deze pagina. Per kamer een vakje met delen die ik moet opruimen + een tracker van het aantal zakken en dozen die ik weggooide, weg gaf of tweedehands verkocht op mijn Instagram-account @Miss_Pixie_ruimt_op.Vorig jaar kleefde ik steeds een fotokalender om de start van een nieuwe maand aan te duiden. Dit jaar ga ik voor afbeeldingen die ik recycleerde van mijn kalender van vorig jaar. Ik koos ook terug voor washitape ipv tabs om de start van een maand aan te duiden. Ik maakte verder gebruik van de stickers van Mus. Het stickertje met januari was roze en dus werd dat de accentkleur van deze maand. De stickers zorgden ervoor dat mijn setup van januari snel klaar was. Ik koos er ook voor om een kleine tracker toe te voegen aan mijn monthly overview ipv een grote uitgebreide tracker te maken. Ik track nu enkel dingen die ik echt wil weten en wil opvolgen: wanneer ik ga fitnessen, of ik mijn supplementen inneem, genoeg water drink, ... Daarnaast is er zo steeds een pagina met mijn to do's die maand en daarna volgt er een memories-spread.

En zo ben ik helemaal klaar om 2019 in te vliegen. En dit keer hou ik mijn koffiebeker heel ver weg van mijn bullet journal!

Startte jij ook een nieuwe planner? Waarmee ging jij aan de slag? Heb jij een ultieme planner/bujo tip voor mij bij de start van dit nieuwe jaar?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Wil jij ook graag een bullet journal starten, maar weet je niet goed hoe? Schrijf je dan in voor een workshop! Op 3/02 geef ik er eentje bij 't Allegaartje in Drongen. Je kan daarvoor hier inschrijven. Andere data en locaties volgen nog.Reacties

 1. Blij dat ik de schuld ben van zoiets positief ��
  Mooie setups. Ik doe wat inspiratie op want het overzicht bewaren is zo belangrijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt �� ben ook echt tevreden van de meeste pagina's.

   Verwijderen
 2. Supermooi en -handig! Ik ben gisteren ook met mijn set-up begonnen in een goudkleurige Leuchtturm. Eerst maakte ik ook een grof schema met de onderdelen die ik erin wil, en dan plakte ik eerst wat post-its. Maar ik ga er ook eens over bloggen denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een duidelijke instructie zeg. Top gedaan. 😊


  Ik ga je nog mailen voor crea-cross hè, staat op mijn to-do.
  Maar dit soort artikelen kan je dus elke donderdag gewoon komen toevoegen aan de linkparty op mijn blog. 😉😁

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, die cover van je nieuwe bullet journal is echt rustgevend. Zelf ben ik dit jaar aan mijn derde exemplaar begonnen. Nog steeds geen officiële vermits ik nog altijd met een gewoon notitieboek met lijntjes werk maar het is er wel opnieuw eentje van Harry Potter dus ik kan er mee leven. :) Dit jaar heb ik me ook voorgenomen om de lay-out ook op mijn favoriete fandom te baseren. Dus mijn gelezen boeken hou ik maandelijks bij op een op de Hogwarts-Library gebaseerde pagina en mijn maandmenu's zijn versierd met stickers van pruttelende toverketels. Het ziet er naar uit dat ik me dit jaar nog meer ga amuseren met mijn bujo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooie cover heeft die bujo van jou!
  Ik ben al 500x een bujo begonnen maar hoewel het altijd vol enthousiasme is, is na een paar weken de nood om dingen bij te houden verdwenen. Dat komt met golven. Nu heb ik een zelfgemaakt agendaatje waar ik bijhoud wat ik eet (vegan of veggie) en vooral mijn afspraken overzichtelijk kan managen zodat ik voldoende rust/tijd voor mezelf/selfcare kan voorzien. En dat is momenteel belangrijker voor mij dan to do lijsten (waar ik stress van krijg, gek genoeg). Voor mijn opruimproject heb ik een excelleke, feitelijk zou dat ook ideaal zijn voor in de bujo natuurlijk! (Ik heb wel veel excellekes eigenlijk die evengoed op papier zouden kunnen.)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten