Ik ben een kayakmom

Woensdag volgde ik het gratis webinar Instagram Imperium van Alfavrouwen Jessica en Amy (voor de geïnteresseerden: vandaag geven ze ook nog eentje). Het ging op een gegeven moment over je focus vinden. Ze haalden daarbij het voorbeeld aan van the kayakmom.

The kayakmom is het soort persoon dat haar bio (en haar profiel) vult met zo veel mogelijk info over verschillende dingen ook al is dat misschien niet relevant voor de volgers die ze wil aantrekken. Bijvoorbeeld: "Ik ben A. Ik hou van kayakken, shoppen & breien. Ik ben 5 jaar getrouwd met B en we hebben 2 kinderen C & D. Ik hou van hen en van mijn hond E." Het is misschien wat overdreven, maar je snapt waar ik heen wil.

Ik had het hen al eens eerder horen uitleggen tijdens een van hun wekelijkse talkshows, maar om het zo live te horen deed mijn ogen echt open: ik ben een kayakmom.


Zoals ik al zei: kayakmom, maar dan anders.

In deze blogpost vertelde ik er al eens over, over hoe moeilijk ik het vind om me op 1 ding te focussen, want er is zo veel waardoor ik gepassioneerd ben. Resultaat: goed in vanalles, expert in niets. Of zo voelt het toch. En de laatste weken is dat echt al een struggle voor mij geweest. Zo het soort met existentiële crisissen en huilbuien waarbij het lief, de rationaliteit zelve, me probeerde kalmeren en aanmoedigde om alles op een rijtje te zetten en prioriteiten te stellen.

Hij ziet alles zo klaar (hij is ook ondernemer) & laat het allemaal zo logisch klinken. Maar als ik dan naar mezelf en mijn projecten kijk dan is het toch allemaal niet zo simpel. Soms ben ik jaloers op mensen zoals hij voor wie de koers die ze willen varen zo duidelijk is.

Ik denk dat het ook voor jullie niet meer duidelijk is wie Miss Pixie is en wat ze allemaal doet? Of wel? Want ik weet het soms zelf niet meer. Misschien ben ik na bijna 6 jaar Miss Pixie wel ontgroeid en is het tijd voor iets nieuw?
Met al dat plannen, organiseren en bullet journalen zou je zo denken dat het voor mij toch eenvoudig moet zijn om een plan met prioriteiten te stellen. Maar het tegendeel is waar. Het gaat hier om dingen van het hart, dingen waar ik door gepassioneerd ben en waar ik bloed, zweet en tranen heb ingestoken. Hoe stel je daar dan prioriteiten in? Ik weet het niet. 

Ik ben er zo door in de war dat ik de laatste weken vooral op zoek ben naar een pasklaar antwoord van anderen. Iemand die me gewoon zegt wat ik moet. Iemand die zegt, als je A & B doet dan ben je een succesvolle ondernemer. Ik volgde webinars, stelde vragen aan andere ondernemers en twijfelde om me in te schrijven voor een opleiding. Maar plots ging het lichtje branden: de enige die hier klaarheid kan in brengen ben ik zelf. Want niemand kent mijn dromen, mijn passies, mijn onderneming zo goed dan ik zelf.

Groeien is ook een beetje loslaten. Ook al is het griezelig en ben je er misschien nog niet klaar voor...

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

  1. Hey Stephanie, die strijd is heel herkenbaar. Maar bekijk het ook positief, jij hebt heel veel talenten. Dus was je ook kiest om verder in te gaan en te specialiseren, jij gaat dat gewoon knallen. Alle vertrouwen. Als je ooit een klankbord nodig hebt, ben je altijd welkom. Succes! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een grappige term zeg! Maar op zich is daar toch niets mis mee, om meerdere interesses te hebben? Zo blijft een mens in beweging.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel herkenbaar! Ooit al gehoord van de term Creatieve Generalist van Silvia Derom? Op haar site vind je heel wat info. Voor mij bracht het rust te weten dat ik al mijn passies ben en dat generalisten, net als specialisten, heel wat te bieden hebben. Maar feit is dat we moeite hebben met prioriteiten stellen, want we willen graag als tegelijk. Weet dat er generalisten zijn die net energie krijgen van met verschillende dingen tegelijk bezig te zijn (ik ben er zo eentje :-) ), al is het dan, zoals je ook vermeld, een uitdaging om dat duidelijk naar je publiek over te brengen. Andere generalisten doen het ene project na het andere en werken meer serieel ipv tegelijk. Ik zou hier uren kunnen over doorgaan, want dit onderwerp ligt me nauw aan het hart en ik zie nog teveel creatieve generalisten die denken dat kiezen voor één van hun passies de oplossing is (ook omdat onze maatschappij zo ineen zit), terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten