52 manieren om je leven te eenvoudiger te maken: Strijken? No way!


Afgelopen vrijdag publiceerde ik in kader van het #boostyourpositivity project mijn life shortcuts, mijn tips om je leven eenvoudiger te maken. Een deel daarvan was een samenvatting van mijn eigen project om mijn leven te (her)organiseren. Maar ik deelde ook tips die ik nog niet opnam in deze lijst, maar die echt wel een plaatsje verdienen! Eentje daarvan ging over (niet) strijken.

In tegenstelling tot wat sommige van mijn posts laten geloven, ben ik een ramp in het huishouden. Toen ik nog thuis woonde, was ik redelijk verwend en hoefde ik niet veel te doen. Op kot liep het redelijk vlot omdat het enkel kuisen en afwassen was. Maar toen ik ging samenwonen met mijn vriend was het huishouden wel een ramp. Sommige dingen liepen goed: er werd gestofzuigd, de koelkast was steeds gevuld, er stond elke dag vers eten op tafel, kleren werden gewassen, ... Andere dingen liepen echter niet zo vlot. Zo hadden we beiden een hekel aan afwassen en stapelde de vaat zich op. Enkele maanden later losten we dat op door een vaatwasmachine te kopen.

Kleren werden gewassen, gedroogd, ... en bleven dan vaak in de wasmand liggen, want strijken daar heb ik echt en bloedhekel aan. Na een dikke maand kwam mama eens langs en zag ze de stapel was die nog te strijken/plooien was en gaf ze me de volgende tips:

 • Hang kleedjes en rokjes onmiddellijk op een kapstok om te drogen. Dan kreuken ze niet en hoef je ze dus niet te strijken.
 • Andere kleren hang je op een droogrekje en als ze nog licht vochtig zijn, stop je ze in de droogkast. Als ze er dan uitkomen, wrijf je ze plat en vouw je ze op.
  Gisteren zag ik op de website van het Nieuwsblad een filmpje over hoe je snel t-shirts kan plooien. Daarnet heb ik het eens uitgetest en heb op minder dan 10 minuten 2 droogrekjes aan t-shirts netjes geplooid! #goebezig
 • Hemden en andere kledingstukken die wel gestreken moeten worden, hang ik toch ongestreken in kast. Als we ze willen dragen, strijken we ze gewoon snel dan. Het vriendje zijn hemden en ik mijn zelfgemaakte rokjes.
En wat ik sindsdien nog heb geleerd: je huis hoeft er niet altijd perfect bij te liggen. Het is geen museum eh, maar een plaats waar je leeft ;)
Hebben jullie nog tijdsbesparende organisatietips? Shoot! Misschien test ik hem wel eens uit en schrijf ik er een post over.
Liefs, 
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik strijk heel graag dus dat is voor mij geen probleem ...mijn kinderen vinden zelfs dat ik daar in overdrijf maar persoonlijk vind ik het mee vallen ;-) Een kleine tip misschien:doe bepaalde boodschappen in het groot,zoals wc papier,wasmiddelen,drinken,poetsmiddelen en dergelijke in voorraad is gemakkelijker en maak ook een boodschappenlijstje op,elke keer als iets op is of nog 1 in voorraad op je lijstje schrijven en dat mee nemen naar de winkel spaart ook tijd uit want anders moet je vlak voor je vertrekt alle kasten/rekken/koelkast nakijken en op deze manier niet.Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Jammer genoeg ontbreekt het ons hier aan opbergruimte om echt een voorraad aan te leggen.

   Verwijderen
 2. Het huishouden ... ook niet mijn sterkste kant (behalve dan strijken) ! Ik denk dan altijd aan alle leuke dingen die ik zou kunnen doen tijdens de "verloren" tijd ;-). Ik vind die uitspraak echt wel de max :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wel, dat is nu dus ook mijn probleem eh. Op zich vind ik het huishouden doen niet erg, maar als ik kan kiezen tussen kuisen of naaien/lezen/bakken/haken is de keuze snel gemaakt :)

   Verwijderen
 3. Bij mij is het ook de mama die de strijk doet, ik doe het echt niet graag! Misschien als er een speciale strijkijzer op de markt komt, dat mijn mening zal veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind strijken nog wel ok om te doen.Aleen zijn wij met 6 ...En dat is echt veel strijk.
  Voor mij zijn de tips niet echt haalbaar.Ik doe echt alles recht van de wasmachine in de droogkast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai Patricia: respect! Strijk doen van 6 personen dat is niet voor mij weggelegd :p
   Ik gebruik de droogkast enkel voor handdoeken en lakens.

   Verwijderen
  2. Ik vroeger ook....Maar nu doe ik echt alles in de droogkast,anders moet ik wel 5 droogrekken constant volhangen en weer afhalen.

   Verwijderen
 5. Ik strijk wel graag maar ik vind het eigenlijk zinloos en tijdverspillend, dus ik vouw gewoon op zonder te strijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Argh, na een lange werkloosheid begin ik volgende maand opnieuw te werken en ik zie er nu al tegenop om in het weekend te moeten kuisen en strijken. Ik zou mij op die 2 zielige dagjes per week veel liever met man en zoon bezighouden. Benieuwd of ik ooit de stap naar een poetsvrouw ga zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me voorstellen.
   Heb daar ook echt een hekel aan om me tijdens het weekend met het huishouden bezig te houden.

   Succes met je nieuwe job!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten