Wat er van onder de naaimachine rolde: een feestelijke June dress mét accessoires.

Wie me volgt op sociale media zag dat ik afgelopen weekend heb gefeest. En niet zo maar gefeest, het was een heel speciale gebeurtenis! Mijn mama stapte in het huwelijksbootje en Zus & ik waren haar getuigen. Best wel spannend allemaal. En zo'n feestelijkheden vragen ook om feestelijke kleren. En ik zou geen echte DIY-ster zijn als het geen zelfgemaakte outfit was!

Ik wist al een jaar dat mama zou trouwen. Ik wist ook al een jaar welke jurk ik zou maken. En de stof lag al aanzienlijke tijd te wachten in mijn stoffenkast. Maar wanneer begon ik er pas aan? Juist ja, de zondag voor de feestelijkheden. Last-minute naaien, ik had mezelf na de feestdagen voorgenomen om dat niet meer te doen. Maar ja, goeie voornemens zijn er om te breken.



Ik koos voor de June dress van La Maison Victor, een patroontje dat ik al heel lang eens wou maken, maar waar ik niet durfde aan beginnen omdat ik uiteindelijk meer tassen dan kleren voor mezelf naai. Maar goed, de maat werd bepaald, het patroon getekend en de stof geknipt. En dan bleef de boel een week liggen voor ik begon te naaien. Op een tweetal uurtjes zat de jurk in elkaar. Echt een leuk patroontje om te maken en niet zo heel moeilijk ... tot je aan het armbeleg komt.

Bloed, zweet en véél tranen (en nog meer gevloek) heeft het me gekost! Het tornmesje kwam er bij kijken en ik gaf er de brui aan. Tot ik afgelopen donderdag besefte dat ik het jurkje wel moest afwerken of dat ik anders in mijn nakie naar de trouw van mijn mama moest. En dat was geen optie ;)

Nadat het tornmesje nog 1 keer tevoorschijn kwam, besloot ik het anders aan te pakken. Ik viste een pakje witte, zijden bias uit mijn fourniturenbakje en werkte te armen zo af. Ik stikte hem eerst rond de armsgaten, plooide hem dan naar binnen en stikte zo nog eens vast waardoor de bias volledig onzichtbaar was. Uiteindelijk was ik blij dat ik het zo afwerkte. De stof van mijn kleedje was nogal ruw en de zijden bias voelde lekker zacht.

Het kleedje zat goed. Misschien ietwat los aan de taille, maar dat was niet zo erg. Ik denk wel dat als ik de June dress nog eens maak, ik het lijfje met een paar centimeter verleng zodat het echt komt tot het smalste deel van mijn taille. Ik tekende onderaan ook geen 3 cm zoom bij omdat ik nogal klein ben. Ik zoomde uiteindelijk onderaan nog 4 cm om en zoals je ziet op de foto's komt het kleedje nog steeds op een zedelijke lengte ;)
Voor de gelegenheid droeg ik eens make-up.
Mijn zus heeft enorm haar best gedaan en ik was enorm blij met de make-up.
Hij was vrij naturel en ik voelde niet eens dat ik make-up aanhad :)



Hier zie je ook hoe mijn haar opgestoken is :)
Ik zei tegen de kapster "doe maar iets vintage-retro-achtig" en vond het resultaat geslaagd.
Ook leuk aan deze June dress: ik kon mijn Harry Potter-tattoo showen! 

Bij een nieuw jurkje horen ook nieuwe accessoires! Eerst en vooral had ik een kleine handtas nodig. Ik koos voor de Tilly uit "Mijn tas". Ondanks de vele intenties om deze tas eens te maken, was dit het eerste exemplaar dat van onder de machine kwam. En wat een geweldig patroon seg! Het tekenen, knippen, verstevigen en naaien samen duurde nog geen half uur! (Dat moet ik onthouden voor mijn feestdagencadeau's)

Ik koos er voor om het classy te houden en maakte de buitenkant volledig in een overschotje nepleer van mijn Blanche Barrel Bag. De voering was een restje van mijn jurkje. Het geheel werkte ik af met speelse, gele kamsnaps. Niet iedereen vond die afwerking mooi passen bij het nepleer, maar ik was er wel tevreden mee.



De stof verrimpelde wel snel.
Ik had in de auto mijn gordel aan (duuuh) en het resultaat daarvan zie je wel wat op deze foto :(

En Miss Pixie zou Miss Pixie niet zijn als er ook geen matchende juweeltjes werden gemaakt. Ik koos enkele mooie details uit de stof van mijn jurkje en maakte er een paar oorstekers en een armband mee. Ik heb nogal dunne polsen waardoor de armband telkens over mijn hand schoof. Ik probeerde hem te verkleinen, maar dat leek niet echt te helpen. Uiteindelijk deed ik bij het eten de armband uit omdat hij me irriteerde. (Achteraf gezien had ik beter een ring gemaakts als accessoire dan een armband, want ik heb altijd troubles met armbanden :p)



Ik was heel tevreden met mijn zelfgemaakte outfit en al helemaal wanneer mijn tante kwam vragen waar ik mijn kleedje had gekocht. De volgende feestgelegenheid ga ik met plezier opnieuw zelf mijn outfit maken, maar misschien dat ik er dan wel wat vroeger aan begin ;)

Maken jullie ook vaak feest-outfits voor jezelf? Wat is jullie favoriete patroontje voor meer feestelijke kledij? Welke zelfgemaakte accessoires vinden jullie leuk om je outfit op te leuken?

Liefs,
Miss Pixie

Patroon jurk: June Dress - La Maison Victor
Stof: Riley Blake - De bonte boom
Patroon tas: Tilly - Mijn tas

Schoenen - New Look

Make-up door Emilily
(aan)foto's door Emma Deschamps


P.S.: Willen jullie ook leuke juweeltjes leren maken die passen bij jouw outfit? Dat kan! Neem snel een kijkje op mijn workshopkalender en schrijf je in voor een gezellige juwelen-workshop. Ik doe ook workshops op aanvraag ;)

Reacties

  1. Wat een mooie jurk, zo in Fifties stijl! Vervelend van dat gedoe met het armbeleg. Ik had laatst ook een `aanvaring` met een LMV patroon...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Ja, had ook al eerder beleg-problemen met een ander LMV-naaisel. LMV en ik: no good friends :p

      Verwijderen
  2. heel geslaagd! Enneu een Harry Potter tattoo? Die wil ik eens van dichterbij zien! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Zal binnenkort nog eens een fototje van de tattoo op instagram zetten ;)

      Verwijderen
    2. Maar nee, dat zou zonde zijn! Misschien kan je dit kleed langer dragen met kousen en een golfje erbij? :)

      Verwijderen
  3. Wauw, wauw, wauw, een prachtig geheel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel ^^ Jammer dat het nu tot de lente/zomer in de kast zal hangen :(

      Verwijderen
  4. Prachtig!!!!!!!!! Echt!!!! En heeeeeel mooi hoe alles zo mooi in het plaatje past, gewoonweg helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Was blij dat alles een mooi geheel vormde, was bang dat ik misschien wat overdreven had met mijn matchende accessoires.

      Verwijderen
  5. heel mooi zo allemaal samen! ik probeer gewoonlijk ook feest outfits te voorzien (voor mij en/of de kinderen) maar stel dat te vaak uit waardoor ik in tijdnood kom....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo herkenbaar :p En altijd denken: de volgende keer begin ik op tijd! (Niet dus :p)

      Verwijderen
  6. Nu weten we dus ook dat je een tattoo hebt ;-) Jammer dat het stofje zo kreukt,ik heb er ook zo eentje.Maar het is wel mooi,de combinatie van kleedje,tasje (inderdaad leuk om te maken) en de juwelen.Ik heb ook zo'n haat/liefde verhouding met armbanden,ik vind dat heel mooi maar onpraktisch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx!
      Ik heb zelfs 2 tattoos ;) Op mijn heup heb ik een vlinder staan.
      Vond het vooral jammer dat mijn jurkje gekreukt was tegen dat ik op de foto moest.

      Verwijderen
  7. ik probeer ook telkens een zelfgemaakte outfit aan te doen, de june is daar al twee keer bij geweest en echt een supermodel. Het geeft mij direct een feestgevoel maar is ook nog achteraf draagbaar.
    heel mooi trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Ja, denk dat hij hier ook wel nog gemaakt zal worden voor feestelijkheden, vond hem echt leuk om te maken.

      Verwijderen
  8. Staat je perfect! En wat een leuke accessoires! Helaas vinden mijn polsen armbanden ook niet echt leuk, ofwel te groot of te klein...
    Ik maak eigenlijk voor elk feestje en gelegenheid een nieuwe jurk als ik eerlijk ben :-p Niet dat wij heel vaak naar feestjes moeten (gelukkig maar!) maar is toch zoveel leuker dan winkel in winkel uit te moeten lopen om uiteindelijk met niks thuis te komen.

    www.xohanax.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) Bij mij bengelen ze altijd rond mijn pols en dat doet pijn aan mijn bot van mijn pols ;)
      Ik maak ook het liefst voor elke gelegenheid een nieuw kleedje hoor, je kan toch geen keer hetzelfde aandoen? ;p

      Verwijderen
  9. tof gedaan ... in mijn naaiperiode had ik ook ooit het gedacht om voor elk feest een outfit te naaien. Gelukkig dat ik na 1 feest besloot dat het toch niet echt nodig was. Het zou mijn stresslevel niet ten goede komen.
    Zeker niet zoals jij het deed, enkele dagen op voorhand eraan beginnen. Maar het resultaat mag er zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel.
      Achja, ik denk dat ik beter presteer onder druk ;p
      Mijn kleedje voor oudjaar was 30minuten voor de gasten er waren pas klaar ;p

      Verwijderen
  10. Komt gij ne keer nr hier voor da beleg. Ik ken de kneepkes 😁 Mooi resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fantastisch mooi!! Ik weet niet wat het is, maar ik stel dat soort projectjes ook lang uit... schrik om het te verknoeien ofzo en dan maar uitstellen tot het niet anders kan? In elk geval, het is je gelukt en wow, wat een resultaat, je mag trots zijn. Die accessoires en het tasje maken het ook helemaal af, daar kan ik nog wel wat van leren!

    Mijn broer stapte afgelopen zomer in het huwelijksbootje en ik maakte mijn jurk ook zelf: http://lunatiek.blogspot.be/2015/07/in-januari-kocht-ik-een-prachtig-stofje.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Ja, dat uitstelgedrag, ik vraag me soms ook af van waar dat komt :p
      Ik ga eens een kijkje nemen naar jouw jurkje ;)

      Verwijderen
    2. Uitstelgedrag komt vaak voort uit onzekerheid... angst om te falen, twijfels of je wel de juiste keuze maakt, ... zolang je het uitstelt moet je niet tegen die onzekerheid of angst op... en dan kom je op het punt van nu of nooit...

      (dit hebben verschillende psychologen me al duidelijk gemaakt omdat ik vond dat perfectionisme en het altijd goed willen doen niet overeenkomen met mijn uitstelgedrag en daardoor te weinig tijd... maar blijkbaar komt dat net heel vaak voor)

      Verwijderen
  12. Wauw! Echt schitterend! En helemaal af met dat tasje en de juwelen!
    Ik ben zo jaloers op mensen die dit kunnen. Ooit, ooit wil ik dat ook leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Van harte gefeliciteerd met het huwelijk van je moeder en wat zag je er prachtig uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw, mooie outfit! Super, zo één geheel. Mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Die jurk staat je prachtig! -misschien nog iets beter als je het lijfje wat verlengt, maar dat is ziften ;)-
    Knap hoe je het beleg omzeilt hebt, want dat staat inderdaad bedenkelijk uitgelegd in het tijdschrift.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, ik denk er hetzelfde over ;) Zou inderdaad net iets beter zijn met een langer lijfje.
      Ja, vind de instructies in de LMV niet altijd even duidelijk.

      Verwijderen
  16. Mooi! En zo tof met dat tasje en de juwelen erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Amai, wat een prachtige jurk! Die zet ik op het 'te maken' lijstje :-)

    Ik maakte onlangs ook een kleedje voor een trouw, maar wel een supersimpel modelletje uit een Knip. Heb er toch ook complimentjes mee gekregen. Daarvoor was het al geleden van mijn eindejaarsbal van het middelbaar dat ik dat nog gedurfd had. Blijft toch altijd een beetje een risico hé op zo'n speciale gebeurtenis...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Ja, dat is inderdaad stressy :p Maar ben blij dat ik het gedaan heb.

      Verwijderen
  18. Prachtig gedaan allemaal. Dat moet een goed gevoel geven. Homemade 100 %.
    Chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wauw heel mooi! En staat je ook prachtig! Ik zou het niet kunnen, maar ik weet dat er heel veel werk en geduld in kruipt, dus chapeau!

    Liefs,
    Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten