Een eerste afgewerkt haakproject

Eerder deze week vertelde ik jullie al dat ik me heb aangesloten bij de haakclub iHook. Sofie & Kirsten organiseren 2 keer per maand (1 keer op een dinsdagavond en 1 keer op zondagvoormiddag) een haakcafé binnen een bepaald thema. Het thema van het 1e haakcafé was "Terug naar school" en er werd een pennenzakje gehaakt.
En niet zo maar een pennenzakje. Maar eentje in de vorm van een kat! Instant verliefd natuurlijk. Ik was echt supergemotiveerd om dit te maken. In het voorbeeldje werd oranje garen gebruikt en was de poes een meisje (strikje aan de oortjes). Maar vermits Dobby een zwart kater is zou mijn pennenzak dat ook worden. Ahum.

Dobby enkele weken terug. Ondertussen is ie al heel wat gegroeid.

Het was al even geleden dat ik had gehaakt dus was ik blij dat het pennenzakje enkel uit lossen, halve vasten en vasten bestond. Piece of cake dacht ik. Maar dat was dan buiten mijn geniaal idee van de zwarte wol gerekend. Ik moest een dubbele draad gebruiken omdat ik dun garen had, dus dat was al een gepruts. En in zwart (en andere donkere kleuren) zie je de steken heel moeilijk. Ik raakte een paar keer de tel kwijt en ik zag de steken niet zo goed zitten om ze te hertellen.

Dus er werd een beetje geprutst en vals gespeeld (zeker bij de laatste rijen waar ik moest minderen), maar het resultaat leek redelijk goed op het voorbeeld :) De rits zette ik er met de hand in en het gezichtje borduurde ik er op. In het voorbeeld had de poes geen snorharen, maar ik gaf hem witte snorharen om het zwart wat te breken. En het strikje plaatste ik aan de "nek" van de kat. Achteraf gezien had ik het gezichtje wat meer naar links moeten plaatsen, maar ja, dan is het maar een dikke kat :')
Het pennenzakje zit ondertussen in mijn breitas & is een ideaal opbergtasje voor mijn kleine haak- en naaispullen. Ik kijk al uit naar het volgende haakcafé!

Wie van jullie is ook aangesloten bij een hobbyclubje? Want vind je er zo leuk aan?

Fijne zondag,
Miss Pixie

Reacties

 1. Super leuk. Deze groep kende ik nog niet. Ik denk dat ik me ook ga aansluiten.
  Haken is echt zo verslavend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! En het allerleukste aan haken is en blijft dat je foutjes gemakkelijk kan wegmoffelen :-)
  Hier een maandelijks clubje, Ekkergemaakt, voor en door de buurt, waar er vooral gebreid en gehaakt wordt (omdat we over 't algemeen te lui zijn ons naaimachines mee te sleuren)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig :)

  Ik ga 2x/maand naar het naaicafé. Het leukste is het gebabbel ;) En ik vind het ook belangrijk dat ik mijn eigen ding mag doen, opgelegde projectjes zijn minder mijn ding...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten