Pin it & make it #9: een breitas


Vorige week ging ik voor de eerste keer naar het iHook haakcafé in Pollare. Creatieve bezige bij Sofie van Krosjee Klisjee had me hiervoor uitgenodigd en ik twijfelde geen seconde. Ik haak graag, maar slaag er nooit in om een project tot een goed einde te brengen. Vanaf nu dus wel!

Heel wat dames van de haakclub hadden een mooie breitas bij zich met daarin al hun spulletjes om te haken. Eerder een haaktas dus, maar bon, we gaan niet muggenziften. Toen ik thuiskwam, besloot ik meteen om ook zo een tas te maken tegen het volgende haakcafé. Ik herinnerde me dat Handmade Mieke hiervoor een tutorial had die ik ooit eens had gepind, dus werd het mijn Pin it & make it with Liesellove-project voor september.

Ik had alle benodigdheden in huis en koos voor een couponnetje dat ik vorig jaar bij Eurodif in Frankrijk kocht. Ik was daar gaan winkelen met de tantes (allemaal creatieve madammen) van mijn vriend en kocht echt enkele pareltjes die tot nu toe niet verwerkt zijn.De tutorial was zeer duidelijk, zowel de uitleg als de foto's, en mijn tas zat op minder dan 2 uur in elkaar. Maar tutorials tot op de letter volgen dat is toevallig niet een van mijn specialiteiten. En dus werden er enkele kleine aanpassingen uitgevoerd:

 • Ik hou van zeer stevige tassen. Dus gebruikte ik een laagje H250 en een laagje H640.

 • Ik naaide de buitentas volledig aan elkaar en de binnentas ook. Ik maakte ze aan elkaar vast door naast de rits te stikken. Ik maakte al een aantal tassen van Swoon en die gaan steeds zo te werk. En bij grote en verstevigde tassen is dat sindsdien steeds mijn go to. Geen gedoe met een keergat.

Een keimakkelijke tas met een mooi resultaat ... moest ze perfect afgewerkt zijn, want dus niet het geval is. Mijn concentratie bij het naaien is nog steeds niet 100% en dat resulteerde in een niet 100% perfecte tas. Maar toch ben ik er keiblij mee en kijk ik er naar uit om ze mee te nemen naar het volgende haakcafé.
Stof met vogeltjes - Eurodif
Voering - Ikea
Rits & vlieseline - Max Bloch

Hoe zit het bij jullie met het Pin it & make it project? Nog steeds vrolijk aan het meedoen? Wat was jullie laatste maaksel?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Nieuwsgierig naar mijn 1e afgewerkte haakprojectje? Hou de blog dan zeker in het oog, want later deze week schrijf ik er een blogpostje over.

Reacties

 1. Heel mooi! Ben momenteel zelf op zoek naar een tasje voor mijn rondbreinaalden ... zo'n breicafe is altijd goed voor de efficientie, he ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie tas! Wat een goed idee van de 2 aparte tassen te maken, ga ik ook eens proberen!
  Veel haakplezier :-)

  Dank je wel voor de mooie complimenten en de link naar mijn handleiding x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi stofje heb je gebruikt

  grtjes fabienne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een mooi stofje! Handig om je naalden er in te bewaren, helaas brei ik (nog) niet!
  groetjes Sofie,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten