Review: Mijn Bullet Journal toolkit 2, sticky tabs, stickey notes en set van 3 notebooks - Mus Creatief

Wat begon als schriften met dotted grid papier groeide intussen uit tot een merk met alle benodigdheden voor bullet journal junkies en andere planner addicts. Ik geef toe, in het begin was ik nogal sceptisch t.o.v. de Mijn Bullet Journal schriften, want voor mij is echt schrift een mogelijk bullet journal (dat vind ik trouwens nog steeds). Maar hoe meer spullen ze op de markt brengen, hoe meer fan ik word.

Toen ik begon met bullet journalen, moest je schriften met dotted grid papier of van die handige stencils allemaal online gaan zoeken en meestal op Amerikaanse of Chinese websites. Dankzij de Mijn Bullet Journal collectie van Mus Creatief vind je nu allerlei handig materiaal gaande van stickers tot notebooks in verschillende formaten. Ze brachten de afgelopen weer heel wat extra leuks op de markt en ik deel graag met jullie wat ik er van vind.Mijn bullet journal toolkit 2

Begin dit jaar brachten ze een eerste toolkit uit met allerlei materiaal om een bujo te starten. Er kwam heel veel feedback dat het jammer was dat er in de toolkit geen notebook zat en daar werd naar geluisterd. De nieuwe toolkit is veel uitgebreider en bevat echt alles wat je nodig hebt om te starten met een bullet journal. 

Ik zie in de Bullet Journal België Facebookgroep heel vaak posts van mensen die allerlei materiaal kopen (van twinmarkers tot ecoline tot rub on stickers) omdat ze dat wel eens hebben gezien op Instagram of Pinterest, maar helemaal niet weten wat er mee te doen en daardoor niet durven beginnen aan hun bujo.

Met deze kit heb je echt alles wat je nodig hebt om wat te oefenen en experimenteren en zo uit te zoeken wat je echt leuk vindt. Het toffe er aan is ook dat alles mooi bij elkaar past: de washi, de sticky notes, de stickers, ... Het enige dat ik miste en wel handig zou zijn, was een scherper. (Maar dat is misschien omdat Dobby mijn scherper gebruikte als speelgoed en ik die niet meer terugvind en dus een nieuwe nodig heb.)
Wat mij betreft echt een ideaal cadeau voor onder de kerstboom (jaja, ik ben vooruitziend).


Mijn bullet journal sticky tabs

Deze tabs zijn bedoeld om bepaalde pagina's in je bullet journal makkelijker terug te vinden, denk maar aan je key of future log. Mijn ervaring met dit soort tabs is dat ze niet zo handig zijn als je jouw bujo vaak meeneemt en in je handtas ofzo steekt. De tabs steken er uit en kreuken of scheuren dan. Ik gebruik persoonlijk liever washitape om deze pagina's aan te duiden.Omdat ik ze ongelooflijk mooi vind (ze passen perfect bij de schriften en andere spullen van Mus), gebruikte ik ze in mijn bujo op het werk want die laat ik altijd daar. Daar merkte ik dat ze niet zo goed blijven plakken en dus vrij snel loskomen. Je gebruikt dus best wat extra lijm. Het papier is wel vrij dik en scheurt niet zo makkelijk, wat wel positief is want die tabs krijgen wel wat te verduren.

Mijn bullet journal sticky notes

In het begin dat ik bullet journal bijhield, gebruikte ik vaak sticky notes om mijn pagina's om te vrolijken. Maar om een of andere reden ben ik daar mee gestopt. Ik denk dat deze leukers daar terug verandering in gaan brengen. De sticky notes hebben verschillende formaten en hebben allemaal een typische Mus afwerking.
Ik ben vooral grote fan van die met de druppeltjes (handig voor je water tracker), de kalendertjes en de to do notes. Het leuke hieraan is dat ze ervoor zorgen dat je setup sneller gaat en je spreads er direct mooi uitzien.

Ik testte er al enkele uit en ze blijven goed plakken, ook als je veel heen en weer bladert. Een tof setje dat een mooie aanvulling is op het stickerboek.


Mijn bullet journal - set van 3 bujo's

De standaard bujo's van Mus zijn vrij dik. Ik vind dat handig want daardoor kan ik er telkens een half jaar mee voort. Voor mee te nemen is dit echter niet zo handig. En er zijn gewoon ook bujo'ers die graag snel van schrift wisselen of verschillende notebooks tegelijk gebruiken, in bijvoorbeeld een travelers notebook. En daarvoor brachten ze deze set van 3 bujo's op de markt.
Ik ben opnieuw fan van de covers, lekker fel met plantjes op. Er staat niets voorgedrukt zoals in de dikkere schriften (een pluspunt vind ik zelf). Rond de kwaliteit van het papier bestaan bij de Mus notebook veel uiteenlopende meningen. Ik heb het geluk gehad om tot nu toe notebooks te hebben gehad uit de druk met het kwaliteitsvolle papier. 

Intussen losten ze de problemen met hun leverancier op. Deze dunne schriftjes hebben identiek hetzelfde papier dan de 1e notebooks. Geen bleeding en vrij weinig ghosting.


Ben jij ook fan van de Mijn bullet journal spulletjes? Wat is jouw favoriete product?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Wist je dat we opnieuw een bullet journal supplies swap organiseren? Je vindt alle info in onze Facebookgroep Bullet Journal België swapgroep.
P.S. 2: hou zeker ook mijn IGTV kanaal in het oog, want daar post ik in de loop van de dag ook nog een reviewvideo met een leuke aankondiging op het einde die ik nog nergens anders delen.


Reacties

 1. oh leuk die dunnere notebooks. Ik heb op zich geen probleem met de dikke maar ga dit jaar net tekort hebben met mijn huidige om rond te komen en zou liever pas op 1 januari in mijn nieuwe dikke starten (ik weet dat dat niet moet maar toch), hun stickerboek is hier ook echt een succes trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik start ook graag een nieuwe voor het nieuwe jaar. Nu zeker, vermits de mijne gedoopt is met koffie :p

   Verwijderen
 2. Wat een leuke goodies. Ik volg zelf altijd de Bullet Journal videos en wil het zelf ook graag maar heb echt te weinig tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk allemaal, ik krijg altijd zin om zelf aan de slag te gaan van dir soort plaatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ah ziet er echt super fijn en satisfaying uit om naar te kijken. Heerlijk zo'n bullet journal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk o mer zo mee in de weer te zijn! Ik heb er helaas te weinig tijd en geduld voor. Het ziet er altijd zo georganiseerd en tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met het verzamelen van kerstcadeautjes ;) hele goeie tip hiervoor ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke spulletjes! :) Daar wordt je spontaan vrolijk van

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten