#MissPixiesMinsgame update 1Op 1 mei zette ik mijn reis naar een minimalistisch leven verder door een nieuwe minsgame te starten. Ik ben niet alleen in die reis. Op Facebook groeide er al een groepje met mensen die net als mij de challenge aangaan en elkaar steunen. Je kan hier lid worden. We zijn intussen al voorbij 1/3 van de challenge en er verlieten al heel wat items het huis.

Hoewel ik aanvankelijk besloot om te beginnen waar ik in februari geëindigd was - de stoffenkast - werd het me al snel duidelijk dat die kast wat meer tijd en aandacht vraagt, dus ging ik verder naar de volgende ruimte: de badkamer!

Dit is wat ik tot nu al verzamelde:

 • Dag 1: Mijn oud jeansjasje dat ik al talloze keren had hersteld, maar nu echt schandalig versleten was en niet meer te redden was. Het deed wel echt pijn om dat weg te doen.
 • Dag 2: Ik hield grote kuis in mijn ondergoed en kousen terwijl ik was aan het plooien was. Er gingen meer dan 2 items weg, maar we zullen ondergoed en kousen elk als 1 item tellen dan maar.
 • Dag 3: Een oude halfopgebrande geurkaars, een versleten scrubspons en een rugzak van Basic Fit die ik met Black Friday cadeau kreeg maar nooit gebruikte.
 • Dag 4 & 5: oude make-up en toebehoren
 • Dag 6: Van die keinutteloze haarkrul-toestanden die niet werkten, oude lippenbalsem, oude zonnecrème-stick, nagelstickers, een doosje voor vijltjes ed en een nagellakremover-stick.
 • Dag 7 & 8: oude nagellak en nagelverzorging
 • Dag 9 - 12: oude nagellak, oude verzorgingsproducten (sommigen dateerden nog van toen ik op kot zat :p) en enkele haarprullen.

Via mijn Instagram kan je dagelijks volgen wat ik opruim ;)

Verder is het natuurlijk ook Mei Plasticvrij en daar probeer ik zo veel mogelijk aan mee te doen. Ik probeerde het laatste jaar sowieso al meer te gaan voor zero waste. Zo kocht ik een Sodastream en een waterkan van Brita en komen er dus (bijna) geen plastic flessen meer in huis sinds een jaar. Maar deze maand doe ik een extra inspanning:

 • Ik stopte met de Nespresso op het werk te gebruiken en dus ook de bijhorende capsules.
 • Normaal ga ik bij Starbucks een koffie halen als ik Departement Gent open hou, maar nu bracht ik een beker koffie van thuis mee.
 • Ik ruilde gewone shampoo in voor shampoo bars.

Wie doet er ook van #MissPixiesMinsgame of #MeiPlasticvrij? Hebben jullie nog Mei Plasticvrij tips? Of tips waar ik zero waste tandpasta kan vinden? Laat maar weten!

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Er bestaan blijkbaar wel eco capsules voor een Nespresso. Dat zag ik eens op pinterest, maar toen hadden wij nog zo geen toestel.
  Ik heb ook net de bestelde shampoo bars toegekregen. Ben benieuwd naar 't resultaat voor m'n haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Very nice post. I definitely appreciate this website. Stick with it! 경마

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spot on with this write-up, I absolutely believe that this web site needs a lot more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the advice! 바카라

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten