Mijn nieuwe favoriete snel klaar-patroon: Elektra

Als het aankomt op kledij naaien, dan ben ik helemaal voor snel klaar projecten die ik dan ook in veelvoud naai. Ik denk daarbij aan de AWS, de Julia-Sweater, A-lijn rokjes, ... Als het goed zit, dan zit het goed en dan maak ik graag verschillende exemplaren van dat patroon. En zo ging het ook met het fantastische gratis patroon van Griet en Annick: de Elektra!

Mijn allerlaatste naaiproject van 2018 was er eentje voor mezelf! Ik naaide op 31/12 (#queenoflastminute) een Elektra in een zacht, donkerblauw wollen stofje van bij Madeline de Stoffenmadam. Het was een echte coup de foudre, dat rokje in die stof en ik heb het veel gedragen tot dat de voorlopige vervangster van mijn huishoudhulp mijn wollen rokje in de droogkast stak en het rokje intussen gekrompen is tot een niet zo zedige lengte.
Vandaar heb ik dus geen aan-foto voor jullie en moeten jullie het met een gewone foto van het rokje stellen. Gelukkig heb ik nog van de stof over en ga ik in het najaar gewoon opnieuw eentje naaien in deze stof.

In 2019 werd er vooral al genaaid voor de webshop, maar eind maar ging ik nog eens aan de slag voor mezelf en jawel, dat 1e naaisel voor mezelf in 2019 werd ook een Elektra. Op 2 april waren mijn vriend en ik 8 jaar samen en we gingen uit eten om dat te vieren. Dus ik had een nieuwe outfit nodig geschikt voor de feestelijkheden :)

Ik bracht een bezoekje aan de ontdekking van de afgelopen maanden: Fabrik Unik! Een keigezellige stoffenwinkel met een mooi aanbod van stoffen en een topmadam die de winkel uitbaat. En dat allemaal op amper 5 minuten van mijn deur (no need to tell hoe gevaarlijk dat is :p). Ik ging voor een simpel zwart stofje en kwam buiten met een couponnetje punta di roma met een leder look: tot zo ver simpel. I

k wist niet zeker of het wel wat ging worden, of het me wel ging staan, of het niet te gewaagd was, ... Maar bon, het was een couponnetje dus ik zou het er gewoon op wagen. Ik kocht ook gewone punta di roma voor het geval dat... 
Ik had nog een stuk elastiek liggen van SYAS dit perfect bij het stofje paste en besloot die te gebruiken en dus te gaan voor een zichtbare elastiek ipv een elastiek die in het rokje wordt genaaid. 

Ik was niet zeker over het resultaat, maar mijn lief vond het mooi dus deed ik het aan om uit eten te gaan :) Jammer genoeg heb ik geen foto's van de dressed-up versie, maar onlangs droeg ik het rokje op een meer casual manier en daar werden wel foto's van genomen.

Ik sta echt niet graag op foto :p


Ben echt fan van hoe snel en eenvoudig het rokje in elkaar zit en wat een mooi resultaat je er mee hebt. Zo komen er 100% zeker nog in mijn kast terecht!

Naaide jij al een Elektra?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik maakte zelf ook een leder-look Elektra en dat is mijn meest-gedragen rokje! Je staat er super mee!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat we onze stof in dezlfde winkel kochten zelfs 🙈 Fabrik Unik? Dat is achter de hoek bij mij.

   Verwijderen
 2. Ik maakte er al twee, maar ik vind de ene comfortabeler zitten dan de andere. Al kruipen ze allebei precies wat naar boven, hihi :) Ik ga de volgende een maatje groter maken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die in wol zat ook wel comfortabeler dan die met de leder-look, gaf ietsje beter mee die stof.

   Verwijderen
 3. Ik maakte en blogde vandaag een versie in lederlook, nu nog op zoek naar combinatie mogelijkheden en de onzekerheden over mijn benen kwijt geraken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 'm nog niet gemaakt, maar denk dat ik het wel eens ga doen binnenkort. Als ik een geschikt stofje liggen heb, ik moet nog eens zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten