5 inzichten die ik kreeg tijdens de #femmablogschool

In mei ging ik voor het eerst naar de #femmablogschool. Het was een geweldig en leerrijk weekend waar ik heel veel fijne mensen leerde kennen. Toen Lobke aankondigde dat er een vervolg zou komen, kon ik niet anders dan we inschrijven. Opnieuw was het heel leerrijk en waren er heel veel fijne mensen. Dit weekend leerde ik veel meer dan de vorige keer dingen over mezelf en mijn blog. Dit zijn de 5 inzichten die ik kreeg tijdens de #femmablogschool. 1. Ik kom al van ver.

  Miss Pixie's Blog nu is niet meer te vergelijken met Miss Pixie's Blog een jaar geleden. De #femmablogschool en het lezen van blogboeken zoals "Make it! Blog it! Share it!" hebben echt geloond! Ik weet veel beter dan in het begin waar ik mee bezig ben, ik ben nóg beter georganiseerd en er komen ondertussen al heel wat meer mensen hier meelezen. Fijn, fijner, fijnst! 

  Als ik terugkijk hoe onzeker ik tijdens de vorige editie nog was (want was ik wel goed genoeg om tussen die andere bloggers te zitten?) en aan hoe ik nu binnenkwam in een groep mensen die ik IRL niet kende, besef ik heel goed hoe ik het afgelopen jaar als mens en als blogger ben gegroeid.

 2. Gelijke golflengte.

  Of je nu blogt over make-up of over naaien of over koken: om een of andere reden zitten wij bloggers voor 99% op dezelfde golflengte. Elke meeting met bloggers blijft een beetje thuiskomen. Het is echt gek hoe je zo snel een band hebt met mensen die je voor het eerst IRL ziet! Ik heb al echte blogvrienden gemaakt en na dit weekend kan ik er weer enkele bijtellen. Mensen met (dezelfde) passie die je compleet snappen: ze zijn zeldzaam en ik ben het WWW dankbaar dat ik hen via het bloggen heb ontdekt!

 3. Waar is mijn focus?

  Tijdens de workshop "Bloggen voor gevorderden" ging het over onze blogfocus. En ik wist eventjes niet meer waar ik het had. Want wat is mijn focus nu? Waarin onderscheid ik me? Zonder dat ik het volop besefte, is mijn blog veranderd in een bont allegaartje. Van blog over mij, naar een kook- en naaiblog terug naar een persoonlijke blog.

  Ik begon mijn blog om mijn artikels en visie over Generatie B(ewust) te delen. Ik wou bloggen over en voor mijn generatie en daar wil ik terug meer naar toe. Wordt vervolgd...
 4. Categorieën-overload.

  Trop is te veel en te veel is trop. Soms word ik er zelf ambetant van: al die categorieën boven aan mijn blog. En tijdens dit weekend kreeg ik de feedback dat het inderdaad een beetje veel is. Tijd voor verandering dus! Ik ga er deze week eens over nadenken hoe ik het ga aanpakken. Al denk ik dat het vlot ga verlopen nu ik mijn focus terug heb. 

 5. Love what you do.

  Ik moet eerlijk toegeven: ik haalde er de laatste weken geen plezier meer uit. Niet uit het bloggen, niet uit het naaien of juwelen maken en al helemaal niet als ik moest naaien of maken zodat ik dan kon bloggen. Maar door 2 dagen door te brengen met zo een gepassioneerde bloggers en door de workshops van PR-bureau Walkie Talkie en fotografe Vicky Bogaert (over passie gesproken!) heb ik terug goesting gekregen. Goesting om er hier in in te vliegen en om mijn naaimachine boven te halen. Goesting om me voor 200% te smijten in mijn geheime blogproject. Goesting om terug foto's te nemen en te posten op Instagram.


  Vanaf nu enkel nog mooie smartphone-foto's dankzij de geweldige Vicky Bogaert :)
Hebben zaken zoals de #femmablogschool, blogcursussen, blogboeken, ... jullie ook inzichten gegeven? De welke? Krijgen jullie ook meer bloggoesting door andere bloggers te ontmoeten?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Super dat je zo enthousiast bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelijkgestemden ontmoeten zorgt altijd voor een boost! Ik kreeg weer wat energie door de Meststoffencursus van Verbeelding, maar moet mezelf af en toe een zetje geven om te blijven doorgaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat herken ik.
   Die cursus vond ik ook echt super :) Maar je moet inderdaad er voor zorgen dat je blijft doorgaan.

   Verwijderen
 3. Wat leuk zo'n blogmeeting, dat zou ik ook wel eens willen. Ik heb zelf ook veel tips gehaald uit het boek Make it! Blog it! Share it! Maar een focus heb ik nog steeds niet, ik blog over alles wat me op dat moment bezig houdt. Soms zijn dat creatieve projecten, soms persoonlijke verhalen en dan weer mijn vondsten bij de kringloop. Als redacteur zijnde van beroep weet ik dat het veel professioneler kan, maar ik vind die huis-tuin-en-keuken dingetjes ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik heb geleerd is: blog over waar je je goed bij voelt. Het hoeft niet altijd allemaal professioneel te zijn eh?

   Verwijderen
 4. het blogboek en make it blog it share it hebben mij wel veel inzichten gegeven, maar uiteindelijk doe ik toch lekker mijn eigen ding! De meststoffen waren daarbij wel een duwtje in de goeie richting en door boostyourpositivity leerde ik veel nieuwe blogs en bloggers kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben nu nog vooral aan het testen wat het meeste lezers trekt, zo merkte ik aan mijn pageviews dat een boekbespreking absoluut not done is en mijn tassen heel veel volgers trekken. al kan ik nog superveel leren want het aantal pageviews op een dag is heel laag (of ik verwacht teveel ;-) ) maar alles op zijn tijd, eerst nog wat prutsen, dan een boek en vooral eerst verlof vooraleer een boek
  ik probeer ook gewoon te naaien en niet te naaien om te bloggen want anders is de fun er af, daarom probeer ik ook over andere zaken te bloggen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit je pageviews kan je inderdaad veel leren. Ik ga die van mij ook nog eens grondig bestuderen :)

   Verwijderen
 6. ik vond het fijnste aan het weekend de mensen ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je schrijft super. En wat je schrijft over de 99% gelijke golflengte, daar ben ik het helemaal mee eens. Het was voor mij de eerste keer dat ik andere bloggers ontmoette en dat is me ook opgevallen. Zo'n fijne, lieve, warme, slimme mensen allemaal! Blij dat ik je heb leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx voor het compliment.
   Ook heel blij dat ik je heb leren kennen!

   Verwijderen
 8. Ik vind het ook altijd ongelooflijk fijn om collega-bloggers te ontmoeten! Ik kan je compleet volgen over die categorieën en focus, heb het daar zelf ook even moeilijk mee gehad. Je bent goed bezig allezins!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Claudia.
   Ik denk ook dat je aan een blog gewoon kan blijven veranderen en verbeteren. Eens je een bepaald doel bereikt hebt, leg je de lat gewoon weer hoger ;)

   Verwijderen
 9. Altijd fijn en aangenaam om hier bij te lezen,En we hebben allemaal wel eens last van minder zin in naaien,bloggen en dergelijke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken gelijk wel wat dingen die ik bij mezelf ervaren heb :) ik volgde blogcademy en las allerlei boeken en plots was ik het noorden op mijn blog kwijt... al die dingen die ik daar "leerde" heb ik even laten varen, ondertussen doe ik gewoon terug mijn ding wat duidelijk meer lezers trekt en krijg ik weer goesting om in mijn blog te investeren want op een gegeven moment had ik er echt geen zin meer in ;) dus just go with the flow en geniet van wat je doet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat dit weekend ook nog tegen Loble gezegd: ik heb gewoon te veel "geleerd" en ben het noorden kwijt. Ik ga terug wat meer van uit mijn buikgevoel bloggen.

   Verwijderen
  2. ik volg het helemaal... door al dat geleer was ik niet meer spontaan... nu terug wel en ik trek duidelijk terug meer lezers :-)

   Verwijderen
  3. Lang leve spontane blogposts :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten