vrijdag 16 oktober 2015

Koken met restjes: pizza-pasta

Vorige week had ik een date met mijn zus. We maakten samen verse pizza. Ik was nogal enthousiast met mijn voorbereidingen en had heel wat ingrediƫnten over. Ik heb een hekel aan voedselverspilling dus maakte ik met de restjes een pastaschotel die ik zo lekker vond dat ik besloot om het recept met jullie te delen. Ik presenteer jullie mijn pizza-pasta :)

Ingrediƫnten voor 2 personen:

- 250 gram (spelt)pasta
- 1 pot tomatensaus met basilicum (Ik kocht die van mij bij Delhaize. We gebruikten ongeveer 1/3 voor de pizza en de overschot gebruikte ik voor dit gerecht. Je kan natuurlijk ook verse tomatensaus maken).
- 1 teentje look
- 1/2 ui in halve ringen
- Een handvol ontpitte, groene olijven (fijngehakt)
- Een handvol geroosterde pijnboompitten.
- Enkele sneetjes Italiaanse salami.
- Kruiden: zout, peper, oregano
- 1 el olijfolie
- Optioneel: mozarella

Werkwijze:

- Breng water aan de kook en kook de pasta.
- Snipper de look fijn en fruit hem samen met de ui aan in 1 el olijfolie.
- Voeg de tomatensaus toe en kruid met zout, peper en oregano.
- Breng de saus zachtjes aan de kook en voeg dan de fijngehakte olijven toe.
- Giet de pasta af wanneer hij gaar is en meng onder de saus.
- Dien op en werk af met pijnboompitten, salami en eventueel mozarella.




Hebben jullie ook al lekkere receptjes ontdekt door te koken met restjes? Wat is jullie favoriet? Of is het ook al eens misgelopen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Smakelijk allemaal.

Liefs,
Miss Pixie

6 opmerkingen:

  1. Ik durf ook wel eens de onderste lade van de ijskast omkieperen, alle restjes groenten in stukjes snijden (meestal wortelen, paprika, brocoli, venkel, soms spinazie, bloemkool, ...), in de wok gooien en daar saus van maken. Af en toe met tomatenblokjes, af en toe met boursin cuisine. Snel klaar en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mhhm, boursin cuisine :)
      Daar kan je inderdaad ook lekkere dingen mee maken.

      Verwijderen
  2. Mijn god dat ziet er lekker uit! Eentje om te proberen een der dagen! Njammm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Top dat je restjes pimpt! De laatste keer dat ik restjes verwerkte at ik een omelet met witloofsalade en erwtjes en worteltjes. Dat was een zeer vreemde combinatie...

    BeantwoordenVerwijderen