Selfish sewing

Een hele tijd werd er hier niets genaaid. Het zei me niets en ik kon er me al helemaal niet op concentreren. In januari werden er een paar kleine dingen gemaakt zoals mijn BuJo-organizer en kreeg ik stilletjesaan terug goesting om te naaien. Omdat ik sinds kort weer vaker jeans i.p.v. kleedjes en rokjes en had ik dus dringend nood aan wat nieuwe truitjes en t-shirts. Tijd voor wat selfish sewing dus!


Ik kreeg in januari een lief mailtje van Katrien van Jongens Toch!, dat die samenwerking waar we het al maanden over hadden er nu toch maar eens moest van komen. Ik mocht van haar een stofje kiezen uit haar webshop en daar iets leuk mee naaien. Mijn keuze viel op een lichte sweaterstof met origami-vliegertjes. En dit is wat ik er van maakte:










Ik tekende zelf het patroon van een raglan-truitje met een 3/4 mouw. Ik heb de slechte gewoonte om lange mouwen naar boven te schuiven, dus een 3/4 mouw is altijd een betere optie bij mij. Ik wou het zwart van de vliegtuigjes laten terugkomen en daarom koos ik voor zwarte mouwen en een zwarte halsboord. Het truitje valt wat groot uit aan mijn schouders waardoor het aan de rug een beetje openstaat. Op zich valt het niet zo op vermits mijn haar erover hangt, maar tips om het op  te lossen zijn welkom :)

Ook gek op het stofje of op ander moois in de webshop van Jongens Toch? Dan heb ik leuk nieuws voor jullie! Tot 31 maart krijgen jullie 10% korting in de webshop met de code "misspixie" :)

Ik was zo gek op dit stofje dat ik op het Stoffenspektakel me liet verleiden door nog een ander licht sweaterstofje:





Instant verliefd was ik op deze orka's en de bijpassende effen stof. Ik wou er eerst een Julia-sweater van maken, maar ik kocht het einde van de rol en had net niet genoeg. Dus nam ik hetzelfde patroon dan het vliegtuigjes-truitje en ging daarmee aan de slag. Ik verhoogde de halslijn wat waardoor deze beter past aan de schouders. Verder koos ik voor een boord onderaan in de effen stof en een borstzakje

De "slechte" kant van de stof was eigenlijk best wel mooi, dus koos ik ervoor om de mouwen naar buiten op te rollen en dat deed ik ook met de boord van het zakje. Ik ben best blij met het resultaat. Mijn nicht had hem al bijna gestolen dit weekend, maar ik beloofde haar een nieuwe versie te naaien speciaal voor haar.

Tot slot maakte ik een t-shirtje uit een stofje waar ik al enkele weken over twijfelde om het te kopen. Toen ik het zag op het Stoffenspektakel kon ik er niet langer aan weerstaan. De t-shirt tekende ik zelf na van een t-shirt die ik graag draag. De mouwen zijn ietsje langer dan bij een gewoon t-shirt, maar dat vind ik net fijn omdat ik nogal onzeker ben over mijn bovenarmen.






Toen ik het t-shirtje net af had, vond ik het super en vond ik dat het supergoed zat. Maar nu ik de foto's zie, vind ik het eigenlijk niet zo flatterend. Mijn zus en mijn beste vriendin zeiden allebei dat het net leek alsof ik een zwangerbuikje heb, wat dus niet het geval is :p Dus het zal eentje worden om thuis te dragen.

En, wat vinden jullie van mijn nieuwe kleerkast-aanwinsten? Welk truitje is jullie favoriet? Niet vergeten dat je tot 31/03 met de code "misspixie" 10% korting krijgt bij de webshop van Jongens Toch!

Liefs,
Miss Pixie

Stof origami-vliegertjes: Jongens Toch!
Zwarte stof: Stoffenspektakel

Stof Orka, effen sweaterstof en stof met zwanen - Stoffenspektakel
Patronen: zelfgetekend
Schoenen - Adidas
Broek - Levis


Make-up & foto's door Emily Wauters

Reacties

  1. Amai dat is er ingevlogen met deze leuke stukken!Ik ben fan van de vliegtuigjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks :)
      Mocht er wel eens invliegen, mijn stoffenlade raakte niet meer dicht ;)
      Die vliegtuigjes zijn ook mijn favoriet ^^

      Verwijderen
  2. Maar ele die zwaantjes staan je net héél goed.. Beter zelfs (vind ik) dan de twee bovenstaande, die vind ik wat fletser dan de zwaantjes.. Zo zie je maar dat iedereen een andere kijk heeft he! :)
    Ik zeg: geslaagd! :) Meer van dat!

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Marieke :)
      Ik denk dat het truitje met de zwaantjes beter gaat uitkomen op een lichtere jeans dan op die donkere van de foto. Jij al iets gemaakt met die zwaantjes?

      Verwijderen
    2. Vandaag afgewerkt! :D Binnenkort op mijn blog!

      Verwijderen
  3. Oh wat mooi en je ziet er goed uit! Ik moet ook eens aan kleerkast uitbreiding doen maar dan t-shirts 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maar ale, ik vind dat laatste truitje net supermooi! Zeker niet enkel thuis dragen hoor!

    Dat eerste vind ik ook heel erg mooi (het middelste ook, maar ik hou wel van het contrast met de zwarte mouwen bij het eerste); beetje jammer van het uitstaan vanachter, maar had je het niet gezegd, was het mij eerlijk gezegd niet eens opgevallen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn favoriet is het eerste. Daar voel ik me het beste in :) En dat openstaan daar ga ik een oplossing voor vinden nog, weet alleen nog niet wat :p
      Misschien zijn de zwaantjes mooier op een lichtere jeans?

      Verwijderen
  5. Dat zijn weer 3 mooie exemplaren. Proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die zijn heel mooi geworden! Heerlijk zo'n sportieve outfit. Ik ben fan ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx :)
      Ja, was helemaal gek op mijn nieuwe schoenen dus moest wel truitjes maken die er bij pasten he ;)

      Verwijderen
  7. In de rapte even je kast aangevuld ;-)? tof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerder: in de rapte truitjes gemaakt die bij mijn nieuwe schoenen passen ^^
      Thx!

      Verwijderen
  8. Eén voor één mooi!!! De bovenste is misschien toch mijn favoriet... of de derde... of... oké, ik vind het moeilijk te kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoera voor selfish sewing, drie leuke stuks heb je gemaakt! De eerste is mijn favoriet door het contrast met de zwarte mouwen. Misschien kon je bij het blauwe shirt okerkleurige boordjes voorzien aan de mouwen (is maar een idee, zo is ie ook leuk, hoor) :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten