How I Bullet Journal #3: Set-up & fliptrough

**For English scroll down**

Maart was in een oogwenk voorbij. Zo snel zelfs dat ik vergat te bloggen over mijn nieuwe Bullet Journal! Ja je leest het goed: nieuw. Na amper 2 maanden was mijn eerste schrift al helemaal vol gekribbeld. Gelukkig had ik nog een hele voorraad notebooks om uit te kiezen en zo ontstond er een héél roze Bullet Journal :) Ik neem jullie even mee op verkenning!


Ik koos opnieuw voor een A5-schrift uit de Hema. Dit kreeg ik cadeau van mijn mama met Kerstmis. Het is er eentje zoals ik ze graag heb: met een kartonnen kaft, leuke quote en dik, beige papier. De beginpagina werd versierd met washitape en een handige pocket die ik ook bij Hema kocht.
Het voordeel van een nieuw schrift is dat ik alle collecties die ik migreerde uit het eerste schrift allemaal netjes achter elkaar kon zetten in het begin van mijn schrift. Ik migreerde enkel de collecties en trackers waarvan ik het gevoel had dat ik ze echt gebruikte zoals mijn monthly tasks, boeken, level 10, ... Verder zorgde ik voor nog meer structuur door alle headers op dezelfde manier te maken: een dun streepje washitape in een roze tint en dan daarboven de titel geschreven met een donkerroze Stabilo.Blijkbaar nog niet zo veel films gekeken dit jaar... 

Ik voegde ook enkele nieuwe elementen toe. Zo schreef ik mijn workout-routine voor mijn rug uit en maakte ik enkele spreads voor mijn KonMari-opruimmissie. 

Ik startte zowel maart als april met een maandkalender en een takenlijst. Voor april voegde ik ook nog enkele doelen toe, het was nodig om mezelf wat te motiveren. Ik gebruik mijn BuJo nog steeds vooral voor de Daily Pages. Ik dacht mijn structuur erin te hebben gevonden, maar het werd me te chaotisch dus sinds vorige week startte ik met een nieuwe layout waarbij ik ook meer aandacht heb om mijn gedrag en gevoelens te tracken. Het duurt iets langer om op te zetten, maar dat vind ik niet zo erg. Ik maak ook gebruik van stickers die ik vond op Pinterest en van enkele leuke stempeltjes die ik kreeg op met de Rainbow Color Swap.

Voor wie graag eens een volledig kijkje heeft in mijn Bullet Journal maakte ik DEZE vlog waarin een fliptrough doe ;) (Bereid je voor op veel roze en paars :p)

Wie van jullie raakte geïnspireerd om ook een BuJo te starten? En voor de planner-geeks onder ons: is het bij jullie ook zo dat je steeds aan je systeem blijft sleutelen?

Liefs,
Miss Pixie

You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.

***

First of march - blink - first of april. March went by so fast! I even forgot to tell you all about my new Bullet Journal. Yeah, you read it right: new. After only two months my first notebook was full. Luckily I had quite a collection laying in my deskdrawer to choose from. Again I went for an A5 notebook from Hema. It was a christmaspresent from my mom and it's exactly the kind I like: with a cardboard cover, a fun quote, some pink details and thick brown paper. In the front I added an adhesive pocket for lose papers. I also got that at Hema.What I absolutely loved about starting a new notebook was that all the collections and trackers that I migrated now are collected at the start of my notebook. To get some more structure I used the same kind of heading for everything: washitape in a pinkish shade and above that the title written with a dark pink Stabilo pen. I did the same for the new spreads I added.
The most important thing about my BuJo for me are the daily pages. I liked the way I used to set them up, but it was getting quite choatic so I started using a new layout since last week. It takes a little longer to set up, but it's more structured and more clear. I added some new trackers for my mood and behavior.
For those who want a peek trough my entire BuJo I made THIS little vlog where I flip through my entire notebook ;)

Love,
Miss Pixie

You can follow me on Facebook / Instagram /Bloglovin.
Snapchat --> MissPixie1990

Reacties

 1. Hi My name is Aleysha I am originally from the Netherlands but have lived in NYS for about 10 years now. I just had to tell you it is so refreshing to find a blog in Dutch that also writes about bullet journaling. Mentioning places like Hema makes me want to plan another visit soon. Your bullet journal looks great and I'll be back for more post.
  Groetjes Aleysha
  P.s. I would have written this reaction in Dutch but I am on my phone that automatically corrects everything to English so I don't think that would work out well (also my spelling has become horrifying).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, nice :) Would love to go there someday :)
   An it's true that there are not a lot Dutch BuJo-bloggers :( I mostly read English blogs about them.
   If you want to practice your Dutch, I'd love having a pen pal ;)

   Verwijderen
 2. Het lijkt mij handig als je je kan verdiepen in zo een planner maar voor mij zou dat op dit moment extra stress betekenen. Mss al eens een uitgewerkte versie bemachtigen en die verder gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel te verdiepen is er niet hoor ;) Is eigenlijk een supersimpel systeem, maar je kan het aanpassen hoe je wilt en hoe ingewikkeld als je wil ;)

   Verwijderen
 3. Hier ook een planner addict. ik gebruik een filofax omdat ik regelmatig aanpassingen doe, zaken toevoeg, er terug uithaal. Het is iets dat groeit en altijd zal blijven veranderen.
  Heb wat foto's op mijn fb-pagina gezet deze week.
  En Hema is idd zo n leuke winkel om je hebbedingetjes te halen voor je BuJo/Planner.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een filofax is ook wel tof :) Heb daar ook nog over getwijfeld, maar vermits ik hier al zo veel schriften had liggen ;)
   En inderdaad: I <3 Hema :) (mijn portemonnee iets minder :p)

   Verwijderen
 4. Ik krijg weer meteen goesting om een BuJo te beginnen. Ik had er eentje en die veranderde inderdaad ook doorheen de tijd :) Maar na een tijdje had ik er minder zin in en dan schreef ik mijn to-do's gewoon elke maand weer over. Ook niet echt productief zo :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet eens wat een bullet journal was maar nu ben ik wel geïnteresseerd :D Ziet er leuk uit maar helaas denk ik niet dat ik de tijd heb om er veel aan te werken (of het gewoon zou vergeten dat ik het heb :D )

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten