Happy places #3: Sentier pieds nus van Ferme de la Planche in GouvyAfgelopen week gingen het lief en ik enkele dagen naar Durbuy. Een welgekome dichtbijvakantie die ons allebei tonnen energie gaf. Natuurlijk gingen we kajakken (15 km maar liefst, mijn armen seg!), maar deze keer wilden we ook andere dingen in de omgeving uitproberen dan het gekende adventure-aanbod. En zo kwamen we terecht bij Ferme de la Planche in Gouvy, een halfuurtje rijden van Durbuy.

De boerderij is zowel toegankelijk voor groepen als voor gezinnen en heeft een leuk aanbod aan activiteiten: een speeltuin, een tocht op een ezel, diertjes, mini-golf én een blotevoetenpad. Het was voor dat laatste dat wij naar daar trokken en het was fantastisch!

Onze voeten voor we aan de tocht begonnen.

De tocht is ongeveer 3 km afhankelijk van welke route je volgt. De basisroute is geel, de makkelijke groen en de moeilijke oranje. De routes lopen voor een groot deel gelijk zodat je wel bij elkaar kan blijven. De groene route zal dan bijvoorbeeld via een brugje over het beekje gaan terwijl je via de oranje route door het beekje moet.

Wij kozen voor de oranje route waarbij we tot aan onze knieën in de modder ploeterden, meermaals de ijskoude beek doorkruisten en over bomen klommen. En we amuseerden ons te pletter. Verder wandelden we door de verschillende weiden van de boerderij en trokken een stukje door een bos. Veel afwisseling in landschap en ondergrond dus, exact wat je verwacht van een blotevoetenpad. Het enige wat ik wat jammer vond is dat de meeste "hindernissen" in het begin van de wandeling zaten en het daarna wat saaier werd. 


Tijdens de wandeling.
De meeste modder spoelden we onderweg af in het beekje.Je betaalt € 4 inkom en krijgt dan (in het Nederlands of in het Frans, want de eigenaars zijn perfect tweetalig) een uitleg van hoe het blotevoetenpad werkt. Aan het einde van de wandeling heb je de kans om je voeten te wassen (en dat is echt wel nodig :p). Je moet wel een eigen handdoek meebrengen.


Einde van de wandeling.

Tijd om onze voetjes te wassen :)

Wij hadden alvast een super namiddag en ik denk dat ze ons daar wel nog eens terug gaan zien :)

Deden jullie al eens een wandeling langs een blotevoetenpad? Waar deden jullie dat? En hoe beviel het?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Zalig! Op onze to-do list staat Het Blotevoetenpad in Zutendaal, schijnt ongelooflijk de moeite te zijn! :D Iets voor als mijn pootje aan de betere hand is :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat in Zutendaal willen wij ook eens doen na deze ervaring :)
   Nog niet genezen?

   Verwijderen
 2. Wij gaan met het werk elk jaar naar het blotenvoetenpad in Zutendaal! Super fantastisch maar je voelt achteraf wel dat je op blotenvoetenpad hebt gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, hier niet echt last van gehad :) We waren alleen héél vuil :p

   Verwijderen
 3. Oooh, ik wil dat ook al heel lang eens doen met mijn metekindje. Aan jullie foto's en je verslag ziet het er inderdaad leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig. Jaren geleden deed ik het blotevoetenpad in zutendaal en jij doet mij dromen van nog eentje 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er waren mensen die ook al naar Zutendaal waren geweest, maar dit nog leuker vonden :) Dus zeker eens de moeite ;)

   Verwijderen
 6. Vorig jaar in Zutendaal naar het blote voeten pad geweest, leuk om te doen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, ziet er heel leuk uit!! Ik ken enkel die van Zutendaal en die is ook echt de moeite (zoals meerdere lezers hier al aangaven).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten