Pin it and make it #7: travelers notebook

**For English scroll down**


Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn liefste ortho-vriendinnetjes een cadeaubon van K-bas. Dat ik daar zotcontent mee was moet ik jullie zeker niet vertellen? Hun prachtige kurkleer stak al even mijn ogen uit, maar iets met een koopstop en less is more ;) Maar ja, cadeaubonnen dat is dan weer een andere kwestie. Ik had moeite om te kiezen en dus bestelde ik 3 verschillende couponnetjes.

En met 1 stuk wist ik direct wat er mee te doen! Al maanden was ik mijn ogen aan het uitkijken op Pinterest, Instagram en Facebook telkens er een travelers notebook passeerde. Een wat hoor ik jullie denken? Een travelers notebook is een soort agenda/notitieboek, meestal van het merk Midori. Zelfgemaakte travelers notebooks noemt men vaak fauxdori.
Een TN is eigenlijk een leren cover met daarin verschillende inserts (papieren schriftjes) die je kan veranderen eens ze vol zijn. Heel wat bullet journalers gebruiken dit systeem en ik werd steeds nieuwsgieriger. Dus werd er op Pinterest gezocht naar een tutorial en kwam ik terecht bij een mede-BuJo fan: Plutomeisje. Direct fan omdat haar tutorial er een was voor een A5-model terwijl de meeste TN's B6-formaat zijn.

Haar tutorial is keiduidelijk en mijn TN zat op geen tijd in elkaar. Het kurkleer is ook zalig om mee te werken. Het ging echt heel vlot. Maar Miss Pixie zou Miss Pixie niet zijn als ik geen veranderingen deed aan de tutorial ;) Ik gebruikte nog een katoentje als voeringstof en maakte daarmee ook nog een handig opbergvakje. En ik gebruikte een sierstiksel met zilveren glitterdraad.

Want mijn TN is niet zo maar een! Ik liet me inspireren door een van mijn favoriete thema's allertijden: Harry Potter. Volgens Pottermore ben ik gesorteerd bij Ravenclaw dus vandaar de blauwe cover en zilverdraad. Als afwerking koos ik voor enkele bedeltjes zowel rond de elastiek aan de buitenkant als in mijn TN. Mijn voeringsstofje is er eentje met hertjes (duuuh) dat ik nog bij Liesellove kocht.

Geen fancy dure inserts, maar gewone gelijnde schriftjes uit Hema en 1 geruit schriftje van bij Lucas Creativ. Een bewuste keuze omdat ik ook met de inserts creatief aan de slag wou gaan. Er werd geknipt, geplakt en gehandletterd. Ook allemaal in Harry Potter-stijl.Ik ben er in ieder geval al gek op :) Jullie ook? Ik maakte er zelfs een korte flipthrough video van. Die kan je HIER bekijken ;)

Wat werd er bij jullie nog gepind en gemaakt?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Voor alle Bullet Journal en planner-fans: ik startte een Belgische BuJo-facebookgroep. Het is er heel gezellig en je kan er terecht met al je vragen, om inspiratie op te doen en om mooie foto's te delen. HIER kan je lid worden.


***

For my birthday my friends got me a gift-card from the lovely webshop K-BAS. No need to tell I was superexcited about it. Their beautiful corkleather was screaming for my attention for a few months now. It was so hard to choose so I ordered 3 coupons in different colours.

I decided to use one of them to make myself a fauxdori/travelers notebook. A what? A travelers notebook is a planner/notebook mostly used by travelers and quite popular in the BuJo-community. I has a (faux) leather cover and changeable inserts (thin paper notebooks). 
I've found tons of tutorials on Pinterest but decided to go with the one from Plutomeisje. Mostly because she is a Belgian fellow BuJo-lover and fellow blogger, but also because her tutorial is for an A5-sized TN. (And most others where for a B6-sized).

Her tutorial was very clear and my TN was ready in the wink of an eye. The corkleather was very easy to work with. Totally love it! I made some changes though (as usual :p). I added cotton on the inside and made an extra pocket with it. On the outside I did a topstitch with silver glittertread.

Because my TN is not just an ordinary TN. I was inspired by one of my favorite theme's: Harry Potter. I'm a Ravenclaw so that explains the blue and silver. I also added some charms on the outside and inside of my cover. And the cotton on the inside is one with deers (of course :p)

But I did more than that. No fancy inserts, but just cheap plain notebooks which I decorated with banners, handlettering and printables.
I'm absolutely crazy about it! What do you guys think? 

I also made a little flipthrough video you can watch HERE.

Love,
Miss Pixie 

Reacties

 1. Hoe cool! Nog nooit van gehoord eerlijk gezegd, maar nu wil ik er ook eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb het ook pas ontdekt toen ik mijn Bullet Journal begon ;)
   Maar ben er nu al gek op ♡

   Verwijderen
 2. Supermooi gemaakt!
  En zo bij momenten vloek ik toch al eens dat ik mijn facebookaccount heb opgezegd. Zoals nu dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Je kan altijd een nieuwe maken he :p

   Verwijderen
  2. Haha, op zich wel, maar ik vrees dat ik er op de paar leuke aspecten na vooral toch weer teveel tijd op zou zitten te verdoen :)

   Verwijderen
  3. Ja, het is wel een verderf soms eh?
   Ik gebruik het vooral voor mijn blog en enkele groepen waar ik lid van ben. Maar verder gebruik ik het niet zo veel meer.

   Verwijderen
 3. Ooooh wat mooi! Ik wacht nog tot januari om mijn BuJo terug te hernemen. Ik heb voorlopig genoeg met mijn agenda's en dagboeken maar als ik zo'n dingen, wil ik er toch vroeger aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten