Over verjaardagen en cadeautjes


Eind augustus stond in het teken van verjaardagen: tram 3 voor mijn lief en deze blog mocht 5 kaarsjes uitblazen. Maar doordat mijn wereld even stopte met draaien, stond mijn hoofd niet naar bloggen, winacties, ... Maar een online pauze, tijd met familie en vrienden en vooral (eindelijk) 11 dagen vakantie in Corfu met lief deden me een 2e adem vinden.
Het leven is te kort om geen aandacht te geven aan dingen die je graag doet. En ik schrijf graag. Dus voila: een nieuwe reeks blogposts staat klaar om de wereld ingestuurd te worden. 

Verjaardagen dus ... Het lief, die niet graag in de belangstelling staat, werd 30. Ik wou dat niet ongemerkt laten voorbijgaan en besloot hem vanaf 30 dagen voor zijn verjaardag een cadeautje te geven. Wie me volgt op IG zag daarvan regelmatig een update verschijnen. 
Het was een hele klus om 30 originele cadeautjes mét betekenis te vinden. Ik scoorde heel wat leuks op marktjes de afgelopen maanden, maar geen 30 stuks. Gelukkig ontdekte ik enkele toffe winkeltjes in Brussel - La Suite en Be Color -toen ik voor het werk een vlog ging draaien. Daar vond ik o.a. keimooie kopjes - op ons lijf geschreven - en toffe kaartjes. 

En gelukkig zijn er sites zoals Smartphoto voor toffe gepersonaliseerde cadeaus. Zoals elk jaar kreeg het lief een foto-album met foto's van het afgelopen jaar. Ik deed dat voor het eerst toen we anderhalf jaar samen waren en sindsdien is het een traditie geworden. Verder kwam ik op het idee om een poster te maken met foto's van toen hij een baby was tot nu. Ik betrok mijn schoonmama en wat vrienden in het complot om aan genoeg materiaal te raken en het resultaat was geweldig.
(Dat fotoboek en de poster waren nog al persoonlijk dus vandaar dat ik er geen foto van heb.)Maar het meest scoren deed ik met een foto die we maakten aan de kust van Le Havre tijdens een familiebezoek op hout te laten printen. Die kreeg intussen al een mooi plekje in de woonkamer.De dag voor zijn verjaardag (hij was jarig op een maandag) gingen we in Moeskroen karten in Mario Kart stijl. Ik moet zeggen: daar scoorde ik ook wel mee :)

En dan was er die andere verjaardag: deze blog werd 5 jaar. 5!!! Toen ik de eerste keer op publish duwde had ik nooit verwacht wat een avontuur het zou worden. Dat ik zo veel geweldige mensen zou ontmoeten. Dat ik een geweldige Facebookcommunity zou uitbouwen. Dat ik een carrièreswitch zou maken. Het internet is soms een plek vol trollen, maar meestal is het een mooie, toffe plek om te zijn. En dat komt vooral door jullie: de meest geweldige lezers en mede-bloggers!
En om dat te vieren, mag ik van Mus Creatief nog eens iets weggeven! Het superleuke Mijn bullet journal decoratieboek en de nieuwe versie van hun toolkit.
Wat je daarvoor moet doen? Een reactie nalaten met jouw suggestie/tip/advies/vraag voor Miss Pixie's Blog! (PS: via mijn IG-stories kan je nog een extra kansje wagen.)

Deelnemen kan tot zaterdag 14 oktober om 23u59. Ik maak de winnaar maandag bekend in mijn Stik Belgique blogpost :)

Reacties

 1. Proficiat! Ik kreeg voor onze huwelijksverjaardag een foto op hout, echt een leuk effect hé.
  Advies voor jou en je blog? Vind ik een moeilijke eigenlijk, ik zou zeggen doe gewoon je ding, schrijf zonder je verplicht te voelen en probeer er energie uit te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, straf dat jij al bij al nog "maar" vijf jaar blogt. Ale, in de zin dat dat effectief wel al een hele tijd is, maar als ik zie wat jij met je blog bereikt hebt in die tijd, chapeau!

  Zo tof dat je je vriend 30 cadeautjes gegeven hebt! Ik deed hetzelfde toen J. 35 werd; inderdaad niet simpel om zoveel verschillende dingen te vinden (toch als je een beetje op je budget wilt letten ;-) ), maar zo fijn om te bedenken en te geven.

  Qua tips: goh, vooral verder doen zoals je bezig bent ;-) Misschien een paar opmerkingen /tips over je nieuwe layout: op de homepage zijn de ondertitels "delen" en "reacties" heel klein (chrome op windows bij mij) en je logo zo groot dat dat de hele pagina inneemt en ik al een stukje moet scrollen om je eerste berichten te zien. Voor mij op zich niet storend, maar misschien is het voor nieuwe mensen handiger wanneer er op zijn minst al een stukje van een blogbericht te zien is?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, zoveel leuke cadeautjes voor je lief! Het zal wel dat je gescoord hebt :-) Zelf heb ik ook fotoboeken in elkaar gestoken voor vriendinnen die 40 jaar werden en nu heb ik fotocollage voor mijn mama gemaakt die deze zaterdag 70 jaar wordt. Super vond ik het om te doen, ondanks dat er véél tijd ingestoken werd ;-)

  Dit jaar ben ik in januari gestart met een BuJo en ondertussen ben ik in mijn derde boekje bezig. Ik heb veel nood om dingen op papier te zetten, want dat maakt mijn hoofd wat leger. Alleen zit je dan snel aan heel wat boekjes. Jouw blog hielp me om de stap te zetten :-) En ik lees graag de stukjes op je blog die hierover gaan.

  Je vroeg om advies. Wel je bent al supergoed bezig! Ik hoop nog heel wat te lezen over BuJo en je naaiprojectjes, maar ook de meer persoonlijke stukjes lees ik graag, omdat ik mezelf er in herken. Ik ben het eens met de tips die je kreeg van Le petit requin: je logo mag kleiner en sommige kopjes wat groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey! Proficiat met je Blogverjaardag! Ik heb al veel van je blog geleerd!
  En welkom terug. Leuk dat je hoofd terug wat plek heeft voor het bloggen. Een tip voor deze blog: doe zo verder 😁 maar echt wel op eigen tempo, geen verplichtingen en geen druk.
  En moest je nog eens zonder inspiratie zitten: blogberichten over je Etsy en in bijberoep zijn vind ik super Interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met je jarige blog.Als advies enkel dit,blijf doen wat je graag doet en hopelijk hoort bloggen daar nog heel lang bij.Ik lees hier graag mee en ben blij dat het allemaal weer een beetje beter met je gaat.Tof idee om albums te maken van de afgelopen periode.Doen we te weinig,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die battlecart is leuk he! Wij hebben dat dit voorjaar gedaan als cadeau voor mijn zus, die zich ook te pletter heeft geamuseerd! Misschien kun je dat ook als tip zien voor je blog: schrijf er eens over (met foto's ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een originele cadeautjes zijn dat! Echt heerlijk om te verjaren op die manier ... ☺️ En blij om die tweede adem! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat! Tips en suggesties heb ik niet, enkel doe zo verder! Heb jij mss nog tips voor een beginnende instagrammer? Ik deel vooral over bujo, haken en planten en natuurlijk mogen mijn 3 schatjes van patatjes ni ontbreken! ��
  Nog veel succes en op naar de volgende 5 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartelijk gefeliciteerd! Helaas heb ik geen tips voor je want het gaat volgens mij hartstikke goed zo bij jou. Groetjes Linda l_raaymakers@msn.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nogmaals proficiat met je blogverjaardag!
  Amai, straf dat je zoveel cadeautjes kon bedenken. Echt plezant.
  Enne, tips voor je blog heb ik zo niet direct. Ik worstel zelf om er opnieuw terug in te komen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd! Ga vooral verder hoe je nu bezig bent. Zoals al gezegd is kan je misschien het logo op de homepage wat verkleinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De nieuwe lay-out is heel goed geslaagd; eenvoudig met toch een vleugje kleur. Past perfect bij jou! Ik lees bijna alle blogposts hier, maar lees heel graag je bullet journal berichten, met de filmpjes als absolute favoriet.
  Nog veel fijne blogverjaardagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten