How I bullet journal: setup oktoberDoor al dat gepruts aan de blog (achter de schermen druk bezig met alle tabbladen up te daten zodat alle blogposts makkelijker terug te vinden zijn) ben ik er achter gekomen dat het al weer eventjes geleden was dat ik een "How I bullet journal"-post schreef. En al helemaal eentje waarin ik mijn maandelijkse setup toon.
Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat die setups de laatste maanden niet veel soeps waren. Maar zoals ik zeg in mijn workshops: dat is ook ok. Een bullet journal is jouw tool, het moet je helpen en mag geen extra to do op je lijst worden. Dus hielden we de setups minimaal. En dat is zo geweldig aan het systeem: je past het aan aan je noden en zo blijft het evolueren. Maar door de workshops afgelopen weekend kreeg ik zin om terug wat creatiever aan de slag te gaan.

Elke maand start nog steeds met de kalender die ik bestelde bij Smartphoto. Normaal gezien gebruik ik washitape aan de rand van de pagina om de start van een maand aan te duiden. Maar in het Mijn bullet journal stickerboek van Mus Creatief zitten leuke gekleurde tabs met de maanden op en ik besloot daarop over te schakelen. Ik koos voor groen omdat dat past bij de omslag en het thema van mijn bujo.

Daarna volgt er een heel simpele spread met links mijn maandkalender en rechts mijn to do's. Ook hier maakte ik gebruik van het stickerboek van Mus voor de headers:) Als accentkleuren voor deze maand koos ik voor Autumn Orange en Tango (roodbruin) uit de brushpens die ik kocht bij de Kruidvat.

De volgende spread is mijn maandelijkse favoriet: memories. Altijd zo leuk om op terug te kijken! Ik pimpte de pagina alvast met nog meer stickers uit het voorgenoemde boek. Ik ging voor deze setup volop voor stickers omdat ik niet echt washitape heb in herfsttinten.
Ik stapte een tijdje geleden af van mijn zeer uitgebreide habit tracker en allerlei andere monthly trackers. Maar omdat ik de laatste maanden niet genoeg aandacht besteed aan selfcare besloot ik een selfcare tracker te maken voor deze maand.
Ik maakte ook opnieuw een timetracker omdat ik het gevoel heb dat het evenwicht in mijn leven weer ver te zoeken is. En dat is nooit goed. Die tracker maken ging trouwens keisnel, want (jaja, ik val in herhaling) ik haalde van die keihandige tijdslijn-stickers uit het stickerboek. Ik koos voor die met de rode letters en cijfers omdat die het beste bij mijn thema paste.
Daarna zouden normaal mijn dailies volgen -waarvoor ik nog steeds regelmatig teruggrijp naar het Dutch Door systeem - maar er bleven weer pagina's aan elkaar plakken waardoor ik met een lege spread zat. Die vulde ik op door een kaartje in te kleven dat ik ooit, lang lang geleden toen ik nog aan postcrossing deed, kocht bij Ikea met daarnaast een passende quote van Loesje. Dat ik geen held ben in handletteren dat weten we al he ;) Maar het is leesbaar dus goed genoeg :p

Werk jij met thema's in je bullet journal? Hoe pak je dat dan aan?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Nu zaterdag (6/10/2018) geef ik de voorlopig laatste bujo-workshop bij The Sewing Loft in Lissewege en er is nog plek. Meer info via The Sewing Loft.

Ik ben volop nieuwe workshops aan het plannen. Wil jij ook graag eens eentje volgen? Laat me dan weten waar jij graag zou hebben dat die doorgaat.

Reacties

Populaire berichten