To sew for me-challenge

Een tijdje geleden postte ik een berichtje met tips over dingen die niet samengaan met naaien: "Naaien.. what NOT to do". De aanleiding daarvan was een rokje dat compleet mislukte door verschillende redenen uit het lijstje dat ik maakte.
Little Daisy (Soft Cactus) - Modecoupon
Ik besloot om met de stof van het mislukte rokje een kaartenmapje, portemonnee en Julliette-clutch te maken. Maar tot op heden is dat nog niet gebeurd wegens te weinig tijd. En als ik dan toch eens achter mijn naaimachine kruip, is het meestal om iets te maken voor iemand anders en niet voor mezelf en dat terwijl ik een ellenlange lijst heb met spullen die ik voor mezelf wil maken! 

Toen ik daarnet in de auto naar huis reed, zat ik hierover na te denken. Ik bedacht me dat het bijna herfstvakantie is en dat dat het uitgelezen moment is om eens aan mezelf te denken en al die projectjes eens af te werken. Maar ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat de kans groot is dat ik een hele vakantie met andere zaken ga bezig zijn. Dus maak ik er maar een naai-challenge waarbij ik elke dag van de herfstvakantie iets voor mezelf ga naaien en daar dan braaf verslag ga uitbrengen hier op mijn blog!

Eenmaal thuis nam ik mijn 'to-sew-for-me'-lijstje erbij en selecteerde ik 5 projectjes die ik in de komende herfstvakantie wil maken en plande ze ook onmiddellijk in:
 • Maandag 27 oktober: Onder het motto "simplify you life" is mijn eerste projectje het kaartenmapje van Hilde@home. Want ik heb echt héél wat klantenkaarten en die zitten overal in mijn handtas verspreid en dat is niet zo handig als je aan de kassa staat.
 • Dinsdag 28 oktober: En ja, bij dat nieuwe kaartenmapje hoort dus een matchende portemonnee. Daarvoor ga ik zelf nog een eenvoudig patroontje tekenen.
 • Woensdag 29 oktober: Mijn huidige Juliette ("Mijn tas") doet dienst als pennenzak. Ik gebruikte hiervoor een fris, bloemig lentestofje. Dus die kan ook wel vervanging gebruiken in een meer herfstig stofje.
  De lenteversie van de Juliette
  Patroon - Mijn Tas
  Stof - Het Stoffenspektakel
 • Donderdag 30 oktober: Eentje waarvoor ik op de La Maison Victor DIY Fashion Fair een PRACHTIG stofje van Timeless Treasures kocht: de Harlequin-jurk van La Maison Victor. Het zou mijn eerste jurk worden! Dus misschien eerst maar eens een testversie maken in een goedkoop stofje?
  Het vosjesstofje voor een heerlijk herfstige jurk <3
 • Vrijdag 31 oktober: De Dorothy Day Tripper van Zwoon. Ik ga dan een workshop volgen bij de Stoffenmadam in Lier gegeven door An van Jace did it. En ik kijk hier zeer hard naar uit! Enkel nog op zoek naar een leuk stofje (dat past bij dat van mijn kaartenmapje, portemonnee en Juliette-clutch).
Zin om mee te doen? Welke projectjes liggen bij jullie al eeuwen te wachten om te worden aangepakt? Deel hieronder je eigen lijstje of je kan ook mijn lijstje volgen. Je hebt nog iets meer dan twee weken om er over na te denken. Foto's van deze projectjes zullen gedeeld worden op mijn Instagram, Twitter en Facebookpagina met de hashtag #MissPixie2Sew4Me. Ook van plan om mee te doen aan deze challenge? Gebruik dan zeker de hashtag wanneer je foto's van je creaties deelt.

Zucht.. en nu maar aftellen naar de vakantie!

Groetjes,
Miss Pixie

Reacties

 1. Snif snif, geen herfstvakantie :-(. Bij mij staan er ook verschillende dingen op het lijstje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer :(
  Maar je kan altijd nog op een ander moment eens een 2sew4me-challenge doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten