Zonder welke tools zou je niet meer kunnen functioneren?

Na een dagje blog-rust (aka skipdag) ga ik weer een vraagje uit de lijst beantwoorden: zonder welke tools zou je niet meer kunnen functioneren? Wel, niet meer functioneren is misschien sterk uitgedrukt, maar een tool die ik niet meer kan missen is mijn Fitbit.

Ik schafte mijn Fitbit Charge HR vorig jaar aan op aanraden van de dokter. Ik had op dat moment weer enorme slaapproblemen en hartkloppingen en zo een apparaatje meet allerlei zaken dat me daarbij konden helpen. Ik twijfelde even of ik dat wel echt nodig had, maar toen ik er bij haar over las, was ik overtuigd.

Maar wat meet dat nu eigenlijk allemaal? Wel, het hangt heel erg af van het soort Fitbit of fitnesstracker, maar die dat ik draag meet:
 • het aantal stappen dat je per dag zet
 • het aantal trappen die je per dag neemt
 • je hartslag
 • je activiteit
 • het aantal calorieën die je verbruikt
 • je slaap (aantal uur en kwaliteit)
De eerste weken droeg ik hem en deed ik gewoon zoals ik anders deed. Ik hield mijn gegevens bij in de bijpassende Fitbit-app en natuurlijk ook in mijn Bullet Journal. De resultaten waren lichtjes shockerend. Ik bewoog zo weinig! Ik besefte dat echt niet. Dus stelde ik via de app mezelf doelen en paste die regelmatig aan. (Lang leve de Pokémon Go-app om me helpen met het bereiken van mijn dagelijks aantal stappen vorige zomer :p)

Hoewel die app handig is, geeft ze vooral droge feiten. Dus gebruik ik mijn BuJo om aanvullende gegevens te noteren. Zoals waarom mijn hartslag op een bepaald moment de hoogte in ging (15 minuten trampolinespringen met de gasten van het werk :p), of waarvan ik 's nachts wakker werd of hoe het komt dat ik die dag maar 3000 stappen zette en mijn doel van 10000 niet haalde.
Je kan ook je eten en drinken loggen in de app, maar jammer genoeg bevat ze geen Belgische database en moet je het doen met de Britse of Amerikaanse. Mijn vriend gebruikte al een tijdje de gratis app My fitness pall en daar staat wel een Belgische database in en kan je producten scannen. Ik vond die veel handiger en installeerde ze ook. Na wat prutsen ontdekte ik dat je de app kan laten synchroniseren met de Fitbit-app. En dat is dus keihandig!

Conclusie?

Ik heb mijn Fitbit nu bijna een jaar en ik blijf fan. Het helpt me met mijn slaap te tracken en te evalueren. En het motiveert me om te bewegen.

Zonder welke tool of gadget kan jij niet meer leven?

Liefs,
Miss Pixie

#40dagenbloggen: 16/40
Aantal ingezette skipdagen: 1/6

*** Ter info ***
Dit is GEEN gesponsorde post. Ik schrijf dit gewoon omdat ik echt fan ben van mijn Fitbit. De post bevat wel affiliate links. Dit wil zeggen dat als jij via de link in mijn blogpost een Fitbit koopt, ik daar een procentje van krijg.

Reacties

 1. Mijn man heeft er ook eentje en is er ook content van. Ik twijfel nog omdat ik bang ben dat ik het vervelend zal vinden om 2 horloges te dragen. Ik weet wel dat je op je Fitbit ook ziet hoe laat het is, maar ik hou zo van mijn gewoon uurwerk ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nooit een horloge gedragen omdat ik dat vervelend vond. Heb er de eerste weken echt enorm aan moeten wennen dat dat voortdurend rond mijn arm hing. En nu voel ik me naakt als ik hem niet aanheb :p

   Verwijderen
 2. Proest @ pokemon go. Ik beken dat dat hier ook voor meer plezier bij wandelingen zorgt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Werkt motiverend he?
   (Wandelen om die eieren te doen uitkomen :p)

   Verwijderen
 3. Volgens mij is zo'n fitbit echt confronterend :-). Als ik er eentje zou hebben, zou ik vooral benieuwd zijn naar de slaaptracker. Vaak heb ik het gevoel dat ik echt slecht of weinig slaap...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dat gevoel ook en mijn Fitbit heeft dat bevestigd. Ik sliep echt weinig en werd elke nacht meerdere keren wakker en was vaak onrustig.

   Verwijderen
 4. Ik heb geen Fitbit, wel een UPmove. Ik gebruik die vooral als stappenteller eigenlijk. Soms best confronterend, ja. Ik heb 8000 stappen ingesteld als doel en dat lukt vaak al niet met mijn bureaujob ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. De dagen dat ik op mijn werk ben, haal ik ongeveer 7000-8000 stappen. Als we op activiteit gaan wat meer. Maar op de dagen dat ik thuis ben en voor het bijberoep werk ... Laten we daar over zwijgen :p

   Verwijderen
 5. ik heb dezelfde en ben er ook enorm tevreden over. Als ik hem eens vergeten om te doen na het opladen voel ik me naakt :) (en stel je voor dat ik zo een activiteit vergeet te tracken :-D)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb sinds vorig jaar een fitbit. Zowel als een charge HR gehad als nu een charge 2 en vooral over die laatste ben ik super tevreden. Ik ben er erg door gemotiveerd en zou niet meer zonder kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik kreeg gisteren iets gelijkaardig cadeau. een tomtom touch, hij meet iets minder zaken bvb niet de trappen of de kwaliteit van je slaap (tenzij ik er naast kijk ;-) ) maar je kan wel zeggen dat je een activiteit doet bv dat trampolinespringen, dan duw je op start en stop en dan achteraf kan je dat op de app van naam veranderen in wat je wilt.
  vandaag is dus de eerste dag dat ik hem draag en ik kom nu aan ongeveer 7000 stappen (ben wakker van 05.15u) mijn 10000 zal ik dus niet halen maar zonder vandaag veel extra's te doen raak ik toch al aan een behoorlijk aantal vind ik zelf
  de hartslagmeter is ook wel handig omdat ik tijdens het lopen vaak last heb van een band die afzakt dus daarom is deze aan de pols wel handig. gisteren een testje gedaan terwijl mijn man handmatig mijn hartslag nam en hij meet het meest correct als mijn arm naar beneden hangt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten