How I bullet journal: enkele creatieve shortcuts + give-away stencils Mus CreatiefVoor mij blijft bullet journaling in de eerste plaats nog steeds een heel handig plannersysteem eerder dan een creatieve uitlaatklep. Maar laat het nu net dat creatieve zijn dat heel wat mensen er in aanspreekt en ook in afschrikt. Tijdens de workshops maak ik altijd heel duidelijk dat ik zelf niet kan tekenen of (deftig) kan handletteren en dat dat ook helemaal niet nodig is. Wil jij toch een kleurrijke en creatieve draai geven aan je BuJo? Dan heb ik enkele handige creatieve shortcuts voor jou. 

 1. Washitape

  Enkele van mijn favoriete pagina's zijn eigenlijk vrij basic, maar door een stukje washitape zien ze er direct zo veel mooier en vrolijker uit. Ik gebruik het vaak als header naast de datum die ik noteerde. Of dunne washitape gebruik ik als onderverdeling tussen mijn dagen van de week. En andere leuke manier is door de hele boven- of onderzijde van je pagina te versieren met een stukje washitape. Instant kleur, instant vrolijkheid en niet zo moeilijk.
  Leuke shops voor washitape: Hema, Action, Zeeman, Wibra, Flying Tiger, ...
 2. Markers en brushpens

  Ik kan helemaal niet handletteren, maar toch ben ik in bezit van een grote collectie brushpens. Ik gebruik ze eerder als markers en stiften, dan om brushlettering te doen. Ik gebruik ze om de data voor mijn dailies te highlighten of headers in te kleuren, om mijn trackers in te kleuren, ... Het leuke er aan is dat er ontelbaar veel kleuren zijn. 3. Stempels

  Hoewel ik 2 schoendozen vol met stempels heb, gebruik ik dit niet zo veel. Of toch veel minder dan toen ik begon met bullet journalen. Jammer eigenlijk, want met stempels kan je zo veel leuk doen! Van letterstempels om de titels van je pagina's te maken tot figuurtjes binnen het thema van je spread: het kan allemaal en het ziet er altijd heel creatief uit. Reken daar nog mooie kleurtjes stempelinkt bij en je maakt in een handomdraai een pagina die in het oog springt.
  Mijn favo winkels voor stempels: Action, Kruidvat, Flying Tiger, ...
 4. Stickers

  Ik durf niet zeggen hoeveel sheets met stickers ik heb liggen. Het is iets dat ik al sinds mijn puberteit spaar. Toen gebruikte ik ze vooral in mijn dagboeken en in brieven en nu gebruik ik ze regelmatig in mijn BuJo. Soms achteraf om een leeg plekje op te vullen, soms heel bewust omdat ze passen bij het thema van mijn week en ook bij mijn maandelijkse memory pagina's. Voor dat laatste gebruik ik vooral de fotostickers die ik bij Smartphoto liet maken.
  Mijn favo winkels voor stickers: Smartphoto, Action, Zeeman, Hema, ...
 5. Stencils

  Iedereen kent ze wel nog van toen ie kind was: van die stencils waarmee je vormen of letters kon tekenen. Wel, anno 2018 zijn die stencils heel wat hipper geworden en helemaal niet meer alleen voor kids. Zo vind je heel wat stencils met vormpjes speciaal voor in je bullet journal. Mus bracht een hele leuke set uit met een heleboel verschillende stencils.
  En ik mag zo 1 setje weggeven aan jullie! Wat moet je daarvoor doen?

  1. Laat hieronder een reactie na met wat jouw favoriete creatieve bujo-hack is.
  2. Volg mij via Instagram of via Facebook
  3. Volg Mus Creatief op Facebook

  Deelnemen kan tot zondag 25/03 om middernacht en maandag 26/03 maak ik de winnaar hier bekend.

  Geen geluk met de winactie? Je kan de stencils bestellen op bol.com voor €12,50.
#40dagenbloggen 27/40
Aantal ingezette skipdagen: 7/6  

Reacties

 1. zo leuke prijs, ik ben dol op stickers en washi tape en stempels en leuke tekengerief , dus eigelijk bijna alles , stencils vooral om op te pimpen, deze zou ik heeeeel graag willen winnen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog niet zo lang geleden begonnen met bujo (TX to miss pixie ��), maar deze vind ik handig: 1 pagina met een klein voorraadje post-its in verschillende kleuren, te gebruiken voor bv losse ideetjes die later nog een bujo-plaats gaan krijgen, of een boodschappenlijstje ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog volop aan het ontdekken wat je allemaal kan doen met een bujo dus ik doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds een half jaar houd ik een BuJo bij. Inderdaad vooral om te plannen. Verder schrijf ik dagelijks de kleine leuke, fijne dingen die je zo makkelijk vergeet op. Een fijne manier om de dag positief af te sluiten. Maar ook ik ben met pen en stift geen wonder. Dus deze stencils zou ik heel graag eens uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De washi’s zijn idd geweldig om je pagina’s te pimpen en daar maak ik ook frequent gebruik van... Maar mijn ultieme hack is toch mijn simpele blauwe ‘bic-bikje’. Ik varieer veel met thema’s per maand, maar dat ik dezelfde balpen gebruik, schept toch een soort van rust in mijn bujo. Die balpen blijft dus altijd bij m’n bujo, ik haak hem aan de kaft (en is het altijd even paniek als hij verdwaalt in m’n handtas ��)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. momenteel gebruik ik vooral washi-tape en stempels. De stencils zouden zeer handig zijn om in mijn bujo te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Twijfel of ik mijn agenda vol moet blijven schrijven of toch over ga stappen na een bullet journal... lijkt zo leuk allemaal, ik word zo enthousiast als ik het zie... doe dus graag mee dus mijn hack is blijven spieken bij jou 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vera Van Den Eynde20 maart 2018 om 09:01

  Ik ben een beginneling en heb nog veel spulletjes nodig dus kan ik dit winpakketje goed gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat zou ik dat goed kunnen gebruiken
  Gek op clear stampt stickers maar vooral washi tape��

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn creatieve bujo hack? Washi-tape staat met stip op nummer 1. Als border voor pagina's of foto's, om een foutje te verstoppen, soms 'maak' ik een kadertje met bv to do's mbv dunne Washi-tape. Stempels vind ik heel fijn, maar als hack... nope. ��

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn nummer 1 zijn de ouderwetse alfabet stempels en op nummer 2 felgekleurde markers :D groetjes Linda Raaijmakers l_raaymakers@msn.com Instagram:@lindaenbjorn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik vooral rub-on stickers, van de Action, met quotes: een gemakkelijke manier om mijn bujo wat mooier te maken, want ik ben geen tekentalent en heb weinig tijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn favoriete hack: een elastiekje om je boek én je balpen bij mekaar te houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik doe graag mee. Ik moet nog beginnen dus ik heb nog geen favi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik volgde de workshop in Denderleeuw. (ik was diegene die die avond niets op papier kreeg :-) ) Intussen ben ik volop gestart met mijn bullet journal van MUS. Ik zou heel graag de stencils willen uitproberen! Lijkt me wel fijn om te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik weet niet of je het als een hack kan beschouwen maar ik gebruik sinds dit jaar mijn dunne washi-tape rolletjes om tabellen te maken van mijn bladzijden. Mijn lay-out is heel sober maar door die washitape te gebruiken heeft mijn BuJo toch wat kleur. Bovendien vind ik het ook heel handig dat ik zo meteen kan zien waar er een nieuwe maand start. Elke maand krijgt immers een eigen kleurtje. Tot nu toe versier ik mijn BuJo voornamelijk met stickers maar deze stencils lijken me heel leuk om het geheel nog wat meer op te vrolijken. Ik denk dat ze ook heel goed van pas kunnen komen bij de kaartjes die ik zelf maak.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ai, weer te laat om mee te doen :-D Dankjewel voor de tips; ik hou mijn bujo tegenwoordig sober, net omdat ik er geen tijd meer wil insteken om er creatief mee bezig te zijn (en let's face it, ik ben gewoon niet zo creatief). Misschien moet ik mijn washitape-collectie nog eens van onder 't stof halen :) :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten