What about you #40dagenblogger?

Fotocredits: Zeg Maar Babs
De geweldige Babs (echt een topwijf om u tegen te zeggen) postte vorige week in de 40 dagen bloggen Facebookgroep of er interesse was voor een tag speciaal voor de 40 dagen bloggen-deelnemers. Er werd heel enthousiast ja op gezegd en we konden enkele vragen voor de tag aan haar doorgeven. Ik had een slapeloze nacht en bedacht ondertussen enkele vragen die dus in de tag staan.

Het is een ontzettend leuke lijst geworden die echt past bij de challenge. En daarom vul ik die met veel plezier vandaag in. En ja, ik besef dat dit deze week al de tweede tag is dat ik invul, maar meer dan dit kunnen mijn hersenen deze week niet aan vrees ik :p Dus bij deze:

What about you #40dagenblogger?Stel jezelf en de blog eens voor in max 20 woorden.

Stephanie - crazy catlady - coffeelover - BuJo junkie - nerd - Potterhead - DIY - naaien - ondernemer - social media addict - hoogsensitief - perfectionist - roze - Disney

Waarover ging je eerste blogbericht?

Echt heel banaal eigenlijk. Mijn allereerste blogpost ging over het feit dat ik een blog was gestart. Een heel kort bericht met weinig inhoud dus.

Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

Ja zeker en vast! In het begin was het zeer amateuristisch, was mijn lay-out verschrikkelijk en mijn foto's nog erger. Na een date met Lobke ben ik het serieuzer gaan aanpakken en is mijn blog sterk veranderd. Verder blogde ik in het begin bijna alleen maar over naaien en koken. Ik werd toen ook wel echt gezien als een hobbyblogger. 


Maar nadat ik deelnam aan Boost your positivity merkte ik dat ik ook wel graag andere, meer persoonlijke dingen schreef. Ik deelde zonder gêne mijn verhaal over mijn burnout, loopbaanbegeleiding, omgaan het hoogsensitiviteit, ... en merkte dat mensen dat apprecieerden. Sindsdien is de blog een mix geworden van persoonlijke verhalen en creatieve uitspattingen. 

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Heel wat zaken :p Ik wil altijd maar blijven leren en verbeteren. Ik zou heel graag me wat willen verdiepen in het maken van videos om zo ook regelmatig eens een vlog te maken als aanvulling op mijn blogposts.


Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

Seriously Babs, maar eentje? Ik heb in die bijna 5 jaar al heel wat bij elkaar geschreven dus kiezen is niet gemakkelijk. Na eventjes door mijn archief te scrollen, koos ik voor de eerste blogpost waarin ik schreef over mijn hoogsensitiviteit. Omdat ik daar zo veel mooie reacties op kreeg.

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Ik ben stiekem niet zo stiekem jaloers op de prachtige foto's van Lies en van Babs. Ik kan echt mijn ogen uitstaren op hun Instagramfeed. 

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Samenwerkingen... Dat is zo iets lastig. Ik heb daar heel lang de boot bij afgehouden omdat ik het hier echt wil houden. Daarom zijn mijn meeste collabs met uitgeverijen om eens een boek te reviewen. Sinds bullet journaling zo populair is, werk ik wel regelmatig eens samen met verschillende partners hier rond.

Maar als we eens echt zot zouden doen: als er iemand mij een reisje naar Disneyland Parijs zou schenken of eentje naar de Harry Potter Studios in Londen dan zou ik geen nee zeggen :p En jullie zouden dat denk ik volledig begrijpen :p Want ik zou daar zo oprecht enthousiast over bloggen daarna.

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Lastige vraag. Tot vorige week schreef ik meestal op maandag en vrijdag en heel soms ook eens op dinsdagavond. Ik was daar dan meestal een uurtje of twee-drie mee bezig. Maar nu ik terug voltijds werk, is het wat zoeken wanneer ik ga schrijven. Ik zit niet lang genoeg op de trein om mijn laptop boven te halen, dus het zal 's avonds en in het weekend worden. 

Waar ik blog? Meestal vanuit mijn zetel met ondertussen een hersenloos tv-programma op de achtergrond.

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?

Mijn smartphone, want die gebruik ik voor foto's te maken, social media op te volgen, mails te beantwoorden, ... Zonder dat ding zou ik als blogger verloren zijn.

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Ik volg eigenlijk zowat dezelfde bloggers dan dat ik normaal lees, al zit ik echt wel wat achter met lezen omdat er zo veel wordt gepost. Mijn favoriete #40dagenbloggers zijn:


Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Verbazingwekkend goed gaat het. Ik zette 2 skipdagen in, vrij in het begin van de challenge omdat ik een migraineaanval had die maar niet overging. Ik blijf ook echt inspiratie hebben (oké, die stokjes en vaste rubrieken helpen daar een groot deel bij). Het gaat echt heel vlot om elke dag iets online te krijgen. Ik werk ook meer vooruit dan dat ik dat de vorige keer deed.

Ik heb een planner gemaakt in mijn bullet journal + een lijst met mogelijke ideeën en lezersvragen die ik nog kan gebruiken. Op de planner vulde ik vooral de vaste items in: rubrieken, samenwerkingen, dingen die al vast stonden zoals de bullet journal swap, ... En voor de andere dagen gebruik ik de lijst om aan te vullen. Ik ben er redelijk van overtuigd dat ik volgend jaar opnieuw ga meedoen, want vind het echt een topchallenge.


Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

You do you! Het moet vooral een leuke uitdaging blijven en geen stressy gebeuren worden. Dus so what als je deze week twee tags postte of 3 lijstjes-post de wereld instuurde? Just keep writing!

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

Meest onflatterende trui ooit dat ik aanheb :p

#40dagenbloggen 21/40
Aantal ingezette skipdagen: 2/6  

Reacties

 1. OOOh zo lief! En die foto's zijn vaak Lucky shots ;-) Ik volg je ook heel graag maar dat weet je ondertussen al ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om jouw antwoorden te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh zo leuk om te weten dat je me blijft volgen :-)
  Ik probeer hier ook regelmatig te komen maar zoals je merkt zit ik echt gigantisch achter met lezen, haha. Misschien dat ik in Australië meer tijd heb om te lezen dan toch... want ik vermoed dat 40 dagen bloggen bij mij za stopt als we vertrekken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe zelf niet mee aan #40dagenbloggen vermits ik vrij lang dagelijks geblogd heb en nu net probeer om me te beperken tot 4 à 5 blogposts per week. Wel vind ik het super om via deze weg weer een aantal nieuwe bloggers te ontdekken. Eigenlijk gebeurd dat elk jaar opnieuw tijdens #40dagenbloggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten