Book review: Mijn opruimboek - Tina Favache, Quali-time + give-away

Ik ben al langer fan van Tina van Quali-time. Ik volg haar met veel plezier op Instagram en leerde al tonnen bij in haar Facebook-community 365x opruimen. Ik was er dan ook als de kippen bij om haar boek in handen te krijgen. Zotcontent toen ik het in de brievenbus kreeg en nog zotcontenter toen ik de gepersonaliseerde boodschap zag <3


Auteur: Tina Favache, opruimcoach bij Quali-Time

Uitgeverij: Lannoo

Thema's: opruimen, huishouden, minimaliseren, organiseren, huishouden ... 
Korte inhoud: 

Mijn opruimboek is een praktisch werkboek met heel veel informatie over opruimen, het huishouden en organiseren. Dit allemaal gebaseerd op Tina haar ervaringen als opruimcoach.

Dit vond ik geweldig aan het boek:
 • Heel duidelijke opbouw en structuur.
 • De illustraties van Emma Thyssen.
 • Het is een praktisch boek: er staat meer dan voldoende theoretische uitleg in waar je direct mee aan de slag kan door de werkbladen. Dat zorgt voor een goed plan en een goed plan is de start van alles. 
 • Het boek richt zich zowel op het aanpakken van specifieke zones in huis als op het aanpakken van specifieke groepen van spullen (bvb. kledij of boeken).
 • Duidelijke stappenplannen.
 • Het boek nodigt echt uit om aan de slag te gaan.
 • Geen zweverig gedoe zoals "bedank je huis of bedank je handtas" zoals bij de boeken van Marie Kondo.

Dit vond ik minder goed:
 • Een extra hoofdstukje over het opruimen van hobbykamers en -materialen zou leuk zijn geweest.

Conclusie:

Ik las het boek gewoon door en ging er nog niet echt mee aan de slag. Maar ik zit wel te popelen om er werk van te maken. Het is een ideaal hulpinstrument voor de grote lenteschoonmaak. Waar ik bij KonMari en FlyLady nogal overweldigd werd door de vele info en stappen, lijkt Tina haar manier me heel haalbaar en werkbaar. To be continued ;)

Score: 9,5/10

Give-away time


Tina was zo lief om nog een extra boek op te sturen waarmee ik 1 van jullie blij mag maken. Hoe kan je deelnemen?
 1. Like de Facebookpagina van Miss Pixie's Blog
 2. Like de Facebookpagina van Quali-time
 3. Biecht hieronder in de reacties jouw grootste opruim-/huishouden-fail op.
Deelnemen kan tot zondag 18/03 om middernacht. Maandag maak ik hier op de blog de winnaar bekend. Veel succes!

Geen geluk met de give-away? Je kan Mijn opruimboek voor €14,99 bestellen op Bol.com :)

#40dagenbloggen 25/40
Aantal ingezette skipdagen: 4/6  

Reacties

 1. Mijn grootste opruimfail dat is de slaapkamer, ik smijt daar nogal snel iets binnen als het in mijn weg ligt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat boek klinkt leuk!
  Mijn fail: dat we hier al drie jaar wonen, en de zolder nog altijd onaangepakt is. Ik moet daar dringend eens werk van maken, want een deel van de zolder zou ook hobbyruimte worden. Ooit, ooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar ! Alles waar ik na de verhuis geen blijf mee wist, werd maar op de zolder gezet. Ik was pas bevallen en alle kinderspulletjes werden nadien ook maar op de zolder gezet. Ondertussen zijn we 12 jaar verder en die zolder slipt alleen maar verder dicht.

   Verwijderen
 3. Mijn grootste opruimfail moet de livingtafel zijn. Doel is een lege tafel, maar meestal ben ik al blij met een klein plekje om te kunnen eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ruim niet graag op. Vooral de kamers vd kids niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de paasvakantie komt ze bij me langs omdat mijn "rommel" een groot issue is binnen mijn relatie. Dus het boek er boven op zo extra handig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij wonen al 8 jaar in een bouwwerf om het cru te zeggen. Maar het einde is in zicht! Helaas heeft niet alles al een vaste plaats omdat alles vaak moet verhuizen naar een andere kamer. De grootste fail... Vorig jaar met Pasen kocht ik onder andere 2 doosjes kindersurprise om te verstoppen. Ik verstopte de doosjes nogal goed want tot op de dag van vandaag heb ik ze nog niet gevonden... En ook dit jaar ben ik al 2 grote eieren ‘kwijtgeraakt’. Ofwel zitten we met een chocoladedief ofwel is het echt erg gesteld... :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ooit eens, als jonge puber, mijn kamer samen met een vriendin proberen opruimen...Na 3 dagen was mijn kamer een grotere varkensstal dan ervoor... :-)...
  Nu nog altijd 'fail' ik in het opruimen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn grootste opruimfail is wellicht mijn hele huis. Maar dit heeft vooral te maken met de kinderen (en de man). Overal ligt wel iets. Mijn grootste succes is mijn keuken. Dat is mijn domein, daar heerst een alleenheerschappij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn - nee 'onze' - grootste opruimfail is de dagelijkse instroom van papier. Kranten, reclame, brieven, belangrijke brieven, schoolpapieren, ... het stapelt en stapelt en als je er eens doorheen ruimt, nog altijd teveel over ;-) (En eigenlijk zou ik dat boek nog voor veel meer plekjes in huis kunnen gebruiken, maar sjjt, niemand vertellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn grootste opruimfail is zonder twijfel ons kookeiland waar we nooit aan kunnen zitten om te eten omdat het altijd vol materiaal ligt! Denk: tekeningen van de kids, Kinder Surpriseprullen, post, reclame, een DIY-projectje, Lego waar kleine broer niet aan mag komen, decoratie, ... You get my point 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een toffe weggever...al 2 jaar tracht ik van mijn reservekamer een mooi creakamertje te maken maar helaas pindakaas het schiet voor geen meter op..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De twee pagina's zijn geliked via mijn facebook account, maar deze reactie kan ik enkel geven via mijn facebook account. Hoe zijn deze dan gekoppeld? Kwestie van zeker te zijn dat ik meedoe in deze wedstrijd, want deze wil ik echt wel winnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit boek lijkt me te gek. Ik wil dit jaar ons hele huis hebben opgeruimd dat is mijn doel voor 2018. Dit is een jubileum jaar voor ons. We worden 60, 65 jaar en zijn ook nog eens 30 jaar getrouwd dus het boek zou een mooi cadeau zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn grootste opruimfail zijn die 5 grote kartonnen bananendozen die ik al 7 jaar meezeul, die in die 7 jaar al 4 keer verhuizen hebben meegemaakt en die nog altijd onuitgepakt in de garage staan... Ik weer begot zelfs niet meer wat erin zit...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn grootste opruimfail is de was... deze is wel schoon, maar als je iets nodig hebt moet het uit de wasberg gezocht worden. Ook is papierwerk een ding... drama. En elke dag komt er wel wat bij, de post, van school... gek word ik er soms van!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Elk jaar weer hetzelfde liedje. We gaan ons tuinkot opruimen en na een half uur vliegen de verwijten in het rond, wiens schuld is het dat dat kot elke keer bijna ontoegankelijk wordt. Zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn grootste fail is mijn kledingkast �� Ik kan niets wegdoen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Onze bureau... Die doet dienst als werkplek voor de man, mijn naaikamer en dumpkot. We krijgen deze maar niet ordelijk en overzichtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mijn grootste fail is alles netjes poetsen en dan iets morsen over de hele keuken, aargh !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De bureau met in het verlengde de livingtafel ! Alles wordt daar snel opgelegd. Meestal blijft het groeien tot er geen plaats meer is...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mijn naaitafel is een echte ramp. Ik blijf die precies opruimen om toch altijd terug meer rommel te hebben �� dat is dus de ergste plek. Maar eerlijk gezegd kan ik het boek wel voor heel het huis gebruiken ��

  BeantwoordenVerwijderen
 22. net zoals jij zegt in je blogbericht, een opruimbericht voor een hobbykamer. Ik moet bekennen mijn hobbykamer ligt zo vol dat ik momenteel mijn naaimachine (schaam, schaam) en bijbehoren op een extra tafel in de huiskamer moet plaatsen. Noodgedwongen noemen ze dat ;-). Tja het opruimboek zou me heel wat kunnen leren en vooral meer zin geven om het opruimen voor de nemen op hobbygerelateerde zaken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ben zo goed in opruimen dat ik het daarna zelf niet meer terug vind... Het bureau van mijn partner daar durf ik niet aankomen maar heeft wel een flinke opruimbeurt nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik hou van structuur en opruimen maar mijn grootste fail is het mandje met verzorgingsproducten in de badkamer. Hopen staaltjes en producten die ik ook kocht of kreeg maar eigenlijk nooit gebruik. Een zootje ongeregeld en toch krijg ik het niet over m’n hart om er dingen van weg te gooien tenzij ze echt in een bedenkelijke staat verkeren :).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten