Stik Belgique: een stapeltje sweaters

Ik kwam er de laatste maanden achter dat verhuizen van bureau de nationale sport is van het bedrijf waar ik werk. In de 7 maanden dat ik er werk, ben ik al 3 keer van bureau gewisseld. Momenteel zitten we in een grote open ruimte waar het moeilijk warm wordt. Niet ideaal voor een koukleum zoals ik. Dus ik besloot dat het tijd was om mijn kleerkast aan te vullen met enkele lekkere warme truien. Een ideaal Stik Belgique-project.



Ik ging voor een extra uitdaging: een patroon gebruiken dat ik nog niet eerder gebruikte. Ik ben zo iemand dat eens ik een patroon heb getekend er het maximum uithaal en er verschillende exemplaren van maak. Zo heb ik momenteel 4 Julia sweaters in mijn kast liggen. Die /zou het dus niet opnieuw worden.





Ik kwam via Instagram uit bij de Emma-sweater van Emma & Mona. Volgens haar beschrijving zou ik wel nog moeten passen in de 16 jaar. Dus ik kocht stof (veel stof :p) en besloot om te gaan voor een stapel Emma's. Maar toen ik naar Griet haar blog ging om het patroon af te printen (amper 8 pagina's, wat een zaligheid); zag ik haar blogpost over de All Weather Sweater (AWS) van By Eva Maria. En dat patroon leek me ook wel wat. Dus ik printte ook dit patroon (15 pagina's) en ik besloot ze allebei uit te testen.




Wat hebben deze patroontjes nu gemeen en wat maakt ze anders? Wel, beide patronen zijn gratis te downloaden, zijn getekend door ontzettend getalenteerde naaisters en zitten in een mum van tijd in elkaar :) Wat er anders aan is, is dat de Emma-sweater een patroon is voor kinderen waar kleine volwassenen nog passen in de 16 jaar terwijl de AWS een patroon is voor volwassenen waarbij de S geschikt is voor jonge tienermeiden. Verder komt de halslijn van de Emma hoger dan die van de AWS en heeft de AWS schuine zijnaden. 

Ik had een stapel stoffen klaarliggen om om te toveren in truien en ik besloot om te beginnen met van elk patroon 1 te maken en dan te beslissen welk patroon met het beste lag en stond.

Ik begon met de Emma-sweater in een okergele gebreide tricot met wat glitter in die ik bestelde bij Madeline de Stoffenmadam. Ik koos ervoor om de boorden van de trui in dezelfde stof te doen en niet in boordstof. Maar er zat precies meer rek op de stof dan ik dacht waardoor de boorden nogal loszitten. De mouwen zijn ook vrij lang, dus die ga ik nog moeten inkorten. Ik ben ook niet 100% overtuigd van de hoge halslijn. Ik heb het gevoel dat die er bij mij voor zorgt dat de trui niet zo flatterend is. Dus er is nog een kans dat ik de boel los torn en wat aan aanpas. Wat denken jullie?


Wat je op de foto niet goed ziet, is dat er gouddraad doorheen de hele trui zit.
Dus hij glinstert heel mooi.




Voor de AWS koos ik voor een superzachte joggingstof  met donkergrijze strepen die ik ook bestelde bij Madeline. Ik knipte de tailleband in 2 stukken: een stuk dat overeenkwam met het voorpand en een stuk dat overeenkomt met het achterpand zodat de schuine zijnaden doorlopen in de tailleband. Aan de ene kant lukte het me om de strepen van het achterpand en het voorpand goed te laten overeen komen en aan de andere kant ietsje minder. Perfectionist dat ik ben, krijg ik daar natuurlijk de kriebels van. Maar zoals Elsa zegt "Let it go".


Die joggingstof is keiwarm! Een ideale trui om in dit weer op het terras mijn koffie
(ahum, pumpkim spiced latte dus, haar recept) te drinken.









Ik maakte de trui in maat S en hij zit echt goed. Ik ben fan van de schuine zijnaden, de laag ingezette mouwen en iets wijdere halslijn. Hij zit vrij baggy en je kan er dus helemaal in verdwijnen. Aanvankelijk vond ik het niet zo flatterend met de strepen en het baggy zijn, ik vond dat het me nog wat extra killootjes gaf, maar heb er me snel over gezet want hij is warm en zacht.

Hij zal even snel in elkaar dan Emma-sweater en beiden zijn zalige patronen, maar ik vond dat AWS me net iets beter staan, dus ik besloot die te gebruiken voor een stofje waar ik knipstress voor had. Een mooie roestbruine wollen stof van La Maison Victor die ik kocht bij The Sewing Loft doen ik daar een bullet journal workshop gaf.


Dobby is ook fan van de stof.

Het was denk ik de 1e keer dat ik met zo fijne soort wol naaide. Vorig jaar tijdens Stik Belgique maakte ik al een wollen Susanne cardigan, maar dat was echt dikke wol zonder rek op. Dus het was eventjes zoeken naar de juiste snelheid om te naaien, maar daarna ging het heel vlot en het resultaat is een trui die ik in een kledingwinkel niet zo kunnen weerstaan. Lekker knus en warm. Ideaal om nog eventjes buiten mee op de bank te zitten en mijn Flow uit te lezen na de fotoshoot ;)










En nu mag het herfst worden :) Wat vinden jullie van mijn nieuwe sweatercollectie? Welke is jullie favoriet? En wat is jouw favoriete sweaterpatroon voor volwassenen?Ziezo, week 4 van Stik Belgique zit er op! Ik doe mijn best voor een post volgende maandag, maar vermits ik het hele weekend op een beurs sta met de webshop en ook daarvoor nog moet naaien, wordt het misschien moeilijk. We shall see.Nog meer Stik Belgique? Deze blogs doen deze week mee aan de blogtour:
Liefs,
Miss Pixie
P.S.: Het lief was verantwoordelijk voor de foto's. Dikke merci daarvoor :) (Al lijkt hij wel mijn schoenen niet mooi te vinden, wat die staan er ofwel niet ofwel maar half op :p)P.S. 2: Ik heb van de roestbruine stof nog een stuk van ongeveer 55cm breed op 1,5m hoog over. Iemand nog een idee wat ik hieruit zou kunnen maken? 

Reacties

  1. drie superleuke exemplaren, vooral je laatste versie is zoooooo mooi. En ik moet je gelijk geven de AWS staat je iets beter dan de andere maar dat wilt niet zeggen dat de andere niet mooi is hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van mij mag je nog VEEL stof kopen 😂, want dit zijn stuk voor stuk pracht exemplaren! De kleuren stralen vrolijkheid en warmte uit. 💛

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zien er heerlijk warm uit, die sweaters van jou! En ja, zo'n ruimte waar het moeilijk warm wordt, daar zit ik op het werk ook... de verwarming heeft hier een eigen willetje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk stapeltje in mooie herfsttinten 🖤

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw alle 3 kei mooi. En laatste is mijn favoriet! Ik moet zelf ook altijd wennen aan zo een truien voor mezelf, maar die extra kgs is maar schijn. Je staat er super mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke, mooie sweaters. Deze gaan je zeker warm houden op het 'koude' kantoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toffe truien. Ik zou er hier ook nog eens aan moeten beginnen. Comfort is alles, ideaal voor bij de Latte's . En om één of andere reden is deze editie aan Stik Belgique volledig aan mij voorbij gegaan. Vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kei leuk! De overige stof.. Hmmm een leuke simpele rechte rok tot de knie?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hahaha voor de nationale sport ;)
    Maar lachen hoort eigenlijk niet als het zo'n mooi stapeltje als resultaat heeft. Drie mooie exemplaren maar die laatste, oh my, wat staat die jou goed; de kleur, het model, die zou ik zo in mijn kast leggen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jij bent er klaar voor: laat sweater weather maar komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten