Gastblog door Plannergirl_Annabel: Flylady in het bullet journal (deel 1)

Iets wat ik heel leuk vind om te doen, is spreads maken in mijn bullet journal die gebaseerd zijn op boeken. Zo maakte ik er al van The Miracle Morning en van de Marie Kondo-boeken. Op Pinterest zag ik ook regelmatig de Flylady-methode voorbijkomen als spread. Ik geraak niet goed wijs uit dat systeem omdat ik de website heel onduidelijk vind. Toen ik op de Instagram van Plannergirl_Annabel zag dat zij dit systeem gebruikte, vroeg ik haar of zij er een gastblogje wou over schrijven. En dat deed ze met veel plezier!
Lijstjes!


Bij deze val ik onmiddellijk met de deur in huis en begin ik al direct met bekentenis nummer 1:  k ben een lijstjesmensGaande van een ‘wishlist’ over een ‘wat-meenemen-op-uitstap-lijst’ tot ‘huishoudplanning’. I love them!

Bekentenis nummer 2 sluit daar perfect bij aan:  ik wil ook een leefomgeving om ‘in te lijsten’Kortweg gezegd: een rommelvrije omgeving = een rommelvrij hoofd. Ik verwacht, met 2 kleine kapoenen in huis, niet dat mijn woonkamer ‘Instagramklaar’ is of dat mijn keuken zo in VTWonen kan… Nee, ik wil gewoon een opgeruimde (en liefst frisogende) biotoop! Maar dat is niet altijd zo geweest.


Word geen slaaf van je huis!

Toen ik ging samenwonen met mijn vriend (& nu, gelukkig, man) kreeg ik de goede raad van mijn moeder: "Word geen slaaf van je huis!". "No problemo", dacht ik! Poetsen doe ik gewoon 1x per week… klaar! Het resultaat: op zaterdag werd er duchtig afgestoft, gestofzuigd en gedweild. En soms… soms waste ik dan ook nog eens de ramen. (Kwestie dat de zonnestralen de huiskamer konden bereiken)

Toegegeven: zaterdag was niet mijn lievelingsdag en na al dat gepoets viel ik uitgeblust in de zetel. Je kan je best wel inbeelden dat mijn humeur ook het vriespunt had bereikt. Ons huis was spik & span maar mijn hoofd was dat niet!

Start to fly!


Via via kwam ik op de website van Flylady terecht. De paarse & roze kleur sprak me direct aan! Ik schreef me (overenthousiast) in op de nieuwsbrief. Mijn mailbox werd al gauw gebombardeerd met allerhande berichten. Bekentenissen van vrouwen die het systeem gebruiken, mijmeringen van Flylady ‘zelf’, verhalen van vrouwen die haar systeem al jaren gebruiken… Ik moet toegeven: ik zag even door het bos de bomen niet meer… Maar toch, om de één of andere reden, besloot ik het een kans te geven. Ik was klaar om te vliegen!


Stap voor stap

Flylady is een redelijk eenvoudig systeem dat ervoor zorgt dat jouw huis georganiseerd en net is (of wordt). Je bouwt het op aan de hand van stappen, babysteps. Elke dag komt er een stapje bij. Zo ontwikkel je na 30 dagen een ochtendroutine, een middagroutine en een avondroutine. Of enkel een ochtend –en avondroutine als je dat wil.

En, het klinkt misschien heel raar, maar voor je het weet zijn die routines een onderdeel van het dagdagelijkse leven geworden. Toegegeven, op sommige dagen heb ik er de *** aan en laat ik de routines voor wat ze zijn. Soms ben ik echt wel een rebel ;) 

Benieuwd naar wat die routines zijn en hoe je BuJo je daarbij kan helpen? Lees dan woensdag verder het tweede van deze gastblog!

Reacties

  1. Ik ben ook wel benieuwd naar het vervolg. Ik installeerde de flylady app 2 jaar terug, maar ben het wat 'verloren', dus iemand die het nog eens uit de doeken doet, dat kan ik wel gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten