Perfect?-blogchallenge

Niet perfect is ok.. Dat schreef ik enkele maanden geleden op de blog. Ik kwam van ver én het was echt een mijlpaal om dat te kunnen zeggen. Ik sta er nog steeds achter, maar betrap mezelf er op dat ik toch nog op zoek ben naar perfectie. En meerbepaald naar de perfecte levensstijl. Een manier om overeind te blijven en volop te leven.

Er passeerden sinds mijn burnout al heel wat selfimprovement boeken de revue om me te helpen in die zoektocht: The Miracle Morning, Marie Kondo, The 5:2 diet, ... Ik merk dat ik niet alleen ben in mijn zoektocht. Want ik zie deze boeken en meer vaker opduiken op Instagram, blogs en Facebookgroepen. We zijn massaal op zoek naar een houvast in deze maatschappij. Naar een betekenisvol leven zoals The Minimalists dat zeggen. 

Dus waarom zouden we niet samen onze zoektocht verder zetten? Waarom niet Karen Damen-gewijs samen op zoek gaan naar het "perfecte" leven? Waarom zouden we er geen nieuw blogproject van maken? Dit is hoe het zal gaan: 
 • We gaan eerst ideeën verzamelen: elke dag yoga doen, een weekje vegan leven, je huis Marie Kondo-gewijs organiseren, ... Het zijn maar enkele mogelijkheden. Wat is volgens jou de ultieme must do voor het perfecte leven? Je kan voor inspiratie een kijkje nemen op mijn Selfimprovement-Pinterestbord waar ik al heel wat boeken, challenges, ... verzamelde.
 • Daarna bundel ik alle ideeën en gaan we stemmen. De 7 ideeën met de meeste stemmen zullen tijdens de challenge deze zomer aan bod komen. Elke week eentje.
 • Jullie worden op de hoogte gehouden via mail en er zal een Facebook-groep komen. Elke week bloggen we op een vaste dag over onze challenge van die week.Het is niet de bedoeling om keigekke, dure of ongezonde dingen uit te proberen. Dus zulke voorstellen zal ik direct schrappen. Bij elke challenge zal er genoeg achtergrond-informatie worden voorzien om mee aan de slag te gaan. Je hoeft ook niet elke week deel te nemen, je kan gerust over slaan als er iets tussen zit waarbij je je oncomfortabel voelt. Het doel is om een leuke blogchallenge te organiseren tijdens de zomermaanden. 

Wil je op de hoogte blijven van deze challenge of een idee indienen? Klik dan hier. In de loop van de week van 19 juni kiezen we de thema's en gaat de besloten Facebookgroep online. De challenge zelf start in de eerste week van juni.

En, wat vinden jullie er van? Van mijn nieuw blogproject? Wie heeft er zin om deze zomer mee te bloggen?

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: Deze blogpost verscheen eerder als nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven op de nieuwsbrief? Doe dat dan nu via het formulier in de zijbalk en wees altijd als eerste op de hoogte van nieuwigheden op Miss Pixie's Blog.

Reacties

 1. Ik vind het gewéldig! Ik kijk er al naar uit om mee te doen! Fan van de eerste minuut hier! :D Als je hulp nodig hebt, geef gerust een gilletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dees vind ik super...ik ben wel in congé begin juli maar daarna spring ik op de boot...heb iets gestuurd maar weet niet of het gelukt is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het wel :) Morgen ga ik me bezig houden met de mailing ;)

   Verwijderen
 3. Ik sta hier achter en wil zeker mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook graag meedoen, hoewel ik net bevallen ga zijn. We zullen zien wat ik aankan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoeft ook niet elke challenge mee te doen he ;) En ik ben nog aan het bekijken hoe ik het exact ga organiseren. Misschien ga ik vaste opdrachten afwisselen met eigen keuzes ;)

   Verwijderen
 5. Ik vind hem tof. Maar weet niet of het me lukt door de reis en zo...
  Ik ga wel ff mee volgen en het bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoeft niet alle challenges mee doen he ;) Het moet vooral een leuke challenge blijven :)

   Verwijderen
 6. Ik vind hem tof. Maar weet niet of het me lukt door de reis en zo...
  Ik ga wel ff mee volgen en het bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt wel leuk maar ben zeker geen dieettype ofzo. En wat ik denk dat nodig is voor ene perfect leven? Voldoende rust en ruimte, de natuur dichtbij, focus op fijn werk, comfortabel kunnen leven, relativeren en fijne vrienden om je heen. Ondanks dat het qua werk en sociaal leven nog beperkt is sinds ik naar het buitenland verhuisde voelt het momenteel allemaal wel goed aan. Ik gok dat de natuur als tegengewicht zeer veel kan rechttrekken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn heel mooie dingen die je opsomt :)
   Echte diëten ga ik niet opnemen in de lijst, omdat ik er van overtuigd ben dat dat niet voor iedereen gezond is om uit te testen. Het enige wat ik wel ga opnemen is vegetarisme/veganisme ;)

   Verwijderen
 8. Ik vind het een bijzonder leuk concept al moet je het misschien wat ruimer maken zodat er meer bewegingsvrijheid is voor deelnemers? Op een week vegan zou ik bijvoorbeeld kei hard afhaken. Maar mss is er wel een mogelijkheid om het ruimer aan te pakken? Dat mensen eigen doelen kunnen stellen maar wel inspiratie kunnen opdoen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog aan het denken om het af te wisselen: een weekje een vastgezette challenge en een weekje eigen keuze. Ik ga dat opnemen in de stemronde ;) Thx voor de feedback.

   Verwijderen
 9. Toen ik de mail zag binnenkomen, was ik direct enthousiast. Eindelijk nog eens een blogchallenge, en wel eentje die verder gaat dan alleen maar schrijven over iets. I'm so in!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. klinkt leuk om dat samen te doen. Hier vaak goede bedoelingen maar geraak nooit ver

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Ik probeer ook mee te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een heel leuk idee en concept, maar ik weet niet zeker of het iets voor mij is. Ik ben de elke zomer thuis en heb wel tijd, maar dat is vooral voor Amélie en om te naaien. Maar misschien zijn de challenges wel een leuk extraatje. Ik volg het nog even mee. Succes alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk idee! Ik doe alleszins mee, al weet ik niet of ik elke week tijd ga hebben. Maar ja, dan is dat maar zo; elke uitdaging die wel lukt, is goed meegenomen :) Heb wel geen facebookprofiel, dus ik hoop dat er voldoende uitleg enzo op je blog komt :) Merci voor het organiseren alleszins en ook hier: als het eens een week teveel wordt ofzo, niet twijfelen om hulp te vragen he!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten