Gelukszaaiers-tag

Vorige week werd ik door Sofie van Fiekefatjerietjes getagd om de blogchallenge van de Gelukszaaiers in te vullen. Een stokje dat ik met veel plezier aannam, want er kan nooit genoeg geluk zijn :) En dat vinden de gelukszaaiers ook! Thijs (het brein er achter) ontwierp een app om meer geluk te verspreiden en meer aandacht te hebben voor kleine gelukjes. Me like!
De vragen

1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk? 

Goh, ja, ik denk het wel. Maar niet naar het grote geluk. Sinds mijn burnout heb ik veel meer aandacht voor kleine geluksmomentjes en koester ik die. Zoals mijn tas koffie warm kunnen opdrinken op het werk of hoe mijn lief mijn had vastpakt terwijl we tv kijken. Dingen waar ik vroeger niet bij stilstond, maar nu enorm apprecieer. Ik noteer ook elke dag mijn kleine gelukjes in mijn Bullet Journal.


2. Wat maakt jou gelukkig? 

Zie vraag 1 :) De kleine dingen in het leven maken me gelukkig: mijn familie, vrienden, mijn lieve lezers en hun fantastische reacties en mailtjes, mijn topklanten van de webshop of op marktjes, ... De oprechte warmte die deze mensen uitstralen maakt me oprecht gelukkig.


3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan? 

Let's hope so! En alweer op dezelfde manier. Deze week bracht ik verse koffie naar de collega's die studiebegeleiding gaven, want ik wist dat ze het konden gebruiken. Omdat ik wist dat ik daar zelf ook deugd van zou hebben in de omgekeerde situatie. Door op gepaste momenten eens een appje of berichtje te sturen naar vriendinnen of familie, tonen dat ik interesse heb.

4.Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?

Als er iets is dat ik heb geleerd door mijn burnout dan is het dat je andere pas gelukkig kan maken als je zelf eerst gelukkig bent. Dus ik maak mezelf en andere gelukkiger door grenzen te stellen en af en toe nee te zeggen. En zo kan ik er volop zijn op de momenten die er toe doen. 


5. Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn? 

Inside out van Pixar :)

6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien? 
Maar iedereen mag natuurlijk de tag overnemen en invullen. Hoe meer geluk hoe beter :)

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

  1. Supermooie, warme en eerlijke antwoorden. Bedankt om de tag in te vullen, ik wist dat ik 'm (onder andere) aan jou moest geven! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om je antwoord op vraag 5 te kunnen lezen, moest ik verder scrollen, maar nog voor ik het zag, dacht ik bij film ook aan "Inside Out". So-wie-so, fantastische film!

    Lief dat je je collega's koffie bracht; 't zijn inderdaad vaak de kleine dingetjes die het hem doen he.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten