Generatie B(ewust): Ecofabulous

Global warming is niet langer iets uit een science fiction film. Elke dag worden we geconfronteerd met de gevolgen er van. Generatie B is opgegroeid met berichten over broeikaseffect en smeltende ijskappen. Wij zijn bewust van de invloed van de wereldwijde industrie op onze wereld en weten dat het zo niet verder kan. Door ons jeugdig idealisme zijn we dan ook van plan om hier verandering in te brengen. Heel wat prille twintigers willen op hun manier hun steentje bijdragen. Zo zijn heel wat twintigers vegetariër of flexitariër. Gerecycleerd papier doet het heel wat beter dan gewoon wit papier en drinkbussen zijn heel wat hipper dan een plastic fles. Allemaal doen we wat we kunnen, want heel wat twintigers zijn er van overtuigd dat verandering begint bij jezelf.

De tijd dat ecologisch en recycleren gelijk stonden aan saai is helemaal voorbij! Heel wat twintigers verkiezen een kast uit de kringloopwinkel boven een kast uit bijvoorbeeld Ikea die tien van je vrienden ook hebben. We zijn er van bewust dat de materialen die de aarde ons geeft uitputbaar zijn en daarom behandelen we ze met het grootste respect. We kiezen voor duurzaamheid. Als ik rondkijk in mijn appartementje ben ik heel blij met mijn gerecyclede meubels en spulletjes. Ten eerste geven ze karakter aan ons appartement, ten tweede passen ze bij ons en ten derde ben ik blij dat ik hen van een pijnlijke dood op het containerpark heb kunnen redden!


Niet alleen kringloopwinkels zien een stijging in hun cliënteel, ook rommelmarkten zien hun aantal bezoekers toenemen. Een aantal jaar geleden werd je misschien nogal raar bekeken als je iets tweedehands kocht. Iedereen moest het nieuwste van het nieuwste hebben en als tweedehands werd beschouwd als iets voor mensen die het financieel wat moeilijker hadden. Nu is tweedehands een booming bussiness. Zowel tweedehands kleren als meubels en prullaria zijn het van het. Je hebt een uniek stuk dat je helemaal kan omtoveren tot iets dat 100% jou is, want onder de artycrafty spirit gaan mensen aan de slag met hun tweedehands stuk. Een kleedje krijgt nieuwe knoopjes en een nieuwe riem, een kast een laagje verf, …

Reacties

Populaire berichten