52 manieren om je leven eenvoudiger te maken: tip 2

Ik ben bezig met mijn leven te (her)organiseren. Er werden al heel wat lijstjes gemaakt van wat ik wil bereiken en er worden volop plannen gesmeed om die lijstjes in de praktijk om te zetten. Maar daarvoor heb ik mezelf een jaar de tijd gegeven. Ik heb 52 weken om met jullie te delen hoe ik mijn leven eenvoudiger maakte!

Na het invoeren van het weekmenu kwam ik tot de conclusie dat het belangrijk is om een zicht te hebben op wat je nog in huis hebt, voornamelijk in de diepvries. Zo kan je op drukke dagen iets inplannen dat je enkel nog hoeft op te warmen en klaar. Ik maak ook vaak te veel eten en dan vries ik de restjes is, dus is het ook belangrijk om te weten of ik nog plaats heb in mijn diepvries. Dus zie hier mijn volgende tip:

Tip 2: Maak een diepvriesinventaris


Ik ben van plan om elke laatste zondag van de maand even een kijkje te nemen in de diepvries en een oplijsting te maken van alles wat er nog in te vinden is. Ik ben een papier-meisje. Ik hou van papieren met lijstjes. Lijstjes waarop ik kan doorkruisen, kan fluoriceren, ... Dus hangt er nu een mooi papiertje uit Flow-magazine op mijn diepvries met daarop de volledige inhoud. Telkens we iets uit de diepvries halen zet ik er een kruisje voor zodat ik weet wat er niet meer "in voorraad" is. En als ik iets nieuw invries, schrijf ik dat er bij. 

Daarnaast heb ik dit lijstje ook nog opgeslaan in mijn Evernote. Allemaal de schuld van het Blogboek dat ik sinds kort ook verslaafd ben aan Evernote. Het is dan ook wel een handige app. Dus mijn lijstje zit daar ook in en vermits ik Evernote op mijn smartphone heb staan, kan ik dit lijstje overal checken en bijwerken. Zo kan ik overdag beslissen wat ik 's avonds uit de diepvries zal halen.

Zijn er nog mensen die een diepvriesinventaris bijhouden? Hoe organiseren jullie dit? Houden jullie ook nog van iets anders een inventaris bij? Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Dank je wel voor de tip! Zodra er vriesweer aankomt, is het moment aangebroken om de diepvriezer te ontdooien en dan is zo'n lijst superhandig zodat we de diepvriezer eerst kunnen leeg-eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel graag gedaan! Als het anderen ook helpt, ben ik heel tevreden!

   Liefs,
   Miss Pixie

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten