Mijn 7 ultieme tips om een verkoudheid door te komen

Herfst = verkoudhedenseizoen! Wie kinderen heeft, kan er vast en zeker over meespreken. Op school zijn de snotneuzekes al niet meer te tellen. En die broeihaard aan bacteriën heeft ervoor gezorgd dat er hier thuis ook gesnotterd wordt. Maar als het gaat over omgaan met verkoudheden ben ik een echte pro. Ik ben heel gevoelig aan verkoudheden en keelontstekingen en heb hier dus elke herfst/winter meermaals mee te kampen. Dus zie hier mijn 7 tips om zo min mogelijk last te hebben van die verkoudheid:


 1. Neem in de herfst en winter dagelijks echinacea. Dit verhoogt namelijk de weerstand en meer weerstand betekent minder kans op verkoudheden. Preventief werken is altijd een goed plan. Daarnaast toont onderzoek aan dat het gebruik van echinacea de duur van de verkoudheid verkort. Je vindt het bij de apotheek, gezondheidswinkel en zelfs in de supermarkt. Er zijn verschillende varianten: pilletjes, bruistabletten, siropen, ... Ik zelf neem elke ochtend een tabletje echinacea verrijkt met vitamine c. De apotheek raadde me echter aan om tijdens de schoolvakanties altijd even te stoppen met deze supplementen zodat ze hun effect niet verliezen. Een andere mogelijkheid is om ze drie weken lang te nemen en dan een week niet.
 2. Tea is always a good idea! Thee is volgens mij een oplossing voor veel problemen, maar al zeker voor een verkoudheid. Als ik verkouden ben, kies ik steevast voor "Bio Winter Cure"-thee met een flinke scheut honing. Als ik echt heel erg verkouden ben (en ik een keelontsteking voel aankomen) dan neem ik een theepot en doe ik daarin 1 zakje "Bio Winter Cure" en 1 zakje muntthee (of mijn nieuwe ontdekking: Alpin fresh thee met munt en eucalyptus), een goede scheut honing en wat citroensap. Daar dan kokend water bij en je hebt de ultieme anti-verkoudheidsthee. 3. Een klein extraatje: in mijn tas thee voor het slapengaan voeg ik dan soms een klein scheutje rum of whiskey toe. Dat zorgt dat ik heel erg begin te zweten (en een verkoudheid moet je uitzweten) en dat ik heel goed slaap! En een goede nachtrust is essentieel om snel te genezen.
 4. Vicks is mijn beste vriend! De snoepjes hebben zowel thuis als in mijn handtas een vaste plaats. Zowel de versie met vitamine c als die om beter adem te halen. De vaporub staat standaard op het nachtkastje. Ik gebruik hem voornamelijk voor het slapengaan om mijn borstkas mee in te wrijven. Als ik echt heel erg verkouden ben, los ik de vaporub op in kokend water en ga ik er met mijn hoofd boven hangen. Ik doe dit wel enkel als mijn neus heel erg verstopt is en ik ga dan zeker geen vaporub meer op mijn borst smeren. Dat zou wat te veel van het goede zijn.
 5. Vitamientjes! Veel vitamientjes! Niet in de vorm van supplementen, maar wel door veel veel fruit en groenten te eten. Wij hebben altijd soep in de diepvries staan en we maken om de twee weken opnieuw verse soep. Zo een goeie kop tomatensoep of kippensoep is het enige dat me smaakt als ik ziek ben. En het is ideaal om je op te warmen. 's Ochtends een thermos vullen en je kan 's middags genieten van een lekkere warme tas vitamientjes om je een boost te geven voor de rest van de dag!
 6. Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt. Alleen zo geef je je lichaam de kans om te herstellen (dus doe niet zoals ik, nl. een blogpost schrijven over verkoudheden terwijl je zou moeten slapen). Doe een dutje na het werk of kruip een paar dagen extra vroeg in je bed.
 7. Laat je goed verzorgen door je wederhelft. (Elke reden voor wat extra verwennerij is een goede reden!)
En nu ga ik al deze tips zelf eens toepassen en hopen dat die verkoudheid hier snel over is!

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik kan de tips goed gebruiken, lig hier ook in de zetel met keelpijn :-( Morgen eens wat nieuwe thee gaan kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, hoop dat je snel beter bent! Hier helpen de tips deze keer niet en ben ik overgeschakeld op een dagje in bed met een dafalgan :(
   Dat onvoorspelbaar herfstweer toch!

   Liefs,
   Miss Pixie

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten