Afgelopen weekend ...

... was het enorm druk! Er werd te weinig geslapen en er werd heel ongezond gegeten. En de planning die werd zo een honderd keer veranderd. Een klein overzichtje van wat er hier ten huize Miss Pixie gebeurde:

Zaterdag

 • Werd ik na amper een uurtje slapen (pas om 3 uur in bed gekropen wegens dringende naaiwerken), gewekt door een paniekerige zus. Ze was bezig met cupcakes te bakken voor de kerstmarkt van die dag waar we beiden een standje hadden. Ze was nogal over haar toeren omdat al het deeg en alle topping schiftte en ze de hele boel in de vuilbak had moeten kieperen. Geen cupcakes dus voor kerstmarkt.
 • Een paar uur later werd ik wakker van een biepje van mijn smartphone. Zucht, ik was de wifi vergeten uit te zetten en werd naar mijn oordeel veel te vroeg gewekt door Facebook die mijn aandacht wou. Toen ik het berichtje bekeek, was ik onmiddellijk vergeten hoe vroeg het was en dit is de reden:


  Ik nam deel aan deze give-away. Wat mij betreft de coolste give-away van 2014! Maar zoals als dat gaat met give-aways, zijn er steeds veel kandidaten dus ik schatte de kans om te winnen zeer somber in. Ik kreeg dus ook een mini-hartaanval toen ik zag dat ik gewonnen had! Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Ondertussen mailde ik al met haar en spraken we af dat we de tijd gaan invullen met een blogworkshop. To be continued!
 • Er werden te veel dingen last minute gedaan. Er werd last minute genaaid, alles spulletjes voor de kerstmarkt werden last minute bij elkaar gezocht en alles werd heel erg last minute gelabeld.
 • De kerstmarkt was een redelijk succes. Vooral mijn cirkelsjaals waren een hit! Dat lag denk ik vooral aan de verschrikkelijke koude! Ik ben op een paar uur tijd veranderd in een frisco, ondanks de vele laagjes kleren (inclusief thermisch onderhemd en broekkousen met fleece). Gelukkig moest ik niet alleen kou staan lijden, want ik kreeg - ondanks het gebrek aan cupcakes - gezelschap van de zus en schoonbroer. Samen trotseerden we de kou en goten we grote bekers warme chocomelk naar binnen. Nog eens een dikke merci!
 • Ik dacht nooit meer warm te krijgen. Zelf de verwarming en het lekkere eten in het restaurant van de papa hielpen niet om te ontdooien. Uiteindelijk viel ik een paar uur later in de zetel in slaap met een dikke pyjama en dikke sokken aan en in 3 dekens gewikkeld.
Zondag
 • Hadden we moeite om uit bed te raken. En vond ik het nog steeds te koud!
 • Na iets langer in bed te blijven dan gepland, werd er gewerkt voor school. Veel gewerkt voor school. We zijn sinds kort aan de slag gegaan met Iomniwize om onder andere onze weekroosters te maken. Maar Iomniwize heeft mij niet graag en ik heb Iomniwize niet graag. Om een lang verhaal kort te maken: na iets meer dan een uur knoeien was mijn agenda klaar. Gelukkig wist ik op voorhand al goed wat ik wou doen of anders was het een ramp geweest.
 • De derde kleuterklas (die ik nog een weekje mag overnemen) maakte afgelopen week theelicht-houdertjes uit zoutdeeg. 
  Die werden vandaag allemaal afgebakken zodat ze deze week beschilderd kunnen worden. Nog eens een bedankje aan het vriendje en de schoonmama voor de hulp en omdat we de oven mochten lenen.
 • Er werden vandaag boodschappen gedaan. Niet ver van waar we wonen is er een Carrefour express die 7/7 open is. Blijkbaar was ik wel niet de enige die op zondag "snel" nog wat boodschappen ging doen. Een dikke 45 minuten laten stond ik buiten met pijnlijke tenen (van alle mensen die op mijn voeten stapten of er met hun karretje over reden) en met ongeveer de helft van wat ik nodig had. Nu weet ik weer waarom ik normaal gesproken onze boodschappen bestel en afhaal.
 • Er werden ook geheime pakjes gemaakt. Als eerste voor de #kerstruil van deze geweldige blogster. Hihi, ergens deze week krijgt een andere deelnemer dit in de brievenbus:

  Daarnaast maakte ik ook nog een cadeautje voor de Secret Santa met de Ortho's, wat niet simpel was vermits ik iets uni-sex moest verzinnen omdat we pas de dag zelf gaan weten aan wie we ons pakje zullen geven. En begon ik aan het cadeautje voor de Secret Santa op school. Daar gaan we aanstaande dinsdag pakjes openmaken. De collega's besloten dat ons cadeautje iets moest zijn dat begon met de eerste letter van de naam van wie het cadeautje zal ontvangen. Ik heb een beetje moeten sjoemelen (alleja, mijn cadeautjes vertalen :p), maar ik ben er wel tevreden mee en ik hoop de ontvanger ook.

 • Nu wordt er even snelsnel geblogd (niet zo uitgebreid dan ik zou willen, ondanks de vele ideetjes). Binnen een halfuurtje is er pizza en tot die tijd ga ik nog materiaal printen voor school en zorgen dat al mijn materiaal voor de komende week klaarstaat.
En lieve lezers, hoe was jullie weekend? Ook zo hectisch of lekker rustig?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

Een reactie posten

Populaire berichten