Workshop review: juweeltjes met cabuchonglaasjes bij Hilde@home

Afgelopen zaterdag trotseerde ik de sneeuw en de gladde wegen om nog eens te gaan workshoppen. Deze keer zakte ik af naar Dendermonde om bij Hilde@home te leren hoe ik juweeltjes kon maken met cabuchonglaasjes. Ik ken enkele mensen die zelf juweeltjes maken en zie steeds prachtige ringen, oorringen, kettingen, ... met originele afbeeldingen voorbijkomen op Facebook en Instagram. En dat wou ik ook kunnen. En dankzij deze leuke workshop heb ik een nieuwe hobby ontdekt.

Ik vond het om te beginnen al super dat ik eens niet kilometers ver moest rijden om een workshop te volgen. Er is hier bij mij in de regio niet echt een aanbod voor workshops. En hoewel Dendermonde toch ook wel 35 minuten rijden is (zonder sneeuw dan toch), is het de dichtstbijzijnde workshop die ik al volgde. Het ging door bij Hilde thuis. Het was daar heel gezellig en we werden heel goed ontvangen. De tafel stond klaar met al het materiaal dat we nodig hadden om onze juwelen te maken: cabuchons, hangertjes, mooi papier om afbeeldingen te zoeken, ... En dan ook nog de nodige snoepjes en koekjes om de middag door te komen.

Eens alle workshoppers waren aangekomen, kregen we een algemene uitleg van hoe we deze juweeltjes zouden maken. We mochten 3 stuks juwelen maken en hadden de keuze tussen ringen, kettingen en oorringen. Op het inschrijving-formulier stond dat je bij de workshop deze drie stuks zou maken, maar de dag zelf kregen we de keuze. Ik ging voor een ketting en 2 paar oorringen. Ik laat me vaak verleiden tot het kopen van ringen die ik dan uiteindelijk niet draag. Dus een pluspunt dat we zelf onze juweeltjes mochten kiezen. Ze had een groot aanbod van mogelijke materialen: verschillende groottes van glaasjes, zilveren of bronzen basissen, oorstekers, oorhangers, ... Ontzettend leuk om zoveel keuze te hebben! Ik koos voor een paar hangers, een paar stekers en een grote ketting in het brons.

Dan konden we op zoek gaan naar een leuke afbeelding of print. Hilde stelde een hele collectie van haar Flow magazines voor ons open net als een hoop scrapbookpapier en andere leuke afbeeldingen. Ik zelf dook in het eerste Flow book for paper lovers en vond al snel een afbeelding voor mijn ketting. Ik besloot een papier met eenvoudige print te kiezen voor de oorringen zodat de ketting de blikvanger zou zijn. De afbeelding kiezen leek voor de meeste workshoppers te moeilijkste klus te zijn. Ik had gewoon geluk dat er direct eentje in het oog sprong. Hilde zei me dat het papier uit Flow (of ander dun papier) best eerst gelamineerd wordt zodat de lijm geen vlekken maakt op het papier. Dus nadat ik ze had uitgeknipt, lamineerde ze de afbeeldingen voor mij en kon ik weer verder aan de slag.

Wat ik ook leuk vond aan de workshop is dat Hilde ons de materialen toelichtte, zoals bijvoorbeeld de verschillende soorten lijm, en ons enkele adresjes gaf waar we die zelf konden kopen. Na een beetje googelen en dankzij de tips die Hilde gaf, kocht ik gisteren online een hele hoop basismateriaal om juweeltjes te maken. 

Terwijl onze cabuchonglaasjes droogden, konden we alvast onze kettingen voorbereiden en opleuken met pareltjes. Het enige wat ik jammer vond, maar dat is persoonlijke smaak, is dat de ketting een bolletjesketting was. In een winkel of op een webshop zou ik dat nooit kopen. Ik vind dat er soms nogal goedkoop uitzien. Maar zoals ik zei: dat is persoonlijke smaak. Ik begrijp wel waarom ze die gebruikt voor een workshop: ze zijn makkelijk in te korten en de slotjes zijn veel makkelijker aan te brengen dan bij een gewone ketting en het gaat dan ook sneller vooruit. 

We kregen alweer een duidelijke uitleg over hoe we parels en kralen konden bevestigen aan kettingen en welke materialen we hiervoor nodig hadden. We kregen ook de keuze uit enorm veel kralen om onze ketting af te werken. Tegen dat we de kralen hadden gekozen en bevestigd, waren onze glaasjes droog genoeg om alles af te werken. En dit was mijn resultaat:

Afbeeldingen: Flow book for paper lovers
Materiaal: gekregen op workshop
Ik ben enorm blij met mijn eerste zelfgemaakte cabuchon-juweeltjes en vond het jammer dat ik ze die avond niet direct kon dragen (Hilde raadde aan om ze nog een nachtje te laten drogen). Het was een zeer geslaagde workshop met een geslaagd resultaat. Ik wil Hilde en mijn mede-workshoppers bedanken voor de gezellige namiddag. En ik zal zeker nog workshops volgen van Hilde@home!

Groetjes,
Miss Pixie


Reacties

 1. Dank je wel voor dit uitgebreide verslag ☺. En ja, die bolletjesketting, dat zal wel persoonlijle smaak zijn, maar ik onthou het voor een volgende workshop! Ik ben blij dat je er de sneeuw voor wou trotseren. Hopelijk tot nog eens! Veel groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan :) Ik hou zeker de workshopkalender in het oog!
   Nog fijne feestdagen gewenst!

   Verwijderen
 2. Het was inderdaad erg fijn! Gelukkig veilig terug thuis geraakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij was het aan 30 per uur naar huis, maar zijn er geraakt eh!

   Verwijderen
  2. op 7 februari zitten jullie hier terug samen op workshop :-). Hopelijk zonder sneeuw! Leuk jullie dan terug te zien!

   Verwijderen
  3. Oh leuk :) Ik kijk er al naar uit! Maar die sneeuw mag inderdaad wegblijven (en de regen ook wat dat betreft). Op naar een zonnige winterdag en alweer een leuke workshop.
   Tot dan;

   Verwijderen
  4. Trouwens Hilde: mijn ketting was op school een schot in de roos. Mijn derde kleuterklassers waren heel erg geïnteresseerd en als ik niet goed had opgelet, was ik ze al kwijt geweest :) Het feit dat ik het had gemaakt, snapten ze wel compleet niet. Echt heel grappig!

   Verwijderen
 3. Wij willen u erop wijzen dat wij bepaalde personen en bedrijven vertegenwoordigen die geld willen investeren in winstgevende projecten of door leningen te verstrekken aan personen die financiering nodig hebben.

  E-mail: Contact@cfi-info.com
  E-mail: Directeur@cfi-info.com
  Website: https://cfi-info.com

  Neem contact met ons op voor meer informatie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten