Book review: "Zonder suiker. Stop de verslaving, word gezonder" van Anne Marie Reuzenaar

Suiker en ik, dat is een haat-liefde verhouding. Al enkele jaren weet ik hoe slecht en schadelijk het goedje wel niet is en probeer ik er volledig van af te kicken. Dat is me al 1 keer gelukt (dankzij de Voedselzandloper). Ik hield dat enkele maanden vol en liet me dan weer verleiden door chocola, cake en allemaal ander lekkers.

Ik hou ook zo ontzettend veel van eten, bakken en snoepen en ben echt een slaaf van de suiker-duivel. Op de IG van Sheena Blogt zag ik het boek "Zonder suiker" van Anne Marie Reuzenaar voorbij komen en diezelfde avond zat het al in mijn winkelwagentje. Op weg naar een suikervrij bestaan dus... (Btw: op Sheena blogt kan je ook haar suikervrije ervaringen nalezen).

Naast het boek "Zonder suiker", kocht ik ook het kookboek van Uit Pauline's keuken.
Een review daarover volgt nog!


Het boek leest vlot. Ik ben er de avond dat ik het thuis had toe gekregen onmiddellijk in beginnen lezen en al vrij snel zat ik op de laatste pagina. Het bevat zeer veel nuttige informatie en alles is in duidelijke taal uitgelegd. De vele lijstjes maken het makkelijk om te lezen. Het boek zegt niet van JE MOET dit en JE MOET dat, maar wel: op deze manier kan het ook. Er is ook een hele lijst met suikervervangers met daarbij telkens een beschrijving van de zoetstof, vanwaar ze afkomstig is, wat de glycemische index is en een uitleg waarom deze zoetstoffen beter zijn voor je lichaam en hoe vaak je deze kan gebruiken om gezond te blijven.


Het boek reikt op een zeer laagdrempelige manier een nieuwe levensstijl aan. Het zegt ook niet dat je in eens moet afkicken, maar biedt een duidelijk stappenplan aan met in elk onderdeel handige eetschema's en recepten. Met als resultaat: op 28 dagen ben je suikervrij. Ongeveer de helft van het boek is theorie en de andere helft zijn recepten. Leuk is dat er recepten zijn voor ontbijt, lunch, dinner, tussendoor, sausjes, ... Alle recepten zijn heel toegankelijk. Wat ik echter wel jammer vind is dat het boek (vnl in de eetschema's) veel recepten bevat voor vlees en vis en amper voor vegetarische gerechten.


Vermits ik nu nog meedoe aan DZV heb ik besloten om nog tot na Pasen te wachten voor te beginnen met deze suikerdetox. In theorie is het boek goedgekeurd, nu de praktijk nog.  Ik hou jullie op de hoogte!

En dat allemaal gezegd zijnde ga ik me nog een Oreo'ke nemen nu het nog kan ;)

Zoete groetjes,
Miss Pixie

Reacties

 1. Dank je voor de boekentip!
  Ik ben zelf aan het suiker-minderen en het is inderdaad niet altijd even makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las het al op je blog ;)
   Ik ben nu langzaamaan de keuken suikervrij aan het maken zodat ik zeker niet in de verleiding kom ;)

   Verwijderen
 2. ik zit ondertussen aan mijn laatste suikervrije dag , morgen volgt de blogpost met het eindresultaat :-) Alvast heel veel succes met het afkicken! Ik heb enkele recepten uit het boek getest én goedgekeurd dus ze zijn zeker de moeite om eens te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ga je nu zo blijven verderdoen of ga je terug suiker beginnen eten?
   Echt respect omdat het gelukt is!

   Verwijderen
 3. Dat boek heb ik ook, het is heel interessant :) En ik eet sinds september suikervrij, al eet ik hier in Spanje brood waar vermoedelijk wel suiker in zit :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zal enkele maanden geleden een reportage in Koppen over suiker. Ik was verbaasd waar overal suiker inzat! Had echt geen idee dat er in brood zo veel suiker zat.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten