De Big Blogameetup!

Vrouwen die op stap gaan, daar hoort een heel ritueel bij waarbij je veel te lang in de badkamer staat. Haren wassen (met de shampoo uit de Beauty-Box van Goed Gevoel, ik ben grote fan!), haren drogen en stijlen (wat dus een volledig uur duurt bij mij :p), bodylotion smeren, nagels lakken en make-up aanbrengen. Niet dat ik beautyqueen ben, maar tussen al dat (bekend) blogvolk wou ik er toch wat treffelijk uitzien.


Nog effe checken of mijn outfit foto-proof was
en mijne last-minute gemaakte sjaal wel goed zat.
En na dit ritueel ging ik deze madam oppikken om samen richting Vilvoorde te rijden waar we samen met Mieke en Sylvia mochten meerijden met Judith. (Waarvoor nog eens supersupermerci!!!) Vijf blogmadammen in ene auto, een mini-blogameetup dus. Er werd gekwetterd over bloggen, naaien, schone stofkes en nog veel meer. Daardoor leek de rit naar Antwerpen maar 5 minuten te duren.

Eens aangekomen in Idealabs werd ik echt overdonderd. Zo veel bloggers bij elkaar! Al snel spotte ik Gaëtane en met een drankje in de hand kwetterden we er op los. Om 17 uur werden alle bloggers verzameld door gastvrouw Soetmin om te luisteren naar enkele gastsprekers. Ik ga er vanuit dat je altijd kan bijleren, dus ik had mijn blogschriftje in de aanslag voor de eerste spreker. Dat was het PR-bureau Sound of C. Ik vond het interessant om te horen hoe een PR-bureau werkt en wat bloggers kunnen betekenen in de PR-bussiness. Wat ik wel een minpuntje vond was dat het PR-bureau gespecialiseerd was in reizen en dat terwijl er amper (of zelfs geen) reisbloggers aanwezig waren. Misschien iets voor de organisatie om eens over na te denken voor volgend jaar? :) 

Wat me dan wel weer aansprak waren de dames van Handmade with love. Ik volgde hen al op twitter en vond het leuk om eens live te horen wat het project precies inhoudt. Ook de toelichting van Omega Pharma over de producten uit hun goodiebag vond ik wel interessant. Toch leuk om te weten wat je allemaal mee naar huis krijgt?

Daarna was het tijd voor een hapje, een drankje en gebabbel. Het eten werd verzorgd door Culinette en was echt zalig lekker. Ik proefde van alles (waar geen vlees in zat tenminste) wat en alles werd goedgekeurd. De bordjes hadden wel ietsje groter gemogen, want ze lagen snel vol. Toen we voor een tweede keer gingen aanschuiven, was er nog amper keuze en bleef ik (letterlijk) wat op mijn honger zitten. Dat werd gelukkig wel opgelost door het uitgebreide dessertbuffet met dé lekkerste donut's die ik ooit at! Ik smikkelde er meerder naar binnen terwijl ik met enkele dames stond te keuvelen over toekomstige blogprojecten.

Nadat onze maagje gevuld waren, kwam de laatste spreker aan bod. Dat was het bedrijf Daisycon die affifliate marketing aanbiedt. De technische uitleg ga ik u besparen. Maar voor bloggers die iets willen bijverdienen, vond ik het wel een leuke mogelijkheid die zeer laagdrempelig is. Ondertussen was ook iedereen al voorzien van een goodiebag en kwamen de 4 organisatoren - Soetmin, Lobke, Saartje en Heidi - op het podium om ons te tonen wat er allemaal inzat (véél) en gaven ze nog enkele leuke goodies weg. 

Op het einde was er nog tijd om wat te praten en kwam ik enkele bekende gezichten tegen waar ik nog een babbeltje mee sloeg. Jammer genoeg heb ik ook heel wat bloggers gemist door de drukte. En jammer genoeg heb ik ook amper foto's genomen, ik had het te druk met babbelen. Note to self: volgende keer meer foto's nemen mét een deftige camera! Langzaamaan ging het volk naar huis en zocht ik mijn carpoolbuddy's terug op. Zwaar beladen stapten we naar de auto richting thuis. Ik was te moe om mijn goodiebag nog uit te pakken en dus deed ik dat vandaag. Dit was het resultaat:

Productjes van: Dettol, Omega Pharma, Zoet, Oreo, Hunkemüller, Delhaize, ...

En dan nog een heleboel kortingsbonnen!
Ik heb me geweldig geamuseerd. Er was inderdaad veel te doen rond PR, maar ik kan wel begrijpen dat het nodig was om voor voldoende budget te zorgen voor het evenement. Dus stoorde ik er me niet al te veel aan. Waar ik me wel heb aan gestoord, is dat ik niet met iedereen die ik wou heb kunnen praten. Misschien kan de organisatie daar volgend jaar iets rond doen? Speeddaten ofzo... En in plaats van enkel sprekers eventueel meer met workshops werken? Ik denk dat er daardoor een breder publiek gaat afkomen op het event en dat iedereen er een meerwaarde zal in vinden. Het zijn maar ideetjes eh, want jullie hebben het al super gedaan!

Wanneer is het volgende blog-event? :)

Liefs,
Miss Pixie


Reacties

 1. Hé dat idee rond speeddaten vind ik wel iets! Zo durf je de mensen van de grotere blogs ook aanspreken haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In plaats van enkel met knikkende knieën naar hen te kijken ;)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dat was met veel plezier! Enkele maanden geleden had ik dat niet gedurfd, maar ik ben blij dat ik die stap heb gezet en ook in het echt met enkele bloggers gesproken heb ;)

   Verwijderen
 3. Btw, een speeddate volgt op Femma's blogweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik kijk er nu al naar uit! Ik ben curieus naar de deelnemers ^^

   Verwijderen
 4. Ik vond het ook superleuk! En ook hier de frustratie dat ik met zo weinig mensen heb kunnen babbelen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit maar 1 ding op eh dan: meer blogmeetings organiseren! :)

   Verwijderen
 5. Een mooi verslag en leuk om je te ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook heel leuk je te ontmoeten :)
   Waar kan ik ergens info vinden over het naaiclubje in Dilbeek? Ben echt al even op zoek naar een naaiclub om me bij aan te sluiten ;)

   Verwijderen
 6. Fijn dat ik je eindelijk ook eens in't echt heb kunnen spreken :) Dat idee van die speeddate voor editite 3... da's genoteerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Insgelijks! Jammer dat we elkaar op de leuke mamamarkt hadden mislopen. Maar dat zal in het vervolg niet meer gebeuren ;)

   Verwijderen
 7. Heerlijk verslagje!
  Het was inderdaad serieus zeulen met de rijkgevulde goodiebags, ik was heel blij om uiteindelijk in het station aan te komen. :-)
  Dat is ook het enige waar ik spijt van heb, dat ik niet met nog meer mensen hebben kunnen babbelen, zoals met jou bijvoorbeeld. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel.
   Ja, heb jou inderdaad dus ook gemist. Ik lees het wel bij iedereen dat ze het jammer vonden dat ze niet met meer mensen hebben kunnen praten. Dus in denk dat er volgend jaar nog meer zat getaterd worden ;)

   Verwijderen
 8. Ik vond het zo jammer dat ik er niet bij kon zijn. De boostyourpositivity-meeting was voor mij de aanzet om meer aan zulke dingen deel te nemen, maar soms zijn er dingen die je niet kan afzeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgende keer beter eh ;) Er zullen zeker nog wel blogmeetings volgen! ;)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten