Over upcyclen, #veritaskringt en een give-away.

Een tijdje geleden zat er een leuk mailtje van Veritas in mijn inbox. Zo eentje waar je geen seconde over twijfelt. Ik werd uitgenodigd om op 17 oktober - de dag van de kringwinkel - upcyclingsambassadrice te zijn voor Veritas. Het doel? Aantonen dat je heel creatief aan de slag kan gaan met tweedehands spullen en hen zo een nieuw leven kan geven.


Ik ging naar het hoofdkantoor van Veritas en keek daar mijn ogen uit. Wat een prachtig gebouw en een heel inspirerende werkomgeving. Om dan nog maar te zwijgen van alle mooie spulletjes en de sneakpeak van hun volgende collecties. We werden geïnformeerd over het upcyclings-aanbod en hoe we alles konden gebruiken. Aan inspiratie geen gebrek met zo veel creatieve madammen. We werden naar huis gestuurd met een zakje vol leuke goodies waar we op 17 oktober mee aan de slag konden.

Veritas HQ in Kontich



Het kriebelde om dingen te maken met al dat leuks, maar ik kon mezelf inhouden tot gisteren. Gepakt en gezakt kwam ik aan bij kringwinkel 't Vierkant in Ninove. Ik combineerde kledij, tassen, sjaals, ... van hen met het leuke aanbod van Veritas. En wat kreeg ik toffe reacties! Vooral deze dingen vielen in de smaak:
  • De roze CUTE strijk-patch (en ik denk dat K3zoektK3 daar voor iets tussenzit).
  • De studs op de kraag van een bloesje.
  • De gepimpte clutch met een gouden ketting en zwarte steentjes.

Stilzitten is niets voor mij. Dus werd er heel wat ge-DIYt tijdens dat ik in de kringwinkel zat. Een simpele zwarte clutch kreeg een make-over. (Tutorial volgt nog) Ik had nog een heel eind over van de gouden ketting dus maakte ik er een bijpassende armband en oorbellen mee samen met de zwarte steentjes. De oorhaakjes en veertjes kocht ik ook bij Veritas. Verder maakte ik nog 2 leuke kaarshoudertjes met de zelfklevende parels en wat kant. Simpel en leuk, meer moet dat niet zijn.


Clutch - Kringwinkel
Gouden ketting, zwarte parels, veertjes en oorhaakjes - Veritas



Wat ik heel vaak hoorde van mensen was "Ja maar, ik ben niet zo handig of creatief". Maar eigenlijk is dat voor het upcyclingsgamma ook niet nodig. Als je aan de slag kan met een strijkijzer of wat lijm dan kom je al een heel eind.



Ook gebeten door DIY en zin gekregen voor mee te upcyclen? Ik help je samen met Veritas op weg, want ik mag van hen maar liefst 3 lezers blij maken met een upcyclingspakketje.



Wat moet je hiervoor doen?
  1. Miss Pixie's Blog volgen op Facebook en/of Bloglovin.
  2. Deze blogpost delen op Facebook.
  3. Hier reageren waarom je graag een pakketje wilt winnen.

Nu vrijdag 23/10 maak ik de winnaars bekend op Facebook (het is dus heel belangrijk om daar te gaan liken zodat je je pakketje niet misloopt).

Liefs,
Miss Pixie

Meer upcyclings-avonturen lezen? Ga dan zeker eens kijken bij deze upcyclings-ambassadrices:

Reacties

  1. Waarom? Wel, ik moet dringend mezelf ónder dompelen in deze wereld. Dit zou perfecte start zij n

    BeantwoordenVerwijderen
  2. superleuk verslagje! Bij mij had niemand K3 zoekt K3 gezien ;-) maar ze waren allemaal heel hard fan van de strijkapplicaties want strijken dat kan iedereen.
    Ik doe graag mee voor zo'n pakketje maar dan voor mijn zus als dat mag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de clutch ziet er goed uit! bloglovin of Facebook heb ik niet :( :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, is niet erg.
      Als jij het bent dan contacteer ik je wel op een andere manier ;)

      Verwijderen
  4. Over "customizing", bedoel je, toch? Ik had die mail ook gehad en ik heb serieus getwijfeld, maar toch gepast. Een heel klein beetje spijt nu, want dat kijkje achter de schermen had mijn nieuwsgierigheid toch enorm gewekt, haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad. Het project noemt inderdaad customizing maar tijdens de opleiding hadden ze het dan ook over upcyclen, pimpen, ... dus daarmee dat ik in de war ben ;p Ben blij dat ik heb meegedaan want het was inderdaad leuk om eens achter de schermen te kunnen kijken.

      Verwijderen
  5. Heel leuk! Ik doe mee voor het weggevertje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik wou mij ook opgeven voor die dag, maar was te laat :(. Dus nu toch nog een pakketje kunnen strikken om zelf creatief mee aan de slag te gaan zou zeer fijn zijn :).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk en inderdaad, je hebt niet veel nodig om creatief te zijn. Ik zou meedoen om nog eens iets samen met mijn dochter te kunnen maken, da's superfijn! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat onwijs leuk zeg om mee te maken! Ik ontdek nu voor het eerst je blog. Zo leuk dat jij hier ook geïnteresseerd in bent! Ik blog zelf nu ongeveer 2 jaar over duurzame dingen, minimaliseren, vintage (ik ben verzot op fair fashion) en over bewuster leven. Ben niet zo'n goede DIY maar blijf het proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik doe mee ik doe mee, loveit om creatief te zijn en als je dan een pakketje krijgt is het helemaal te gek ...meisjesmama

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke dingen heb je gemaakt! Je hebt er echt wel de feeling voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lijkt me inderdaad leuk om te doen,ik probeer ook af en toe oude spullen een nieuw leven te geven dus ik waag hier een kansje op zo'n pakketje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik probeer al sinds september niets meer voor mezelf te kopen. Ik probeer nu alles te hergebruiken, repareren, upcyclen... Om dwangarbeid en loonslavernij aan te klagen in de kledingsector en mijn EVA te verkleinen. Dit zou een mooid beloning zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten