Bloggen over bloggen: alles op een rijtje

Ik ben achter de schermen met heel wat projecten bezig waarvan deze blog de basis is. Ik ben dan de laatste weken ook al ontzettend veel door de archieven gegaan om bepaalde dingen te herlezen of te herzien. Ik zag toen dat ik best wel al veel heb geblogd over bloggen en het leek me wel eens leuk om al die blogposts hier op een rijtje te zetten. Vermits het hier dan toch lijstjes-week is ;) Ik presenteer u: alles wat Miss Pixie schreef over bloggen!

How I blog

In deze categorie vertelde ik meer over het hoe en waarom van Miss Pixie's Blog. Over welke tools ik gebruik, waar ik blog, waar ik inspiratie haal, ...


 • Dit was een tag die zij lanceerde en die ik met veel plezier invulde. Ondertussen klopt niet alles meer, maar toch wel nog fijn om terug te lezen.


 • Een verslagje van een giveaway die ik won bij Leuke Wereld. Lobke gaf een uurtje van haar tijd weg en dat vulden we in met een blogdate. Ik heb daar veel uit geleerd en het gaf mijn blog echt een boost.


 • In 2015 volgde ik de twee edities van de Femma blogschool. Die tweede was heel confronterend omdat ik op dat moment het gewoon allemaal niet meer wist. Ik wist niet wat ik wou met de blog en of ik nog wel wou bloggen. Zo een weekendje onder bloggers deed dus deugd en hielp me alles op een rijtje zetten.


 • Deze blogpost schreef ik tijdens een workshop schrijven op de eerste editie van de Femma blogschool. Ik herlas hem net en hij toverde direct een smile op mijn gezicht :)


 • Deze post verscheen helemaal in het begin van de #40dagenbloggenchallenge. Ik deel meer over mijn werkplaats, tools, ...

Tutorials

Ik ben een prutser. Ik probeer graag dingen uit en wil zelf onderzoeken hoe dingen werken. Zo ook bloggen en de technische kant er van. Omdat ik die kennis graag wou delen, schreef ik enkele tutorials over het opstarten en ontwerpen van een Blogger-blog.
Reviews

Ik las heel wat over bloggen, volgde cursussen, ging naar de blogschool, ... en schreef daar allemaal reviews over om jou te helpen met de beste keuze te maken in het zoeken naar info over bloggen.

Liefs,
Miss Pixie

#40dagenbloggen: 33/40
Aantal ingezette skipdagen: 5/6

Reacties

 1. Over bloggen heb ik nog niet zo veel geschreven, wel een review van Het blogboek. Leuk om dit overzicht te zien verschijnen, ik ga meteen enkele van je oudere berichten herlezen, want lezen over bloggen, dat doe ik wel graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, jij schreef inderdaad al veel over bloggen. Enkele dingen las of volgde ik ook, maar ik blog daar eigenlijk maar amper over. Wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten