Happy places #5: het blotevoetenpad van domein Lieteberg in Zutendaal
Vorige zomer bezochten het lief en ik het blotevoetenpad van Ferme la Planche in Gouwy toen we op weekend waren in Durbuy. We vonden dit super om te doen en maakten een mental note dat dit wel voor herhaling vatbaar was. Ik herinnerde me uit een aflevering van Vlaanderen Vakantieland dat er in Limburg ook zo een pad was. En toen ik een locatie zocht voor een weekendje weg ging ik dit is Googelen en uiteindelijk viel de keuze op het mooie Zutendaal.

Want daar ligt domein Lieteberg en het Limburgse blotenvoetenpad dat ik me herinnerde uit Vlaanderen Vakantieland. Het pad was open voor bezoekers en enkel groepen hoefden op voorhand te reserveren. Vermits wij maar met twee waren was dit niet nodig. De prijs voor het pad was €4 per persoon (een goedkope uitstap dus) en voor €7 had je een combiticket waarmee je ook de vlinderkoepel en het insectenmuseum kon bezoeken.

Wij kozen voor het tweede. Jammer genoeg was het weer niet schitterend die dag en zagen we dus geen vlinders. In het insectenmuseum zagen we wel spinnen en andere wezens waarvan ik tot vandaag nachtmerries van heb :p Niet zo mijn ding, alles met 6 poten of meer.
Maar het blotevoetenpad was wel de moeite. Je wandelt ongeveer 3 km en volgens de dame achter de balie duurt dat ongeveer anderhalf uur. Wij deden er minder dan een uur over, zelfs met een val in een modderplas door mezelf. Er was een fijne afwisseling van ondergrond: stenen, gras, zand, houtsnippers, schelpen, ... . Wat ik wel miste was de mogelijkheid om te kiezen. In Gouwy had je 3 routes met een verschillende moeilijkheidsgraad, hier was het 1 route voor iedereen.

Het pad in Gouwy voelde ook iets natuurlijker aan dan dit in Zutendaal. Ik denk dat de hoeveelheid trappen daar voor iets tussen zit. Verder heb je wel een prachtig uitzicht vanop de uitkijktoren en zijn er in het midden van het parcours leuke loopbruggen. Het pad eindigt met een zalige klim door een stroompje water. Ook al was het geen schitterend weer, de wandeling door het water deed deugd. En los van mijn duik in de modderpoel bleven we van modderige taferelen gespaard.

Op het einde zijn er kranen voorzien om je voeten te wassen. Je moet wel je eigen handdoek meebrengen. Maar die kan je achterlaten in een locker, wat wel handig is.

Ik vond het een keifijne wandeling. Zo een blotevoetenpad is voor mij zo veel leuker dan gewoon gaan wandelen. Jammer dat het zo ver rijden is of we zouden er vaker heen gaan.

Bezocht jij het pad in domein Lieteberg al eens? Wat vond jij er van? Nog tips voor andere blotevoetenpaden?


Liefs,
Miss Pixie


#40dagenbloggen: 36/40
Aantal ingezette skipdagen: 6/6

Reacties

  1. Wij bezochten het vorig jaar met de kinderen en vonden het ook heel leuk. Fijn om te lezen dat er nog bestaan !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben het al verschillende keren gedaan. Leuk voor groot en klein.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wij gingen er jaren geleden naratoe, denk toch al gemakkelijk meer dan 5 jaar geleden. misschien moeten we het nog eens doen dus, want het is inderdaad niet duur en zo eens iets anders

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten