Dagen zonder suiker update #3De 40 dagen tijd loopt zo stilaan op zijn einde en iedereen bereidt zich voor op het aanstaande Paasweekend. Een weekend vol lekkernijen en zoetigheden om het einde van de vasten te vieren. Tijdens deze vasten besloot ik geen suiker te eten. Dat ging met vallen en opstaan en vooral met hoofdpijn in de eerste tien dagen.

In mijn vorige post vertelde ik al over de twee momentjes waarop ik zondigde. Ik kon me na beide keren direct herpakken en at de dag erna terug suikervrij. Zonder problemen en zonder de hoofdpijn van de eerste dagen. Dus eigenlijk liep deze challenge best goed.

Tot vorig weekend. We gingen het eerste weekend van april een weekendje naar Maastricht en namen het er van: uit eten, koffiekoeken, paaseitjes, dessert, ... Alles er op en er aan. Die maandag zou ik de suiker terug laten, maar er waren nog paaseitjes over: witte met pistache, mijn favorieten. Dus at ik er nog enkele.

En woensdag was het gezinsactiviteit op het werk. Een Paasbrunch met opnieuw alles er op en eraan. Na een bordje vol gezonds kon ik de mini-koffiekoekjes niet weerstaan. In het weekend was ik vermoeid en had ik heel wat werk te doen voor de workshop en webshop. Dus Nalu (een suikerbom) to the rescue. 

Ik weet niet hoe het komt, maar de laatste twee weken van de 40 dagen tijd vallen me bijzonder lastig. Misschien een combinatie van vermoeidheid, ziek zijn en toch wel heel wat chaos en drukte op het hoofdberoep (en ook in het bijberoep eerlijk gezegd). Maar al bij al ben ik fier op mezelf en hoe deze challenge is gelopen. Ik ga deze laatste mindere dagen het succes van de eerste maand niet laten overschaduwen.

Hoe gaat het met andere deelnemers aan dagen zonder suiker of dagen zonder vlees? Is het jullie gelukt? Blij dat de 40 dagen tijd bijna voorbij is? Wat vonden jullie het moeilijkst?

Liefs,
Miss Pixie

#40dagenbloggen: 37/40
Aantal ingezette skipdagen: 6/6

Reacties

 1. #40dagenbloggen en Dagen Zonder Vlees gingen goed (ik at drie keer vlees), maar dagen zonder suiker lijkt mij nog een pak moeilijker. Voel je je dan ook beter na de dagen met hoofdpijn of mis je vooral wat je niet meer mag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, goed gedaan!
   Zo de eerste week/10 dagen is het hoofdpijn, puistjes (van te detoxen) en zin. Daarna is dat allemaal over. Ik heb eigenlijk niet echt uit zin die dingen gegeten die "niet mochten", maar meer uit gezelligheid omdat we uit eten waren ofzo.

   Verwijderen
 2. Knap gedaan hoor! Ik heb een keer vlees gegeten, was bij mijn zus op het eten gevraagd en pasta bolognese stond op de menu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan hoor! Ik heb een keer vlees gegeten, was bij mijn zus op het eten gevraagd en pasta bolognese stond op de menu.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten