Mijn Netflix-kijktips

Het is hier deze week nogal ongepland aan het uitdraaien op een lijstjes-week. Het zal iets te maken hebben met overuren, vermoeidheid en de 40 dagen bloggen-challenge die op zijn einde loopt. Vorige week waren er enkele slapeloze nachten (dankzij de uurwisseling en mijn lichaam dat daar niet aan mee deed) en dus was Netflix mijn BFF voor de week. Ik ontdekte heel wat nieuws en deel graag met jullie enkele kijktips.

 1. The OA (serie)

  Netflix is wat mij betreft super bezig qua supernatural shizzle series. Vorig jaar was Stranger things mijn favoriete serie bij uitstek én dit jaar zou The OA wel eens die titel kunnen veroveren. Inhoudelijk staan de series ver van elkaar, maar qua spanning en originaliteit zijn ze aan elkaar gewaagd. The OA gaat over Prairie, een blinde jonge vrouw, die na enkele jaren vermist te zijn plots weer opduikt. Ze kan terug zien en staat vol vreemde littekens, maar wil niets lossen over wat haar overkwam. Tot ze een onverwacht, klein groepje haar volledige verhaal doet.


 2. The discovery (film)

  Het was het lief die deze film graag wou zien. Hij had er over gelezen op het www en het lot wou dat we een zetelavondje hadden gepland op het moment dat de film beschikbaar kwam op Netflix. Er zit daar iemand bij Netflix Originals met een interesse voor het leven na de dood, want net als The OA gaat deze film over het leven na de dood. Donker, spannend en een einde dat ik niet had zien aankomen. Echt een topfilm!


 3. Minimalism (docu)

  Ik ben een grote fan van documentaires. Ik heb dan denk ik ook zowat elke docu op Netflix al bekeken. Deze werd nog maar onlangs toegevoegd en kwam direct op mijn to watch-lijstje. De documentaire gaat minimalisme (maar dat had je misschien al geraden) en volgt de bedenkers achter de website theminimalists.com tijdens hun boektour. Verder komen er andere projecten aan bod zoals Tiny houses, project 333, ... Echt inspirerend!


 4. Dallas buyers club (film)

  Waargebeurd verhaal over een Amerikaanse man die de strijd aangaat tegen de FDA nadat hij de diagnose HIV krijgt en zelf op onderzoek gaat naar geschikte medicatie. Stuk voor stuk topacteerwerk van Mathew McCaugnahey, Jared Leto en Jennifer Garner. Hier en daar een traantje gelaten. Echt een topfilm!


 5. Grand designs (docu-serie)

  Docu-serie over huizen met een speciaal ontwerp en het verhaal van de ontwerpers achter die huizen. Van aangepast aan leven met een fysieke beperking tot zo ecologisch mogelijk. Ik vind vooral de verhalen achter de huizen interessant en kan genieten van mensen te zien die zo hard voor hun droom gaan.

Dit waren mijn tips voor jullie. Hebben jullie nog kijk-tips voor mij? Liefs,
Miss Pixie#40dagenbloggen: 32/40
Aantal ingezette skipdagen: 4/6

Reacties

 1. The Dallas Buyers Club is inderdaad een fantastische film! En die docu over minimalisme staat ook op mijn to-watch list! Ben benieuwd! Hier momenteel het 4e seizoen van The Americans, ook best goed. Mijn favoriet blijft voorlopig wel Stranger Things (die sfeer!!!). Blackfish (docu) al gezien? Die is ook goed en zag vorige week dat die er nu ook op staat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blackfish zag ik al een hele tijd geleden. Heel aangrijpend.

   Verwijderen
 2. Toevallig heb ik wel een tip voor je. Ik schreef er zelf deze week over: een Franse film Bienvenue a Marly-Gomont. Over een gezin uit Congo - man is net afgestudeeerd als huisarts - en verhuizen naar een praktijk in een plattelandsdorpje boven Parijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aaaahh. Hier al jaren geen tv en ik heb er zelden spijt van - maar dit doet me toch watertanden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook 9 jaar geen tv. Ook nooit echt gemist. Wij haalden DVD's gewoon in de bib. Maar nu sinds januari toch netflix.... En zéér content mee. Je kijkt wat je echt wil zien en vooral: geen reclames!!

   Verwijderen
  2. Ik vind het ook wel een groot verschil tv of Netflix. Ook heel tevreden van Netflix :)

   Verwijderen
 4. Grand Designs vind ik echt fantastisch, mijn lievelingsprogramma van het moment :) Ik heb al spijt dat ik bijna alle aflevering gezien heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier was Stranger Things ook een favoriet en ook naar The OA hebben we gekeken. Het kon ons zeker de hele tijd boeien maar toch was het einde wat anders dan we verwachtten. Ik ben nog steeds ondersteboven van Penny Dreadful. Ik weet niet of je die serie al hebt gezien? Anders zeker een aanrader, wel luguber ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de laatste aflevering was dan wel ja... minder. Dat was wel jammer. Penny dreadful is me denk ik net iets te creepy :p

   Verwijderen
 6. Grote fan van Grand designs maar nog meer van Amazing Spaces. Niet te zien op Netflix, wel al een reeks van uitgezonden op 1. Verder raad ik 13 reasons why aan. Een serie op netflix

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten